15 januari 2022 2LH KB Moerdamme - Z.A.K. Beveren

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      KB Moerdamme - Z.A.K. Beveren:
  19 – 20

Spannende, nipte zege in Moerkerke

 

Na de winterstop werd de krachtbalcompetitie hervat.  Beveren moest op bezoek in Moerkerke waar Moerdamme haar thuisbasis heeft.

Voor Beveren was het geleden van 28 november 2021 dat de krachtbalploeg nog in actie gekomen was. Ook van training in deze coronatijden was niets in huis gekomen.

 

Met een minimale bezetting, gelukkig wel de vier basisspelers van dit seizoen, werd op een grijze, mistige zaterdagavond naar West-Vlaanderen gereden.  Coach Peter Oosterlinck en secretaris Dirk Bosman gaven om corona-technische reden (quarantaine) verstek en duimden vanuit Beveren voor een goede afloop. Want de jonge krachtballers van Moerdamme worden op termijn allicht serieuze kleppers…

 

Het Beverse viertal miste zijn start volkomen: de mistige, koude weersomstandigheden gecombineerd met de lange krachtbalinactiviteit van de winterstop zorgde ervoor dat het eerste bezoekende doelpunt pas na 5 minuten wedstrijd gescoord werd. De bezoekers moesten dus de hele eerste helft achtervolgen en kozen voor drie verschillende werpers in de aanval: Tom De Dobbelaer in de opbouw en afwisselend Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen voor de afwerking. Maar de kloof werd alleen maar groter en vooral verdedigend werd te traag en te statisch gespeeld.
De 4 punten achterstand kon tegen de rust wat gemilderd worden tot uiteindelijk de 12 – 9 ruststand.

In de tweede helft koos Beveren voor de aanval met twee werpers. Beveren kwam nu onmiddellijk op twee punten achterstand en de bezoekende verdediging werd secuurder met ook een grotere rol op de barragepositie voor Tom De Dobbelaer.
Bij Moerdamme kwam er ook wat verval en enkel Bram Kerkaert was nog in staat om af en toe te scoren. Beveren sloop nog dichterbij dank zij koelbloedig, risicoloos voorbereidingswerk van Lukas Oosterlinck en de kracht en ervaring van afwerker, kapitein Vandermeulen.

 

Voorbij halfweg de tweede helft kwam dan de ommekeer. 
Bij een 18 – 17 stand lukte achterman Emry Truyman een listig rugworpdoelpunt en bracht de Beverse bezoekers voor het eerst op voorsprong: 18 – 19.  Beide ploegen kwamen nog amper tot scoren, maar Beveren scoorde eerst 18 – 20 en kon dan de krappe voorsprong behouden tot op het einde.

Eindstand: 19 – 20 voor de voorlopige leider in tweede landelijke heren.

  

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (11), Emry Truyman (2),  Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (7).

Voor Moerdamme speelden Andreas Demilde (2), Bram Kerkaert (10), Laurens Millecam (6), Joris Naeyaert (1), Jan Buyck en Lennert Millecam.

 

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt normaal Dudzele verwacht. Maar door de maatregelen van de gemeente Beveren (doucheverbod) zal deze krachtbalwedstrijd uitgesteld worden…

Afwachten of de bekerwedstrijd tegen Beitem B van 30 januari 2022 zal kunnen doorgaan na de update van de coronamaatregelen van 28 januari 2022 door de gemeente Beveren. Je hoort er nog van!

 

 

Dirk Bosman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 december 2021 2LH Z.A.K. Beveren - Meraki Aalst

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:

Vervroegde winterstop voor Beverse krachtballers

De wedstrijd van Z.A.K. Beveren van zondag 5 december 2021 tegen Meraki Aalst wordt/werd uitgesteld.

 

Het was de laatste wedstrijd voor de winterstop geweest, want de voorronde-bekerwedstrijd van zondag 12 december 2021 tegen Beitem B was eerder al
uitgesteld door de Krachtbalfederatie.

 

Deze keer zijn niet de weersomstandigheden, maar wel de coronamaatregelen de oorzaak van het uitstel.
Eerder deze week kwam een brief van het gemeentebestuur via de sportdienst naar alle Beverse sportclubs dat er een doucheverbod geldt in alle Beverse gemeentelijke sportaccommodaties. 

Begrijpelijkerwijze hadden de bezoekers van Meraki Aalst al laten verstaan dat zij een douche na de krachtbalwedstrijd noodzakelijk vonden.

De Krachtbalfederatie heeft ook officieel laten weten dat wedstrijden, zonder douchegelegenheid achteraf, dienen uitgesteld te worden.

