Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                    Buffalo’s Sijsele – Z.A.K. Beveren:
  12 – 21

Beveren rondt mooi seizoen af in Sijsele

Mooi volgens de opgestelde kalender speelden Sijsele en Beveren vandaag hun laatste competitiewedstrijd in Sijsele. Hun uitgestelde wedstrijden konden ondertussen overal geplaatst en gespeeld worden, zodat na dit weekend voor de krachtbalspelers de focus ergens anders op gericht kan worden.

Bij Beveren was het weer even spannend wie het viertal ging worden om de vermoedelijke laatste zege van dit seizoen te gaan bevechten in Sijsele. Sijsele was voorlaatste en Beveren tweede, dus normaal mocht van de zege uitgegaan worden door de Waaslanders. Emry Truyman moest werken, maar op het laatste moment was Mike Santon beschikbaar voor de verplaatsing. Samen met de drie zekerheden vooraf, Peter Vandermeulen, Lukas Oosterlinck en Tom De Dobbelaer was er dus een typeploeg. Coach Peter Oosterlinck was vrijgesteld van dienst maar ging als begeleider natuurlijk wel mee.

In de beginfase van de wedstrijd liep Beveren direct uit tot 2 – 8. Gelegenheidsachterman Lukas Oosterlinck was de afwerker van de eerste bezoekende doelpunten. Maar na een kwartier namen de bezoekers wat gas terug en kwam de thuisploeg meer opzetten naar de rust toe, van  4 – 10 naar 7 -10, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zaten de thuisaanvallers door hun beste krachten en ook de bezoekers scoorden de eerste minuten nauwelijks.  Verderop kon de bezoekende aanval de draad wel terug oppakken en via de Beverse werpers, kapitein Vandermeulen en Lukas Oosterlinck, werden de eigen aanvallen wel doeltreffend afgewerkt.
Het verschil in de stand groeide gestaag en Beveren bleef na een degelijke ploegprestatie de wedstrijd duidelijk domineren tot het eindsignaal.

Uiteindelijk stond gezien de rangschikking van beide ploegen een logische eindstand van 12 – 21 op het scorebord en behaalde Beveren de 14e overwinning van het seizoen in de laatste competitiewedstrijd.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Mike Santon,  Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (9).

Voor Sijsele speelden Jonas Bonte (2), Kristof Degrande (7), Kristof Verhé,  Damian Vanwalleghem (1), Kurt Willems (2), Matthias Vlaminck en Nico Van Poucke.

De eerste volledige competitie sinds de corona-pandemie zit er op voor de Beverse krachtbalspelers, waarin Beveren de “best of the rest” was na een ongenaakbaar KBK Temse maar toch knap voor Torhout, Aalter en Buggenhout. 14 overwinningen op 18 wedstrijden geeft ook voor iedereen een zeer voldaan gevoel. We mogen ook stellen dat Lukas Oosterlinck definitief doorgebroken lijkt als dragende speler zowel als werper in aanval, maar in nood ook als doublure voor achterman Emry Truyman in verdediging en zeker ook als betrouwbare vleugelverdediger. Het enige stresserende aan dit seizoen was wel de toch te kleine spelerskern waarover Beveren beschikt. Maar hoe dit moet opgelost worden, daarover zal nog wat gepraat moeten worden… Laten we vooral nu genieten van het voorbije seizoen en de spelers feliciteren met hun wekelijkse prestaties en inzet!

Dirk Bosman

13 maart 2022 2LH KBK Temse - Z.A.K. Beveren

K.B.K. Temse – Z.A.K. Beveren:
  31 – 17

Duidelijke winst voor kampioen Temse

Beveren moest voor de voorlaatste competitiewedstrijd naar buur Temse.
Voor de Beverenaars stond het vooraf vast dat op Temse niets te rapen ging zijn.

Ook de afwezigheid van aanvalsleider Jan Volckerick en Bert Rooman konden daar niets aan veranderen, want de broers Jeroen en Maarten Claeys wilden persé bewijzen dat KBK Temse wel meer was dan Volckerick & co.  Tevens waren er in Temse nog gelijkwaardige doublures voorhanden om een stevig krachtbalviertal te vormen, in dit geval Jochem Audenaert.

Temse startte verschroeiend met Jeroen Claeys die verre, snoeiharde tweede worpen uit de armen schudde.  Beveren kon via een rugworp van achterman Emry Truyman en enkele doelpunten van kapitein Peter Vandermeulen moeizaam in het spoor van Temse blijven, maar de strakke verdediging van de thuisploeg maakte elke bezoekende aanval moeilijk om succesvol af te ronden. Tussenstand: 10 -7.

Halfweg kwam Jochem Audenaert mee in de ploeg bij Temse en de thuisploeg gebruikte toen vooral de rugworp als wapen om de kloof tegen de rust op een ruime, geruststellende 20 – 9 te brengen.

