28 november 2021 2LH Buggenhout B - Z.A.K. Beveren

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      ’t Klaverken Buggenhout B - Z.A.K. Beveren:
  20 – 22

Prima start van de terugronde

Dit weekend startte in de krachtbalreeks van leider Z.A.K. Beveren de terugronde. Naast corona gooide nu ook het kletsnatte regenweer roet in het eten…  Drie van de vijf wedstrijden werden uitgesteld wegens onbespeelbaarheid van het terrein…  Enkel de twee wedstrijden op zondagnamiddag in Buggenhout vonden plaats in 2LH.

Beveren kon over 5 spelers beschikken, maar had wat zorgen over de beschikbaarheid van kapitein Vandermeulen. Gelukkig bleek hij in staat om te spelen, en meer nog, om weer beslissend te zijn bij het boeken van de negende zege dit seizoen.

Peter Oosterlinck bleef in de eerste helft aan de kant om zijn taak als grensrechter uit te voeren en zag de andere 4 Beverenaars een goede start nemen. De Beverse aanval gebruikte drie werpers: Lukas Oosterlinck en Tom De Dobbelaer brachten Peter Vandermeulen in stelling en die was goed bij worp zodat Beveren uitliep, maar dan telkens weer de thuisploeg wat liet terugkomen.  Na 20 minuten bij 10 – 14 liep het fout bij een bezoekende aanval en kon Nico Brusselmans via rugworp de thuisploeg op 12 -14 terugbrengen. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust kwam Peter Oosterlinck Tom De Dobbelaer gedurende een kwartier vervangen en werd de Beverse verdediging geherorganiseerd. Lukas Oosterlinck nam de barrageplaats voor zijn rekening en deed dit zeer behoorlijk, maar toch was de bezoekende defensie wat van slag. Buggenhout B nam het commando over en kwam eerst gelijk om daarna 10 minuten voor tijd op 19 – 16 voorsprong te komen.
Beveren wisselde terug en kwam in het systeem van de eerste helft, waarbij kapitein Vandermeulen twee worpen gooide in de Beverse aanval, geassisteerd door Lukas Oosterlinck. De thuisaanval zat door de beste krachten en de Beverse achterman Emry Truyman moest in de laatste tien minuten maar één tegendoelpunt meer toestaan.  Beveren scoorde wel bij elke aanval en zette de scheve situatie nog volledig recht. Eindstand: 20 – 22 tegen de derde gerangschikte…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (17), Emry Truyman,  Tom De Dobbelaer Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Buggenhout B speelden Paul Verkempinck (13), Nico Brusselmans (5), Thomas Geernaerts (2), Jonathan Goossens en Merlijn Bieseman.

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt Meraki Aalst verwacht in de Beverse Klapperstraat. Natuurlijk als het weer en de corona-maatregelen niet als stoorzenders optreden.  Daarna volgt een lange winterstop, behalve voor Beveren die op zondag 12 december ook nog een voorrondewedstrijd in de bekercompetitie moet spelen tegen Beitem B.

 

Dirk Bosman

21 november 2021 2LH Z.A.K. Beveren - Buffalo's Sijsele

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – Buffalo’s Sijsele :
  20 – 14

Moeizame thuiswinst voor leider

Halverwege de krachtbalcompetitie mag Beveren met fierheid terugblikken op de geleverde prestaties. Enkel Temse zorgde voor de enige nederlaag van de heenronde.
Beveren blijft alleen leider halfweg dit krachtbalseizoen.

Voor de wedstrijd tegen Sijsele waren 5 Beverse spelers beschikbaar en werd afgesproken dat iedereen een tiental minuten aan de kant bleef.
Omdat Sijsele in de kelder van het klassement vertoeft, schrok niemand van de 2 – 0 start. Maar de eigen kansen werden niet afgewerkt en op de tegenaanval van de bezoekers zag de Beverse defensie er enkele keren belabberd uit: 2 – 5 tussenstand na 10 minuten spel en kapitein Vandermeulen begreep dat het beter moest.
Het werd terug 7 – 7  maar dan bleven beide ploegen gelijke tred houden. Toen Mike Santon een bal onderschepte kon kapitein Vandermeulen met een verre rugworp zijn ploeg toch een kleine voorsprong aan de rust bezorgen. Ruststand: 10 – 8.

Net voor de rust en ook nog erna werd door de beurtrol Peter Vandermeulen  aan de kant gehaald. Het viertal tussen de lijnen verdedigde degelijk maar had moeite om zonder de aanvalsleider zelf tot scoren te komen. Peter Vandermeulen kwam er terug in voor Lukas Oosterlinck bij 10 – 10 en diepte onmiddellijk de voorsprong terug uit.