 

Meteen is voor de Beverse krachtbalclub de winterstop ingezet. De eerstvolgende wedstrijd is voorzien op zaterdag 15 januari 2022 in Moerdamme.

Bovenop de gekende kalender komen nu nog twee extra thuiswedstrijden bij in het spelschema voor 2022. 

 

Laten we hopen op een krachtbalseizoen dat wel volledig kan afgewerkt worden…

 

De spelers en het bestuur van Z.A.K. Beveren wenst iedereen een gezond, sportief, veilig en liefdevol eindejaar en dito nieuw jaar 2022.

 

Tot in 2022!

 

Dirk Bosman

 

 

 

28 november 2021 2LH Buggenhout B - Z.A.K. Beveren

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      ’t Klaverken Buggenhout B - Z.A.K. Beveren:
  20 – 22

Prima start van de terugronde

Dit weekend startte in de krachtbalreeks van leider Z.A.K. Beveren de terugronde. Naast corona gooide nu ook het kletsnatte regenweer roet in het eten…  Drie van de vijf wedstrijden werden uitgesteld wegens onbespeelbaarheid van het terrein…  Enkel de twee wedstrijden op zondagnamiddag in Buggenhout vonden plaats in 2LH.

Beveren kon over 5 spelers beschikken, maar had wat zorgen over de beschikbaarheid van kapitein Vandermeulen. Gelukkig bleek hij in staat om te spelen, en meer nog, om weer beslissend te zijn bij het boeken van de negende zege dit seizoen.

Peter Oosterlinck bleef in de eerste helft aan de kant om zijn taak als grensrechter uit te voeren en zag de andere 4 Beverenaars een goede start nemen. De Beverse aanval gebruikte drie werpers: Lukas Oosterlinck en Tom De Dobbelaer brachten Peter Vandermeulen in stelling en die was goed bij worp zodat Beveren uitliep, maar dan telkens weer de thuisploeg wat liet terugkomen.  Na 20 minuten bij 10 – 14 liep het fout bij een bezoekende aanval en kon Nico Brusselmans via rugworp de thuisploeg op 12 -14 terugbrengen. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust kwam Peter Oosterlinck Tom De Dobbelaer gedurende een kwartier vervangen en werd de Beverse verdediging geherorganiseerd. Lukas Oosterlinck nam de barrageplaats voor zijn rekening en deed dit zeer behoorlijk, maar toch was de bezoekende defensie wat van slag. Buggenhout B nam het commando over en kwam eerst gelijk om daarna 10 minuten voor tijd op 19 – 16 voorsprong te komen.
Beveren wisselde terug en kwam in het systeem van de eerste helft, waarbij kapitein Vandermeulen twee worpen gooide in de Beverse aanval, geassisteerd door Lukas Oosterlinck. De thuisaanval zat door de beste krachten en de Beverse achterman Emry Truyman moest in de laatste tien minuten maar één tegendoelpunt meer toestaan.  Beveren scoorde wel bij elke aanval en zette de scheve situatie nog volledig recht. Eindstand: 20 – 22 tegen de derde gerangschikte…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (17), Emry Truyman,  Tom De Dobbelaer Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Buggenhout B speelden Paul Verkempinck (13), Nico Brusselmans (5), Thomas Geernaerts (2), Jonathan Goossens en Merlijn Bieseman.

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt Meraki Aalst verwacht in de Beverse Klapperstraat. Natuurlijk als het weer en de corona-maatregelen niet als stoorzenders optreden.  Daarna volgt een lange winterstop, behalve voor Beveren die op zondag 12 december ook nog een voorrondewedstrijd in de bekercompetitie moet spelen tegen Beitem B.

 

Dirk Bosman

21 november 2021 2LH Z.A.K. Beveren - Buffalo's Sijsele

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – Buffalo’s Sijsele :
  20 – 14

Moeizame thuiswinst voor leider

Halverwege de krachtbalcompetitie mag Beveren met fierheid terugblikken op de geleverde prestaties. Enkel Temse zorgde voor de enige nederlaag van de heenronde.
Beveren blijft alleen leider halfweg dit krachtbalseizoen.

Voor de wedstrijd tegen Sijsele waren 5 Beverse spelers beschikbaar en werd afgesproken dat iedereen een tiental minuten aan de kant bleef.
Omdat Sijsele in de kelder van het klassement vertoeft, schrok niemand van de 2 – 0 start. Maar de eigen kansen werden niet afgewerkt en op de tegenaanval van de bezoekers zag de Beverse defensie er enkele keren belabberd uit: 2 – 5 tussenstand na 10 minuten spel en kapitein Vandermeulen begreep dat het beter moest.
Het werd terug 7 – 7  maar dan bleven beide ploegen gelijke tred houden. Toen Mike Santon een bal onderschepte kon kapitein Vandermeulen met een verre rugworp zijn ploeg toch een kleine voorsprong aan de rust bezorgen. Ruststand: 10 – 8.

