verslag 14de Scholentornooi Minikrachtbal 6 oktober 2021

 

Vooraf werd een outdoor-versie gepland op het baseballplein in de sportzone aan de Klapperstraat in Beveren, maar toen het op woensdagvoormiddag nog altijd regende, viel de beslissing om indoor in de topsporthal in de Klapperstraat  alles te organiseren.

Er was een tornooischema opgemaakt voor de 16 ingeschreven ploegen, 4 ploegen uit het 4e leerjaar, 7 ploegen uit het 5e leerjaar en 5 meisjesploegen.  Die gingen over 34 wedstrijden de strijd om de beker van hun reeks aan. 

Er bleken echter nog 6 ploegen te zijn waarvoor vergeten was om tijdig in te schrijven. Gelukkig kon één van de sportleerkrachten, “meester” Filip, nog vlug een neventornooitje in elkaar boksen zodat ook die ploegen een leuke krachtbalnamiddag konden beleven en uiteindelijk won Droomwolk 5 dit neventornooi. Ook zij kregen van schepen van sport, Katrien Claus, een herinneringsmedaille aan hun zege.

Bij de jongste krachtballers was Sancta Maria 4A de reekswinnaar maar in de finale legden zij nipt de duimen voor de tweede gerangschikte GBS Kallo 4 met 13 – 8.  GBS Kallo 4 ging dus trots met de trofee naar huis!

In de competitie van de ploegen van het 5e leerjaar stond geen maat op de suprematie van het krachtbalviertal van Sint-Lodewijk 5.
In de reeks, in de halve finale en zelfs in de finale walsten zij over hun tegenstanders.

Zij wonnen de finale met 14 – 3 van de andere finalist, De Zonnepit 5B.

Bij de meisjes speelden elke ploeg tegen alle anderen zodat na elk 4 wedstrijden de eindrangschikking telde voor de uitreiking van de meisjestrofee.

Sancta Maria Meisjes B won alle wedstrijden en was zo de verdiende winnaar.

Maar iedereen en ook de krachtbalsport was de grote winnaar van deze leuke, sportieve sportnamiddag.

Bedankt aan allen die dit mogelijk maakten: leerkrachten, ouders, scheidsrechters, sportdienst Beveren en schepen van sport, Katrien Claus, Krachtbalfederatie en leerlingen!

Dirk Bosman


 

   

                         GBS  Kallo 4           

                    Sint-Lodewijk 5                                                                                  

 

 

             Sancta Maria Meisjes  B