9 oktober 2021 2LH KBC Aalter - Z.A.K. Beveren

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:   KBC Aalter - Z.A.K. Beveren :  23 – 24

Spannende wedstrijd met nipte winst

De Beverse krachtballers gingen voor de tweede keer op rij op zaterdagnamiddag richting West-Vlaanderen, deze keer net voor de grens, naar Aalter. Achterman Emry Truyman, sluitstuk in de Beverse verdediging, was er niet bij en Beveren ging voor het eerst dit seizoen in een nieuwe opstelling op zoek naar de vijfde zege op rij.

Lukas Oosterlinck vatte post op de achtermanpositie als Bevers sluitstuk van de verdediging. Kapitein Peter Vandermeulen en Mike Santon verdedigden op de vleugelposities en Tom De Dobbelaer was zoals steeds barrageman van dienst.

In de eerste helft hielden de beide ploegen elkaar perfect in evenwicht. Om beurten werd gescoord en het verschil bedroeg nooit meer dan twee doelpunten. Maar Beveren moest altijd wel achtervolgen en de thuisvoorsprong proberen te niet te doen. De scheidsrechter zorgde ook voor onrust door consequent voor hinderen van de verdediging te fluiten, blijkbaar zijn stokpaardje…  Dit kostte Beveren toch wel een drietal tegendoelpunten omdat het steeds aan de vrijeworplijn afgefloten werd bij het begin van de bezoekende aanvallen…

Net voor de rust was Beveren dan toch op een 11 – 12 voorsprong gekomen, maar die gleed ongelukkig nog uit de handen in de slotseconden van de eerste helft bij een vermijdbaar tegendoelpunt van Aalter.  Ruststand: 12 – 12  en alles bleef dus te beslissen in de tweede helft.

Beveren startte bitterslecht in de tweede speelhelft: na vijf minuten keken de bezoekers al tegen een 16 – 12 achterstand aan.  De achtervolging werd ingezet en Beveren kroop onder impuls van kapitein Vandermeulen dichterbij tot 19 – 18. Maar op eigen aanval kon Beveren niet afwerken en werd het terug 20 – 18.  Ook de tijd begon te dringen en de thuissupporters begonnen te hopen op een sensationele thuiswinst tegen de ongeslagen leidersploeg. Tom De Dobbelaer stopte een rugworppoging en aan de overkant bracht een gelukt rugworpdoelpunt van Peter Vandermeulen Beveren terug langszij: 21 – 21.  De scheidsrechter gaf dan een eigen rustminuut om de gemoederen te bedaren op en rond het krachtbalveld. In de slotminuten scoorden beide ploegen om beurten maar bij de laatste thuisaanval kon Lukas Oosterlinck de doelpoging onderscheppen. Beveren ging de laatste minuut in bij een 23 – 23 stand en in de aanval. De thuisploeg kon in eerste instantie de doelworp van Beveren nog buitenspel duwen, maar hypothekeerde hiermee de eigen tegenaanval. Bij de herkansing kon Lukas Oosterlinck in de slotseconden de Beverse overwinning vastleggen. Eindstand: 23 – 24.

Deze wedstrijd verdiende geen verliezer, maar Beveren was toch dolgelukkig met deze fel bevochten zege.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (8). Peter Oosterlinck stond paraat maar moest niet invallen.

Voor Aalter speelden Robbe Castelein (5), Stijn Van Deynze (14), Thomas Persoone (4), Stefan Van Damme en Stef Vandevelde.

Beveren speelt volgende zondagvoormiddag thuis in de Klapperstraat tegen Buggenhout A. Die verloren nipt het duel met hun zusterploeg Buggenhout B en staan nu ook op 4 punten van Beveren net als Temse en Buggenhout B. Enkel Torhout volgt nog op 2 punten van Beveren, maar moet eerst nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Aalst voor de tweede plaats ook echt in te nemen…