In de tweede helft moest Beveren een afstraffing proberen vermijden en kon Lukas Oosterlinck regelmatig toch wat aanvallen afwerken. Maar het was pas toen de verdediging van Temse herschikt werd, toen achterman Maarten Claeys zich liet vervangen, dat Beveren voor tegenwerk kon zorgen en zelf de thuisaanvallen regelmatig onder controle kon houden.

Uiteindelijk illustreerde de eindstand van 31 – 17 dat er voor volgend seizoen maar één ploeg in een hogere reeks hoort en dat dat kampioen Temse is.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (8), Emry Truyman (2),  Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (7).

Voor KBK Temse speelden Jeroen Claeys (9), Ben Van Raemdonck (10), Maarten Claeys (2),  Axl Muys en Jochem Audenaert (10).

Beveren sluit nu zondag deze krachtbalcompetitie af op het veld van de voorlaatste, Buffalo’s Sijsele. Bij winst, en dat wordt toch wel verwacht, zal Beveren tweede worden in het eindklassement na Temse en voor Torhout.  De Waaslanders kunnen terugblikken op een leuke, mooie 38e competitie maar werden wel met de neus op de feiten gedrukt dat er dringend enkele spelers meer nodig zijn om het wekelijks dreigende spelerstekort de baas te kunnen.

Dirk Bosman

6 maart 2022 2LH Z.A.K. Beveren - Meraki Aalst

Z.A.K. Beveren – Meraki Aalst :
  26 – 6

Laatste thuiswedstrijd met gemakkelijke winst

De krachtbalcompetitie was dit weekend onderbroken voor bekerwedstrijden.  Omdat Beveren er al uitlag in de voorronde tegen Beitem B, kon de inhaalwedstrijd thuis tegen Meraki Aalst ingepland worden. Meteen was dit ook de laatste thuiswedstrijd van de lopende competitie voor de Beverse krachtballers.  Zoals de laatste weken wel dikwijls het geval was, kwam de Beverse krachtbalclub weer net aan de vier benodigde spelers om deze confrontatie met Aalst te  kunnen laten doorgaan.
De twee constanten hierin waren aanwezig: het aanvallend compartiment met kapitein Peter Vandermeulen en Lukas Oosterlinck, die voor deze wedstrijd ook achterman en sluitstuk van de verdediging moest zijn.  Als vleugelverdedigers werden Timon Oosterlinck en Mike Santon tussen de lijnen gebracht om Meraki Aalst partij te geven.

Aalst staat onderaan de rangschikking en aanvallend had Beveren zeker de beste papieren.  De Beverse aanvallen konden veelal afgewerkt worden, maar de bezoekende aanvallers zaten in de aanvangsfase volledig in de greep van de Beverse verdediging. Voor Aalst was er geen doorkomen aan en na 10 minuten stond het 4 – 0 voor de thuisploeg. De bezoekers vroegen een time-out en vervanging, maar blijkbaar was dit ook een moment van ontregeling. Want in de minuut die volgde kon Beveren na verdedigend werk van Mike Santon nog vier keer scoren en was het plots 8 – 0. Na een kwartier wedstrijd kon Karel De Jaeger de eerste doelpunten voor de bezoekers uit Aalst scoren (8 – 2). Beveren hield gemakkelijk controle en kon de ruststand van
12 – 3 optekenen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: bij Beveren alleen maar verdedigende uitblinkers, waaronder zeker ook Timon Oosterlinck die niet liet merken dat dit zijn tweede wedstrijd sinds lange tijd was.  Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen diepten de score verder uit en toen op het einde van de wedstrijd Karel De Jaeger bij de bezoekers vervangen werd, kon Beveren de ruime eindstand 26 – 6 vastleggen. Hiermee neemt Beveren voor even de leiding in de rangschikking over, maar enkel omdat het één wedstrijd meer dan Temse gespeeld heeft….  Wel is zeker dat niemand meer Beveren van de tweede plaats in de eindrangschikking van tweede landelijke kan stoten.  Volgende week zal KBK Temse thuis tegen Beveren allicht terug duidelijk maken dat zij de beste ploeg van de reeks zijn.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Mike Santon (1),  Timon Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (10).

Voor Meraki Aalst speelden Karel De Jaeger (5), Pieter-Jan Van Mulders, Lendert Brackx (1), Bono De Geest en Sander Eylenbosch.

Dirk Bosman

27 februari 2022 2LH Z.A.K. Beveren - Noordster Dudzele

Z.A.K. Beveren – Noordster Dudzele :
  22 – 10

Gemakkelijke thuiszege tegen Dudzele

De voorbije week moest er weer erg gepuzzeld worden om een ploeg samen te krijgen voor de uitgestelde wedstrijd tegen hekkensluiter Dudzele. De krokusvakantie zat er voor iets tussen, maar met de aanvalslinie intact dacht men bij Beveren wel vooraf dat winst haalbaar moest zijn…
Omdat het personeelsgebrek zo acuut was, was er zondagmorgen ook een primeur te beleven. Coach Peter Oosterlinck stond samen met twee zonen, Lukas en Timon, klaar voor de wedstrijd tegen Dudzele. Timon werd deze week nog inderhaast aangesloten maar is wel een jeugdspeler uit ver vervlogen tijden.  Op zaterdag kwam dan het goede nieuws dat ook achterman Emry Truyman onverwachts ter beschikking was.