Net voor de rust en ook nog erna werd door de beurtrol Peter Vandermeulen  aan de kant gehaald. Het viertal tussen de lijnen verdedigde degelijk maar had moeite om zonder de aanvalsleider zelf tot scoren te komen. Peter Vandermeulen kwam er terug in voor Lukas Oosterlinck bij 10 – 10 en diepte onmiddellijk de voorsprong terug uit.

Daar kon ook geen rugworpdoelpunt van Kristof Degrande (Sijsele) voor 14 – 12 nog iets aan verhelpen.  De laatste 10 minuten had Beveren de wedstrijd in handen en achterman Emry Truyman zag langs de zijlijn dat zijn doublure (Lukas Oosterlinck) mee de bezoekers op achterstand hield.  Eindstand: 20 - 14

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Emry Truyman, Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Sijsele  speelden Kristof Degrande (11), Kurt Willems (1), Damian Van Walleghem (2), Kristof Verhé en Jonas Bonte.

Volgende week zondagnamiddag wordt Beveren verwacht in Buggenhout om 15.00 uur om Buggenhout B te bekampen. Het zal niet evident worden om een voltallige delegatie te sturen en toch zal dat nodig zijn om Buggenhout B de baas te kunnen.

 

Dirk Bosman

14 november 2021 2LH Z.A.K. Beveren - KBK Temse

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – KBK Temse :
  15 – 26

Temse duidelijk sterker dan thuisploeg

Na zeven opeenvolgende overwinningen is er een einde gekomen aan de sterke reeks die Peter Vandermeulen en ploegmaats neergezet hebben in deze krachtbalcompetitie in de reeks 2e landelijke heren sinds de start in september.

Temse kwam met de vijf basisspelers afgezakt naar de Beverse Klapperstraat. Net als Beveren had Temse nog niet verloren, maar vermits zij een  forfait gegeven hadden telden zij 4 punten achterstand op leider Beveren.

Beveren kon rekenen op alle sterkhouders: Emry Truyman op de achtermanpositie en de werpers Lukas Oosterlinck en kapitein Peter Vandermeulen.  Bij gebrek aan Tom De Dobbelaer en Mike Santon werd Peter Vandermeulen gelegenheidsbarrage en nam Peter Oosterlinck plaats op de vleugelpositie.

De start van de wedstrijd was vooral gekenmerkt door wederzijds respect.  Alle risico werd geschuwd in de aanval en men was zich terdege bewust van de kracht van de tegenpartij. Temse maakte in het begin al een beetje duidelijk dat de Beverse aanvallers zeer goed zouden moeten zijn om de bezoekende verdediging te verschalken. Anderzijds hadden de bezoekers met Jan Volckerick een secure afwerker bij, die elke kans verzilverde.  Temse stond na 10 minuten op een 3 – 5 voorsprong en enkele missers in de thuisaanvallen, ook de verdienste van achterman Maarten Claeys, gaven Jan Volckerick de gelegenheid om de kloof uit te diepen.  Beveren had nog een rugworpdoelpunt van Emry Truyman nodig om te milderen. Toch stond het aan de rust 8 – 14 voor de bezoekers, zonder dat kon gezegd worden dat Beveren slecht speelde…

In de tweede helft kregen we ongeveer een zelfde spelbeeld waarbij de bezoekers de wedstrijd controleerden en via Volckerick bijna elke eigen aanval tot een goed einde brachten.  Beveren klampte aan maar ook niet meer dan dat. Nooit kwam de bezoekende overwinning nog in gevaar en zo eindigde deze Wase derby in een duidelijke 15 – 26 overwinning voor KBK Temse.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (9), Emry Truyman (2), Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Temse  speelden Jan Volckerick (22), Maarten Claeys, Jeroen Claeys (3),
Bert Rooman (1) en Ben Van Raemdonck.

In de rangschikking nadert Temse tot 2 punten op leider Beveren.  Volgende zondag staat de laatste speeldag van de heenronde op het krachtbalprogramma.

Beveren ontvangt dan Buffalo’s Sijsele uit de onderste regionen van de rangschikking op zondag 21 november om 9.30 uur.

Vorige maandag is ook een eerste loting voor de bekercompetitie gehouden en Beveren moet thuis een voorrondewedstrijd spelen op zondag 12 december 2021 tegen
HO Beitem B, momenteel leider in de regionale reeks A, een lagere reeks waardoor zij 3 punten voorgift zullen krijgen voor die wedstrijd.

Dirk Bosman