Weekend 21 - 22 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren: KBC Heist – Z.A.K. Beveren: 35 – 11

Zware nederlaag voor Beveren in Heist

Na 7 competitieweken is er voor de Beverse krachtbalploeg nog steeds geen winst te melden. Volgend weekend is er even een onderbreking om daarna de heenronde verder af te werken. Maar zeker is wel dat het elke week knokken wordt om een poging te wagen om in derde nationale te kunnen blijven.

Zaterdagavond in Heist was de Beverse ploeg geen partij voor de thuisploeg. In de Beverse ploeg stonden 2 jonge spelers Lukas Oosterlinck en Nicholas Kochuyt om de verdedigende taken op zich te nemen en moesten Ruige Verfaillie en Peter Oosterlinck de Beverse aanval gestalte geven. Niet dat het niet ontbreken van Peter Vandermeulen en Emry Truyman een ander resultaat als gevolg zou gehad hebben, maar de Beverse nederlaag zou mogelijks toch minder uitgesproken geweest zijn.

Aan de rust, en eigenlijk al veel vroeger was de wedstrijd gespeeld. Ruststand: 16 – 6.  In de tweede helft zorgde de thuisploeg met nog een karrevracht doelpunten voor de zware 35 – 11 eindcijfers.

Bij Beveren speelden Peter Oosterlinck, Ruige Verfaillie (11), Lukas Oosterlinck en Nicholas Kochuyt.

Bij Heist speelden Dimitri Casier (3), Olivier Casier (18), Dirk Daveloose (4) en  Niels Boerjan (10)

De Beverse reserven speelden met 3 spelers en daardoor konden zij ook geen aanspraak maken op winst. Daar zou het met vier wel een ander verhaal kunnen geweest zijn, maar nu verloren Lukas Oosterlinck (2), Mike Santon en Bram Bats (5) kansloos met 23 – 7 na een ruststand van 14 – 3.

Bij Beveren kan het in de toekomst alleen maar beter gaan en de rest van het seizoen zal het toch “operatie redding” worden…  Op 5 november komt Temse op bezoek, maar ook voor dit burenduel zal Beveren nog niet echt klaar zijn…  Afspraak op zondagmorgen om 9.00 uur en om 10.15 uur in de Klapperstraat.

De Beverse krachtbaldames speelden zondagmorgen heel vroeg hun wedstrijd in Ingelmunster. Zij speelden hun beste wedstrijd van dit seizoen, maar konden niet op tegen de werpkracht van de thuisploeg die met Lies Defreyne en Charon Desmet twee sterke aanvalsters tussen de lijnen konden brengen.
In de eerste helft hielden An Vandermeulen en Eline Bosman aanvallend gelijke tred, weliswaar gesteund door de wind.  Maar toch kon Beveren met 12 – 13 voorsprong de rust ingaan.

Na de rust volgde de forcing van de thuisploeg met Defreyne en Desmet en kort na de rust stond het plots 19 – 14.  Beveren bleef daarna aanklampen maar was niet meer in staat om de thuisploeg nog te bedreigen.  Amber Meesters kreeg dan in het laatste deel van de wedstrijd haar kans om de Beverse doelworpen te nemen en ook nu gaf zij weer blijk van haar talent en mogelijkheden. Beveren verloor na een knappe wedstrijd met 25 – 19 van Ingelmunster.

Bij Beveren speelden kapitein Ida Roelandt, Amber Meesters (2), Eline Bosman (5) en An Vandermeulen (12).

De Beverse dames ontvangen op zondag 5 november om 11.30 uur Koekelare in de Klapperstraat.

Dirk Bosman

 

Weekend 14 - 15 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren: 
                         Z.A.K. Beveren – Noordster Dudzele: 14 – 35

Zware thuisnederlaag tegen Dudzele

Beveren speelde weer op zondagnamiddag haar thuiswedstrijden in de Klapperstraat. Met de dames was vooraf al forfait gegeven tegen HO Beitem A wegens spelersgebrek.  De heren gaven de krachtballers uit Dudzele partij.

