Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – Meraki Aalst :
  26 – 6

Laatste thuiswedstrijd met gemakkelijke winst

De krachtbalcompetitie was dit weekend onderbroken voor bekerwedstrijden.  Omdat Beveren er al uitlag in de voorronde tegen Beitem B, kon de inhaalwedstrijd thuis tegen Meraki Aalst ingepland worden. Meteen was dit ook de laatste thuiswedstrijd van de lopende competitie voor de Beverse krachtballers.  Zoals de laatste weken wel dikwijls het geval was, kwam de Beverse krachtbalclub weer net aan de vier benodigde spelers om deze confrontatie met Aalst te  kunnen laten doorgaan.
De twee constanten hierin waren aanwezig: het aanvallend compartiment met kapitein Peter Vandermeulen en Lukas Oosterlinck, die voor deze wedstrijd ook achterman en sluitstuk van de verdediging moest zijn.  Als vleugelverdedigers werden Timon Oosterlinck en Mike Santon tussen de lijnen gebracht om Meraki Aalst partij te geven.

Aalst staat onderaan de rangschikking en aanvallend had Beveren zeker de beste papieren.  De Beverse aanvallen konden veelal afgewerkt worden, maar de bezoekende aanvallers zaten in de aanvangsfase volledig in de greep van de Beverse verdediging. Voor Aalst was er geen doorkomen aan en na 10 minuten stond het 4 – 0 voor de thuisploeg. De bezoekers vroegen een time-out en vervanging, maar blijkbaar was dit ook een moment van ontregeling. Want in de minuut die volgde kon Beveren na verdedigend werk van Mike Santon nog vier keer scoren en was het plots 8 – 0. Na een kwartier wedstrijd kon Karel De Jaeger de eerste doelpunten voor de bezoekers uit Aalst scoren (8 – 2). Beveren hield gemakkelijk controle en kon de ruststand van
12 – 3 optekenen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: bij Beveren alleen maar verdedigende uitblinkers, waaronder zeker ook Timon Oosterlinck die niet liet merken dat dit zijn tweede wedstrijd sinds lange tijd was.  Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen diepten de score verder uit en toen op het einde van de wedstrijd Karel De Jaeger bij de bezoekers vervangen werd, kon Beveren de ruime eindstand 26 – 6 vastleggen. Hiermee neemt Beveren voor even de leiding in de rangschikking over, maar enkel omdat het één wedstrijd meer dan Temse gespeeld heeft….  Wel is zeker dat niemand meer Beveren van de tweede plaats in de eindrangschikking van tweede landelijke kan stoten.  Volgende week zal KBK Temse thuis tegen Beveren allicht terug duidelijk maken dat zij de beste ploeg van de reeks zijn.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Mike Santon (1),  Timon Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (10).

Voor Meraki Aalst speelden Karel De Jaeger (5), Pieter-Jan Van Mulders, Lendert Brackx (1), Bono De Geest en Sander Eylenbosch.