2 oktober 2021 2LH Noordster Dudzele - Z.A.K. Beveren

 

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren: 
                        Noordster Dudzele - Z.A.K. Beveren :
  17 – 23

 

Rugworpdoelpunten beslissend in Dudzele

 

Na vier speeldagen staat Beveren alleen aan de leiding met het maximum van de punten. Co-leider Temse gaf eerder deze week forfait voor haar wedstrijd in Buggenhout en zet zichzelf zo op 4 punten, terwijl Torhout en Buggenhout A zeker op 2 punten blijven steken. Natuurlijk telt voor de titel alleen de stand na 18 wedstrijden, maar goed begonnen … 

Op zaterdagnamiddag moesten de Beverse krachtballers om 17.30 uur het veld op in Dudzele.  Tijdens de opwarming begon de regen volop uit de hemel te stromen en dat zou zo blijven tot zondagmiddag (bleek later…)  In ieder geval was het regenweer en de bijhorende modderige staat van het veld een serieuze factor tijdens de wedstrijd.

Op andere terreinen werd dit weekend dan ook veelvuldig besloten om de geplande wedstrijden uit te stellen…

Beveren had haar basisopstelling mee naar West-Vlaanderen en Tom De Dobbelaer stond op barrage en nam bij aanvang ook de tweede worp in de aanval voor zijn rekening.  Beveren startte het best en een listig rugworpdoelpunt van Emry Truyman was het startsein om naar een 1 – 5  voorsprong uit te lopen. Maar door de zware omstandigheden was de bezoekende verdediging niet in haar gewone doen. De modder en de regen zorgden er voor dat ballen net niet onder controle gebracht werden en vielen, kortom enkele Beverse foutjes, het weer en een sterke Peter Goethals bij Dudzele zorgden ervoor dat het 4 – 5 werd en de bordjes terug gelijk hingen bij 7 – 7. Peter Vandermeulen zocht dan de rugworp op om terug een kloof te forceren voor Beveren en maakte 2 rugworpdoelpunten, waarbij het eerste toch wat gevaarlijk was voor de barrageman, die evenwel sportief geen vrije worp eiste…
Beveren bereikte op die manier de rust met een 8 – 11 voorsprong.

Na de rust leek het er op dat Beveren de kleine voorsprong kon behouden, maar een ontketende Peter Goethals in verdediging bleef druk zetten op de bezoekers en met rugworpdoelpunten hield hij Dudzele in de wedstrijd. Gelukkig kon Beveren vooraf via achterman Emry Truyman ook nog een rugworpdoelpunt maken voor 15 – 18 vooraleer Goethals weer de bordjes bijna gelijk hing voor 17 – 18.

Beveren had in de tweede helft wel al de aanval herschikt en kapitein Vandermeulen nam twee worpen voor zijn rekening en Lukas Oosterlinck kon mee afwerken.
Peter Goethals moest dan naar het einde van de wedstrijd uit voorzorg naar de kant bij een (mislukte) rugworppoging waarbij een vroegere kwetsuur weer opspeelde en dat gaf Beveren een vrijgeleide om het werpoverwicht via Vandermeulen en Oosterlinck om te zetten in doelpunten zodat Beveren uiteindelijk deze spannende (modder)wedstrijd nog duidelijk won met een 17 – 23 eindstand.

Toch kostte het meer bloed, zweet en tranen dan vooraf verwacht.


Bij Beveren ploeterden  Peter Vandermeulen (14), Tom De Dobbelaer, Lukas Oosterlinck (5) en achterman Emry Truyman (4) zich naar de overwinning.

Dudzele  speelde met uitblinker Peter Goethals (7), Kurt Deklerck (10), Dimitri De Keyser, Leon Strubbe, Stuart Willems en Robin Vermeersch.

Volgende zaterdag 9 oktober speelt Beveren weer op verplaatsing in Aalter om 18.15 uur. Mogelijks moet er gepuzzeld worden om achterman Emry Truyman te vervangen.
We zien wel of de Beverse aanval voldoende scherp is om dit verdedigend verlies op te vangen…

 

Dirk Bosman