Vooraf stonden Dudzele en Beveren voorlaatste en laatste in de voorlopige rangschikking van 3de nationale en dus kon er van een belangrijke wedstrijd gesproken worden. Net voor aanvang van de reservenwedstrijd kwam de melding dat kapitein Peter Vandermeulen niet beschikbaar was voor de wedstrijd tegen Dudzele.  Peter Oosterlinck moest dan in twee wedstrijden aantreden om in het fanionviertal Ruige Verfaillie als werper te assisteren. Emry Truyman en Tom De Dobbelaer waren de meer verdedigend ingestelde Beverse fanionspelers.

Eigenlijk was het te zomers warm om te krachtballen, maar een kniesoor die moppert over te mooi weer… Van bij aanvang bleek al dat de bezoekers uit Dudzele te sterk waren voor de Beverse krachtballers. De werpkracht van Stijn De Brabander en Mathias Bossaert (altijd uit stand werpend) was verbluffend. Maar ook Peter Goethals, outstanding als achterman, en Jonas Van Houtte konden serieus overweg met de 4 kg-bal.  Ruige Verfaillie en Peter Oostelinck konden zich geen foutjes permitteren en moesten hard werken om hun worp aan de grond te krijgen.
Stijn De Brabander was veelal afwerker van dienst bij de bezoekers en hij bracht mee de 7 – 20 ruststand op de bordjes.

Na de appelsientjes bleef Dudzele gemakkelijk domineren en 10 minuten voor tijd kon Mathias Bossaert zich laten vervangen want de buit was dan allang binnen voor de bezoekers. Eindstand: 14 – 35 voor Dudzele.

Bij Beveren speelden Emry Truyman, Tom De Dobbelaer, Peter Oosterlinck (3) en Ruige Verfaillie (11).

Bij Dudzele speelden Stijn De Brabander (18), Mathias Bossaert (7), Peter Goethals (7), Jonas Van Houtte (1) en Dimitri De Keyser (2).

Beveren raakt na deze zesde opeenvolgende nederlaag geïsoleerd op de laatste plaats in de reeks en ondervindt dat aan promoveren ook een minder leuk kantje zit…

De Beverse reserven misten Lukas Oosterlinck en zo moest vader Peter Oosterlinck twee wedstrijden spelen om samen met Mike Santon, Bram Bats en Nicholas Kochuyt aan vier spelers te geraken. Beveren speelde niet echt slecht maar de aanvallen werden niet goed afgewerkt. Dat was ook de verdienste van de tegenstander, die 1 – 7 uitliep. Beveren kwam dan dichterbij en met de rust in zicht stond het 6 – 9.  Een desastreus einde van de eerste helft zorgde na ondermeer een rugworpdoelpunt van Dudzele voor een 6 – 12 ruststand.

In de tweede helft speelde Beveren goed mee, zonder echt aanspraak te maken op meer dan aanklampen…  Mike Santon speelde een knappe verdedigende partij op zijn vleugelpositie en Bram Bats liet aanvallend regelmatig goede worpen bewonderen. Ook de jonge achterman Nicholas Kochuyt kwam verdedigend en soms aanvallend bewonderenswaardig uit de hoek. Beveren verloor uiteindelijk met een duidelijke 14 – 22 eindscore na een aangenaam kijkstuk.

Voor Beveren speelden Nicholas Kochuyt (1), Mike Santon (1), Bram Bats (3) en Peter Oosterlinck (9).

Volgende speeldag, de zevende alreeds, moeten de heren op zaterdagavond om 18.45 uur en om 20.00 uur spelen in Heist. Het wordt alweer neuzen tellen, want Tom De Dobbelaer, Michel Goijens en Pieter Van Landeghem zijn al zeker afwezig…

De dames moeten zondagmorgen heel vroeg naar Ingelmunster om er om 9.00 uur te krachtballen. Hopelijk is het bobsleeseizoen al volop gestart…

Dirk Bosman

 

Weekend 7 - 8 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren:  Z.A.K. Beveren – Avanti Lissewege: 10 – 32

Bezoekers veel te sterk voor Beveren

Beveren ondervindt op dit moment dat promoveren niet altijd een zege is voor de sportieve prestaties…

De Wase krachtballers zijn nog steeds op zoek naar hun eerste zege en ook zondagnamiddag tegen Lissewege blijft die zoektocht zonder resultaat. Bram Bats en Ruige Verfaillie waren onbeschikbaar, maar Beveren had wel nog 8 beschikbare spelers voor deze competitiedag.

