17 oktober 2021 2 LH Z.A.K. Beveren - Buggenhout A

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – ’t Klaverken Buggenhout A :
  22 – 12

Zes op zes thuis tegen Buggenhout A

 

Voorlopig weten de Beverse krachtballers nog niet wat verliezen is…  Ooit komt het er van, maar de tijd dat het duurt is het wel plezant, natuurlijk.

Buggenhout A kwam op zondagmorgen op bezoek in de Beverse Klapperstraat en was één van de dichte achtervolgers in de rangschikking van 2de Landelijke…

Beveren kon over alle spelers beschikken en dus verkoos trainer Peter Oosterlinck administratief nuttig te zijn als aantekenaar, vermits Dirk Bosman vooraf al wist dat hij gelegenheidsscheidsrechter zou moeten zijn…

Bij Beveren bleef telkens één van de vijf spelers aan de kant, te beginnen met Mike Santon. Beveren kende een perfecte start en mede dank zij de fouten van de bezoekers stond het na minder dan 10 minuten wedstrijd 8 – 0 voor de thuisploeg.

Buggenhout A herpakte zich wel en kwam na rugworp terug tot 8 – 4 maar kapitein Peter Vandermeulen stelde terug orde op zaken  en zorgde weer voor eenrichtingskrachtbal zodat de rust bereikt werd met een ruime 14 – 5 voorsprong voor de Beverse krachtballers.

Na de appelsientjes gaf de tweede helft éénzelfde spelbeeld: Beveren kon de bezoekende aanvallen rustig opvangen met weer een knappe prestatie van achterman Emry Truyman en via kapitein Vandermeulen diepte Beveren de voorsprong nog uit:
 22 – 7 op ruim 5 minuten van het einde van de wedstrijd. Omdat iedereen al eens aan de kant gestaan had, gunde Beveren ook kapitein Vandermeulen een applausvervanging, waardoor de bezoekers in de laatste minuten de eindstand nog wat konden milderen tot uiteindelijk 22 – 12.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Emry Truyman (2), Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Buggenhout A speelden Robin Van der Plas, Jarne Van Buggenhout (2), Matthias Maes (6), Glenn Venlo (3) en Koen Roggeman (1).

Temse en Torhout speelden de topper van deze speeldag in Temse en Temse won ruim met 30 – 13.

Laat dat toevallig de twee volgende tegenstanders van Beveren zijn…   Volgende zondagnamiddag gaan de Beverse krachtballers naar Torhout, maar Torhout thuis kan rekenen op ex-speler van het jaar Joos Anseeuw, dus in Beveren houdt men rekening met het einde van de zegereeks, alhoewel de leidersplaats nog niet ter discussie zal staan…

Dirk Bosman

 

bijgevoegd ook een foto van de Beverse krachtballers…