Daar kon ook geen rugworpdoelpunt van Kristof Degrande (Sijsele) voor 14 – 12 nog iets aan verhelpen.  De laatste 10 minuten had Beveren de wedstrijd in handen en achterman Emry Truyman zag langs de zijlijn dat zijn doublure (Lukas Oosterlinck) mee de bezoekers op achterstand hield.  Eindstand: 20 - 14

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Emry Truyman, Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Sijsele  speelden Kristof Degrande (11), Kurt Willems (1), Damian Van Walleghem (2), Kristof Verhé en Jonas Bonte.

Volgende week zondagnamiddag wordt Beveren verwacht in Buggenhout om 15.00 uur om Buggenhout B te bekampen. Het zal niet evident worden om een voltallige delegatie te sturen en toch zal dat nodig zijn om Buggenhout B de baas te kunnen.

 

Dirk Bosman

14 november 2021 2LH Z.A.K. Beveren - KBK Temse

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – KBK Temse :
  15 – 26

Temse duidelijk sterker dan thuisploeg

Na zeven opeenvolgende overwinningen is er een einde gekomen aan de sterke reeks die Peter Vandermeulen en ploegmaats neergezet hebben in deze krachtbalcompetitie in de reeks 2e landelijke heren sinds de start in september.

Temse kwam met de vijf basisspelers afgezakt naar de Beverse Klapperstraat. Net als Beveren had Temse nog niet verloren, maar vermits zij een  forfait gegeven hadden telden zij 4 punten achterstand op leider Beveren.

Beveren kon rekenen op alle sterkhouders: Emry Truyman op de achtermanpositie en de werpers Lukas Oosterlinck en kapitein Peter Vandermeulen.  Bij gebrek aan Tom De Dobbelaer en Mike Santon werd Peter Vandermeulen gelegenheidsbarrage en nam Peter Oosterlinck plaats op de vleugelpositie.

De start van de wedstrijd was vooral gekenmerkt door wederzijds respect.  Alle risico werd geschuwd in de aanval en men was zich terdege bewust van de kracht van de tegenpartij. Temse maakte in het begin al een beetje duidelijk dat de Beverse aanvallers zeer goed zouden moeten zijn om de bezoekende verdediging te verschalken. Anderzijds hadden de bezoekers met Jan Volckerick een secure afwerker bij, die elke kans verzilverde.  Temse stond na 10 minuten op een 3 – 5 voorsprong en enkele missers in de thuisaanvallen, ook de verdienste van achterman Maarten Claeys, gaven Jan Volckerick de gelegenheid om de kloof uit te diepen.  Beveren had nog een rugworpdoelpunt van Emry Truyman nodig om te milderen. Toch stond het aan de rust 8 – 14 voor de bezoekers, zonder dat kon gezegd worden dat Beveren slecht speelde…

In de tweede helft kregen we ongeveer een zelfde spelbeeld waarbij de bezoekers de wedstrijd controleerden en via Volckerick bijna elke eigen aanval tot een goed einde brachten.  Beveren klampte aan maar ook niet meer dan dat. Nooit kwam de bezoekende overwinning nog in gevaar en zo eindigde deze Wase derby in een duidelijke 15 – 26 overwinning voor KBK Temse.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (9), Emry Truyman (2), Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Temse  speelden Jan Volckerick (22), Maarten Claeys, Jeroen Claeys (3),
Bert Rooman (1) en Ben Van Raemdonck.

In de rangschikking nadert Temse tot 2 punten op leider Beveren.  Volgende zondag staat de laatste speeldag van de heenronde op het krachtbalprogramma.

Beveren ontvangt dan Buffalo’s Sijsele uit de onderste regionen van de rangschikking op zondag 21 november om 9.30 uur.

Vorige maandag is ook een eerste loting voor de bekercompetitie gehouden en Beveren moet thuis een voorrondewedstrijd spelen op zondag 12 december 2021 tegen
HO Beitem B, momenteel leider in de regionale reeks A, een lagere reeks waardoor zij 3 punten voorgift zullen krijgen voor die wedstrijd.

Dirk Bosman

24 oktober 2021 2 LH: Krachtbal Torhout - Z.A.K. Beveren

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Krachtbal Torhout – Z.A.K. Beveren :
  17 – 24

Ook in Torhout blijft Beveren aan de winst!

Na zes opeenvolgende overwinningen hield men in het Waasland ernstig rekening met de eerste nederlaag van deze krachtbalcompetitie in Torhout voorbije zondagnamiddag. Zeker thuis was Torhout-sterkhouder Joos Anseeuw een quasi onoverwinnelijke klip naar winst. Het verwachte scenario klopte in de eerste helft, maar een knappe ploegprestatie van de Beverse bezoekers in de tweede helft zorgde voor een ommekeer en een duidelijke eindwinst in het voordeel van de ongeslagen leiders in tweede landelijke krachtbal.

In prachtige weersomstandigheden werd op zondagnamiddag gekrachtbald in Torhout.