In de eerste ploeg waren werpers Pieter Van Landeghem en kapitein Peter Vandermeulen van dienst en vervolledigden barrageman Tom De Dobbelaer en achterman Emry Truyman de Beverse krachtbalploeg.

Lissewege was een goed op elkaar ingespeelde ploeg, zowel in verdediging als in de aanval. Beveren kon moeilijk gaten vinden in de bezoekende defensie en zelf kon het weinig verdedigen tegen de aanvallende kracht van Lissewege.  Aan de rust stond het al duidelijk 5 – 18 voor Lissewege.

Na de appelsientjes bleven de krachtverhoudingen ongewijzigd. Beveren was amper in staat om voor dreiging te zorgen en bij Lissewege lukte aanvallend bijna alles. Achterman Emry Truyman werd halverwege de tweede helft op zijn vraag nog vervangen door Lukas Oosterlinck en die bevestigde al het goede dat vorige week over hem geschreven werd. Maar natuurlijk kon hij evenmin voorkomen dat Lissewege met zware 10 – 32 cijfers deze wedstrijd won.

Bij Beveren speelden Tom De Dobbelaer, Pieter Van Landeghem, Emry Truyman, Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen (10).

Bij Lissewege speelden Gertjan Vanhoutte (10), Thomas De Fauw (9), Thomas Alderweireldt (10) en Ward Vanhoutte (3).

De Beverse reserven gaven vooraf partij aan de reserven van Lissewege. Hier zagen we een gelijkaardige wedstrijd, alleen was het nu de thuisploeg die aanvallend te sterk was voor de bezoekers, die ook over te weinig werpkracht beschikten om Beveren te verontrusten.  De Beverse spelers werden allemaal in de aanval betrokken, zeker nadat Peter Oosterlinck voor een geruststellende 9 – 3  voorsprong had gezorgd. Aan de rust stond het 13 – 4 en lag de wedstrijd in de beslissende plooi.

In de tweede helft konden de bezoekers geen weerwerk meer bieden en ook hierin werd de voorsprong voor Beveren verder uitgediept. Eindstand: 22 – 8 voor de Beverse reserven die bovenaan het klassement meedraaien…

Achterman Nicholas Kochuyt (2), Mike Santon (4), Lukas Oosterlinck (3) en Peter Oosterlinck (13) speelden allemaal een knappe partij krachtbal.

Als laatste wedstrijd was het dan aan de Beverse dames om Botterken Baasrode partij te geven. Beveren was voltallig met Amber Meesters op barrage, met Eline Bosman en An Vandermeulen als werpers en kapitein Ida Roelandt op de vleugelpositie.  De Beverse aanval draaide bij aanvang niet echt goed en Baasrode liep eerst 0 – 3 uit. Toen kreeg de Beverse verdediging wat meer vat op de bezoekende werpers en kon vooral An Vandermeulen via enkele doelpunten Beveren weer in het spoor van Baasrode brengen. Maar het moet gezegd: Baasrode verdedigde prima en er moest hard gevochten worden aan beide kanten om een doelpunt te kunnen maken.

Maar aan de rust was nog alles mogelijk gezien de nipte voorsprong voor Baasrode: 6 – 7 .

In de tweede helft nam de thuisploeg vlug het heft in handen en kon Beveren op een 9 – 8 voorsprong klimmen.

Maar alhoewel de thuisverdediging zeer goed was, mede dank zij het werk van Ida Roelandt en Amber Meesters, kon Baasrode naast en over de thuisploeg komen. De Beverse aanvallen misten scherpte en de bezoekende verdediging kon de Beverse worpen steevast onderscheppen. Zo liep Baasrode terug uit tot 11 – 13. Beveren bleef aandringen maar An Vandermeulen (6) noch Eline Bosman (5) konden nog een doelpunt scoren.

Eindstand: 11 – 15 voor Baasrode.  Volgende week geven de dames forfait wegens maar 2 speelsters beschikbaar…

De Beverse heren ontvangen dan Dudzele om 13.00 uur en 14.15 uur op zondagmiddag op het krachtbalterrein in de Klapperstraat.

