Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – Noordster Dudzele :
  22 – 10

Gemakkelijke thuiszege tegen Dudzele

De voorbije week moest er weer erg gepuzzeld worden om een ploeg samen te krijgen voor de uitgestelde wedstrijd tegen hekkensluiter Dudzele. De krokusvakantie zat er voor iets tussen, maar met de aanvalslinie intact dacht men bij Beveren wel vooraf dat winst haalbaar moest zijn…
Omdat het personeelsgebrek zo acuut was, was er zondagmorgen ook een primeur te beleven. Coach Peter Oosterlinck stond samen met twee zonen, Lukas en Timon, klaar voor de wedstrijd tegen Dudzele. Timon werd deze week nog inderhaast aangesloten maar is wel een jeugdspeler uit ver vervlogen tijden.  Op zaterdag kwam dan het goede nieuws dat ook achterman Emry Truyman onverwachts ter beschikking was.

Beveren startte het best en was de ganse eerste helft baas. Dudzele had te weinig werpkracht om de thuisdefensie onder druk te zetten en Beveren kon rustig overwicht aan de dag leggen. Pas na 20 minuten lukten de bezoekers een eerste doelpunt en veegden zo de nul van het scorebord: 8 – 1.  Uiteindelijk werd de rust bereikt met een duidelijke 9 – 2 tussenstand.

In de tweede helft kwam er weinig verbetering, temeer daar Stijn De Brabander bij de bezoekers gekwetst van het veld moest na amper 5 minuten in de tweede helft.
Beveren liep verder uit (17 – 6) en kon controleren. Timon Oosterlinck kon in de beste omstandigheden zijn vroegere krachtbalkennis opfrissen en liet enkele leuke tussenkomsten in verdediging bewonderen.
Naar het einde van de wedstrijd toe kon Peter Goethals het doelpuntentotaal van de bezoekers wat opkrikken en ging Lukas Oosterlinck, die daarvoor als afwerker uitgespeeld werd, uit voorzorg vervroegd naar de kant bij Beveren.

De eindstand 22 – 10 maakt duidelijk dat Beveren deze wedstrijd niet in de problemen gekomen is.

Als volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit krachtbalseizoen tegen Meraki Aalst met een overwinning afgesloten wordt, lijkt de tweede plaats na het ongenaakbare KBK Temse wel binnen.
Wie de krachtballers nog eens wil aanmoedigen in de Klapperstraat: zondag 6 maart om 9.30 uur de laatste kans (dit seizoen)!

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Emry Truyman,  Peter Oosterlinck, Timon Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (10).

Voor Dudzele speelden Peter Goethals (8), Stijn De Brabander, Kurt De Klerck (2), Dimitri De Keyser en Leon Strubbe.