Beveren startte het best en was de ganse eerste helft baas. Dudzele had te weinig werpkracht om de thuisdefensie onder druk te zetten en Beveren kon rustig overwicht aan de dag leggen. Pas na 20 minuten lukten de bezoekers een eerste doelpunt en veegden zo de nul van het scorebord: 8 – 1.  Uiteindelijk werd de rust bereikt met een duidelijke 9 – 2 tussenstand.

In de tweede helft kwam er weinig verbetering, temeer daar Stijn De Brabander bij de bezoekers gekwetst van het veld moest na amper 5 minuten in de tweede helft.
Beveren liep verder uit (17 – 6) en kon controleren. Timon Oosterlinck kon in de beste omstandigheden zijn vroegere krachtbalkennis opfrissen en liet enkele leuke tussenkomsten in verdediging bewonderen.
Naar het einde van de wedstrijd toe kon Peter Goethals het doelpuntentotaal van de bezoekers wat opkrikken en ging Lukas Oosterlinck, die daarvoor als afwerker uitgespeeld werd, uit voorzorg vervroegd naar de kant bij Beveren.

De eindstand 22 – 10 maakt duidelijk dat Beveren deze wedstrijd niet in de problemen gekomen is.

Als volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit krachtbalseizoen tegen Meraki Aalst met een overwinning afgesloten wordt, lijkt de tweede plaats na het ongenaakbare KBK Temse wel binnen.
Wie de krachtballers nog eens wil aanmoedigen in de Klapperstraat: zondag 6 maart om 9.30 uur de laatste kans (dit seizoen)!

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Emry Truyman,  Peter Oosterlinck, Timon Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (10).

Voor Dudzele speelden Peter Goethals (8), Stijn De Brabander, Kurt De Klerck (2), Dimitri De Keyser en Leon Strubbe.

Dirk Bosman

20 februari 2022 2LH Z.A.K. Beveren - Krachtbal Torhout

Z.A.K. Beveren – Krachtbal Torhout:
  20 – 23

Thuisverlies tegen Torhout

Beveren heeft zich neergelegd bij het feit dat de titel buiten bereik is. Temse is duidelijk de sterkste ploeg uit de reeks en de Beverse krachtbalclub zit momenteel in een periode waarbij teveel spelers gemist moeten worden om telkens de strijd voor de overwinning volledig aan te gaan.  Zelfs voor de tweede plaats zal nog strijd moeten geleverd worden met Torhout, Aalter en misschien ook Buggenhout B…

Beveren kon voor de thuiswedstrijd tegen Torhout beroep doen op Mike Santon en ook Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen waren paraat. Coach Peter Oosterlinck moest het viertal vervolledigen dat tussen de lijnen gezet werd, maar een chronische schouderblessure belet wel een volwaardig krachtbaloptreden.

Bij de bezoekers was Joos Anseeuw present, voormalig beste krachtbalspeler van het jaar, en in deze reeks absoluut een fenomenaal tegenspeler.

Beveren startte met windvoordeel, maar Torhout kon ondanks windnadeel toch uitlopen tot 2 – 7.  Een sterk moment van de thuisploeg volgde gelukkig want via twee rugworpdoelpunten van kapitein Vandermeulen kwam Beveren langszij.  Anseeuw maakte wat later een doelpunt van aan de eigen doellijn uit eerste worp (goal in one), wat redelijk uitzonderlijk is, zeker in 2de landelijke maar volgens mij ook in eerste nationale!  Beveren bleef via achterman Lukas Oosterlinck en kapitein Vandermeulen aanklampen, maar een kloof maken met behulp van het windvoordeel zat er niet in.

Ruststand: 11 – 10 voor Beveren.

In de tweede helft kon Beveren nog even stand houden met windnadeel, maar uiteindelijk maakte de worpen van Anseeuw steeds meer en meer het verschil. Vleugelspeler Mike Santon was in de tweede helft de absolute uitblinker in verdediging en toen bij 17 – 20 Lukas Oosterlinck zich kwetste aan de knie ging Santon ook nog op de achtermanpositie plaatsvatten.  Beveren verweerde zich kranig, maar kon toch niet verhinderen dat Torhout met 20 - 23 de vier winstpunten mee naar West-Vlaanderen pakte.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Mike Santon,  Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Torhout speelden Joos Anseeuw (11), Jan Deleu (1), Andreas Vanneste (11), Kurt Vandepoele en Philippe Alders.

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt Noordster Dudzele in de Klapperstraat in Beveren verwacht. Bij Beveren hebben ze een week de tijd om 4 spelers bijeen te zoeken. Als de tweede plaats een doel is, mag er niet verloren worden.
Hopelijk is dan ook het krachtbalkot terug regendicht, want de stormschade van vorige vrijdag is toch wel serieus, ondanks al voorlopig herstelwerk van de gemeentedienst.