Dirk Bosman

Weekend 30 september - 1 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren:  KBC Aalter – Z.A.K. Beveren: 26 – 13

Alweer geen overwinning voor de Beverse krachtbalploegen

De Beverse krachtballers moesten op zaterdagavond op bezoek in Aalter en vooraf waren er toch wel wat afmeldingen van spelers waarop gerekend wordt om het verblijf in 3de nationale te verlengen. Pieter Van Landeghem, Ruige Verfaillie en achterman Emry Truyman bleven thuis en Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck trokken met nog 5 jonge spelers richting Aalter.

Er werd in de eerste ploeg gekozen voor de ervaring van Tom De Dobbelaer naast de werpers Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen en voor de jonge Lukas Oosterlinck om op de achtermanpositie te spelen.

Aalter startte furieus en lukte vlug een rugworpdoelpunt. Maar Beveren kon toch aanpikken en volgde in het spoor van de thuisploeg. Vooral achterman Lukas Oosterlinck verbaasde vriend en tegenstander met sterk verdedigend werk en hij hield mee daardoor de wedstrijd in evenwicht. Toch gingen beide ploegen de rust in met een voorsprong van 12 – 9 voor Aalter.

Bij Beveren was na de rust het vet van de soep op aanvallend vlak. Omdat Beveren moeilijk tot scoren kwam, sloop Aalter verder weg en werd de kloof steeds groter. Goed verdedigend werk kon wat soelaas brengen, maar als je zelf niet scoort, brengt dat uiteindelijk niet veel op.

De eindstand: 26 – 13 voor Aalter.  Beveren wist vooraf dat daar de punten niet geraapt gingen worden…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (7), Peter Oosterlinck (6), Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck.

Voor Aalter speelden Willem Van Eenooghe (7), Kylian Van Damme (6), Hannes Tamsyn (13) en Angelo Goeminne.

De Beverse reserven speelden een gelijkaardige wedstrijd. Een eerste helft waarin zij de bordjes nagenoeg in evenwicht konden houden, gevolgd door een tweede helft waarbij zij zelf niet meer tot scoren kwamen en waardoor de eindstand natuurlijk overduidelijk in het voordeel van de thuisploeg was.

In de eerste helft was de jeugdige ploeg verdedigend zeer goed en konden Bram Bats maar vooral toch ook weer Lukas Oosterlinck de eigen aanvallen regelmatig succesvol afwerken. De ruststand 8 – 7 was zonder meer knap te noemen.

Na de rust bleef de thuisploeg wel scoren en bij Beveren zaten de aanvallers door hun beste krachten heen.  De eindstand van 22 – 9 zegt genoeg over de krachtverhoudingen in de tweede helft.

Bij Beveren speelden Mike Santon, Nicholas Kochuyt, Bram Bats (3) en Lukas Oosterlinck (6).

Volgende week spelen de heren thuis op zondagnamiddag en moeten ze proberen om tegen Lissewege hun eerste zege van dit seizoen te behalen. Maar vanzelfsprekend gaat dit weer niet worden…

De Beverse dames hadden op zondagmorgen een verre verplaatsing naar Ichtegem B. Achtervrouw Eline Bosman kon niet mee en gezien de schaarste aan speelsters moesten de overblijvers met drie speelsters het lokale viertal partij geven. Ichtegem B was een jonge, talentvolle ploeg die zich aanvallend konden uitleven omdat Beveren verdedigend niet veel kon uitrichten.  Aan de rust stond het reeds 18 – 6 en nadat in de eerste helft kapitein Ida Roelandt als tweede werper in steun van An Vandermeulen mee de aanval had helpen dragen, werd er voor de tweede helft geopteerd om ook Amber Meesters mee te laten werpen. Amber deed dit zeer goed en liet zien dat de jaren training als jeugdspeelster hun vruchten afwerpen. Maar natuurlijk kon dit niet beletten dat Ichtegem B ruim won met 33 – 15.

Bij Beveren speelden An Vandermeulen (7), Ida Roelandt (2) en Amber Meesters (6).

Volgende zondagnamiddag ontvangen de Beverse dames hun collega’s uit Baasrode om 15.30 uur.

