26 september 2021 2LH Z.A.K. Beveren - KB Moerdamme

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:  Z.A.K. Beveren – KB Moerdamme:  27 – 10

 

Derde zege op rij voor Z.A.K. Beveren

 

Beveren mocht zondagmorgen in de Klapperstraat de ploeg uit Moerkerke (Damme) verwelkomen en vooraf werd wel verwacht dat ook voor de derde wedstrijd op rij de 4 punten van de overwinning in Beveren zouden blijven.  Door het rechtstreekse duel tussen de 2 andere ploegen met het voorlopige maximum, Temse en Buggenhout A,
zou Beveren dan zeker een week met twee aan de leiding blijven in 2de Landelijke Heren.

Bij Beveren kon Tom De Dobbelaer niet meespelen, maar Mike Santon zorgde ervoor dat een herstellende Peter Oosterlinck niet vroegtijdig het veld opmoest. Verder rekende de thuisploeg op kapitein Peter Vandermeulen en Lukas Oosterlinck voor de nodige doelpunten en op Emry Truyman, sterk bezig als verdedigende steunpilaar op de achtermanpositie.

Beveren startte geconcentreerd en bij de bezoekers hadden zij met 6 aanwezige spelers voor een beurtrol met evenveel speelminuten voor elke speler gekozen. Moerdamme stond erbij en keek ernaar en stond na 5 minuten al 6 – 0 achter. Peter Vandermeulen had ook meteen de toon gezet met een ver rugworpdoelpunt voor 2 – 0.

De eerste wissels zorgden gelukkig voor wat meer Westvlaamse tegenstand en na 7 – 1 werd het verderop toch 12 – 4.  Beveren controleerde de partij en gaf Mike Santon naast zijn verdedigende rol ook wat kans om werpervaring op te doen in de opbouw van de thuisaanvallen.  De ruststand werd bereikt met een duidelijke 13 – 4 stand.

In de tweede helft kregen we door het vele vervangingswerk bij de bezoekers wisselende periodes, maar in alle gevallen kon Beveren rustig bepalen welke kant de wedstrijd uitging. Vandermeulen liet de afwerking van de thuisaanvallen meer over aan de jongere spelers Lukas Oosterlinck en Mike Santon en bracht ze veelal in stelling om gemakkelijk te scoren. 
De wedstrijd eindigde op een ruime 27 -10 overwinning voor Beveren.

Bij Beveren kwamen  Peter Vandermeulen (15), Mike Santon (2) en Lukas Oosterlinck (10) en achterman Emry Truyman tussen de lijnen.

Moerdamme speelde met Joris Naeyaert (1), Bram Kerkaert (6), Laurens Millecam, Lennert Millecam (2), Andreas Demilot (1) en Jan Buyck.

Volgende zaterdag 2 oktober speelt Beveren in Dudzele  om 17.30 uur.
Ook daar hopen de Beverse spelers met de volle buit naar huis terug te keren.
We zien wel… !

 

Dirk Bosman