Dirk Bosman

Weekend 16 - 17 september 2017

Krachtbalcompetitie 3e nationale heren: Z.A.K. Beveren – Grenskracht Menen: 17 – 23

Menen te sterk voor Beveren

Nu zondag was het in Beveren een heugelijke krachtbaldag.
Na drie jaar afwezigheid uit de nationale reeksen was er terug een herenwedstrijd in 3de nationale te beleven en daarbij kwam nog dat het nieuwe krachtbalchalet voor de eerste maal gebruikt werd…
Grenskracht Menen kwam op die autovrije zondagmorgen met een sterke ploeg naar Beveren afgezakt. Bij Beveren waren veel afwezigen zodat Peter Oosterlinck voor de tweede maal tussen de lijnen moest verschijnen. Voor de rest kon Beveren rekenen op zijn typeploeg met Emry Truyman op de achtermanpositie en Ruige Verfaillie en kapitein Peter Vandermeulen op vleugel in verdediging en beide werpers in de Beverse aanval.

Enkele foutjes (van de Beverse aanvallers) en een quickstart van Menen zorgden onmiddellijk voor een 1 – 5 achterstand voor Beveren, dat zich daarna herstelde en een tussenstand van 5 – 8 liet optekenen. Maar op Tony Bocksoen stond geen maat en zijn werpkracht maakte in die eerste helft al direct het verschil. Hij bracht zijn ploeg in een comfortabele positie naar de rust die Menen bereikte met een 7 – 14 voorsprong.

In de tweede helft liet Menen duidelijk merken dat de wedstrijd in een beslissende plooi lag en zij lieten de wedstrijd verder “kabbelen”. Beveren kon hierdoor gelijke tred houden, maar de spanning om de overwinning kwam niet meer terug in de wedstrijd. Beveren verloor met 17 – 23 van een sterke bezoeker. Op dit moment zijn de Beverse krachtbalspelers nog niet in staat om hun voet naast Menen te zetten.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Ruige Verfaillie (5), Emry Truyman en Peter Oosterlinck.

Voor Menen speelden Stijn Roze, Tom Vermael (3), Wouter Bentein (1) en Tony Bocksoen (19).

De Beverse reserven wisten dat Bram Bats, Tom De Dobbelaer en Nicolas Kochuyt afwezig zouden zijn. Maar toen dit weekend ook nog Pieter Van Landeghem en Mike Santon zich ziek melden, was er plots wel een probleem… De “bejaarde” secretaris Dirk Bosman (58) moest vader Peter en zoon Lukas Oosterlinck en Michel Goijens (56) vervoegen tussen de lijnen als vierde speler. Peter en Lukas Oosterlinck trokken zich de Beverse aanval aan en deden dit voortreffelijk. Zo stond Beveren aan de rust met 9 – 7 voor tegen Menen dat een rugworpdoelpunt nodig had om aan te klampen.

In de tweede helft voerden de bezoekers de forcing, maar de thuisploeg hield lang stand dank zij het knap verdedigend werk van Michel Goijens en vooral van achterman Lukas Oosterlinck. Toch kwam Menen in de slotfase nog langszij via alweer een rugworpdoelpunt: 14 – 14. Beveren kraakte maar brak net niet en kon net voor tijd weer langszij komen: 16 – 16. In de laatste minuut had Menen nog een aanval maar Lukas Oosterlinck kon die knap afbreken zodat de Beverse reservenploeg een verdiend gelijkspel uit de brand sleepte. Eindstand: 16 – 16.

Voor Beveren B speelden Lukas Oosterlinck (2), Peter Oosterlinck (14), Michel Goijens en Dirk Bosman. De dames moesten niet spelen want woensdagavond had tegenstander HO Beitem B laten weten dat zij over onvoldoende speelsters beschikten om de verplaatsing naar Beveren te maken. Zo won Beveren haar tweede wedstrijd zonder spelen met forfaitcijfers: 30 – 0.

Volgende zondag zijn er uitzonderlijk zondagnamiddagwedstrijden omdat de Beverse korfbalclub om 11.00 uur een thuiswedstrijd speelt op het krachtbal/korfbalterrein. Dan komen om 13.00 uur en om 14.15 uur de mannenploegen van Sint-Michiels (Brugge) spelen in de Klapperstraat en om 15.30 uur komt de damesploeg van Sint-Michiels spelen in 2de nationale dames.

Dirk Bosman