De zon zorgde er zelfs voor dat de spelers in één speelrichting de belijning op het veld niet zagen, terwijl dat voor de tegenstander, de toeschouwers en scheidsrechter geen probleem bleek. Torhout won de toss en startte bergop in de eerste helft, maar wel zo dat de belijning voor hen goed zichtbaar was…

Al bij de eerste Beverse worp van Lukas Oosterlinck liep het mis: hij trapte op de (eigen) vrijeworplijn en Anseeuw maakte zijn eerste doelpunt. De hernieuwde opzet werd een tweede lijnfout en 2 – 0  en inderdaad ook de derde keer maakte  de Beverse eerste werper terug een lijnfout. Na één minuut keken de bezoekers dus al
tegen een 3 – 0 achterstand. Joos Anseeuw slaagde zelfs in een 4 – 0 tussenstand na een interceptie op de eerste Beverse aanval.

Natuurlijk was Beveren van slag: onzekerheid in de buurt van de doel- en vrijeworplijnen en een tegenstander (Anseeuw) waartegen niets te beginnen viel…

Uiteindelijk kreeg kapitein Vandermeulen de bezoekende aanval terug aan de praat en Beveren scoorde sporadisch tegen, maar Anseeuw bleef de thuisvoorsprong op peil houden met machtige worpen. Enkel op de andere thuiswerpers kon de Beverse verdediging met succes de nodige druk zetten.

Beveren was gestart met Tom De Dobbelaer op barrage, de werpers Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen op de vleugelposities en achterman Emry Truyman.  Net voor de rust bezeerde Lukas Oosterlinck zich bij een worp aan de knie en werd uit voorzorg vervangen door Mike Santon.  Beveren bereikte de rust met een grote achterstand op het scorebord: 13 – 7.

Bij de start van de tweede helft kregen de bezoekers enkele mogelijkheden om al vlug de achterstand te verkleinen. Ook de thuisploeg maakte twee lijnfouten bij het opzetten van de aanval en gaven snel enkele punten van hun ruime voorsprong prijs.

Lukas Oosterlinck had deugd gehad van de gedwongen rustpauze en verving Tom De Dobbelaer op barrage. Ondanks het terreinvoordeel (bergafwaarts…) voor Torhout draaide hun aanval een heel stuk minder. Daaraan waren de vermoeidheid van Anseeuw en de straffe Beverse verdediging zeker niet vreemd.

 De kracht van Peter Vandermeulen zorgde ervoor dat hij ook bergop Lukas Oosterlinck of zichzelf in scoringspositie kon blijven brengen en toen Beveren na 10 minuten op
14 – 13 kwam, werkte dit ook verlammend op de thuisploeg. Anseeuw moest risico’s nemen bij zijn worpen en bij Beveren stond de verdediging met Santon en Truyman pal.

Uitblinker Lukas Oosterlinck bleek in de tweede helft bepalend in aanval maar ook in verdediging, alhoewel we vooral de ploegprestatie moeten onderstrepen.
Dat maakte het verschil met de tegenstander! 

Beveren bleef succesvol afwerken en na 14 – 14 ging het vlot naar 15 – 20 zodat de bezoekers zich de laatste vijf wedstrijdminuten zege-zeker wisten.
De eindstand 17 – 24 werd zeer enthousiast gevierd omdat het er halverwege toch wel echt slecht uitzag…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (14), Emry Truyman (1), Mike Santon (1), Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (8).

Voor Torhout speelden Joos Anseeuw (16),Philippe Alders, Jan Deleu,
Joachim Coene (1) en Andreas Vanneste.

In de rangschikking na 7 speeldagen volgen KBK Temse en Buggenhout B op 4 punten en de rest op 6 punten en meer…  Nu worden er twee weekends niet gespeeld en op zondag 14 november is er in de Klapperstraat de derby tussen Beveren en Temse.

Zelfs bij een waarschijnlijk verlies van de Beverse krachtbalploeg blijven de Beverse krachtballers alleen op kop na de heenronde van de competitie. 
Maar nu kunnen de krachtbalbatterijen even opgeladen worden buiten competitie…

 

Dirk Bosman

 

17 oktober 2021 2 LH Z.A.K. Beveren - Buggenhout A

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – ’t Klaverken Buggenhout A :
  22 – 12

Zes op zes thuis tegen Buggenhout A

 

Voorlopig weten de Beverse krachtballers nog niet wat verliezen is…  Ooit komt het er van, maar de tijd dat het duurt is het wel plezant, natuurlijk.

Buggenhout A kwam op zondagmorgen op bezoek in de Beverse Klapperstraat en was één van de dichte achtervolgers in de rangschikking van 2de Landelijke…

Beveren kon over alle spelers beschikken en dus verkoos trainer Peter Oosterlinck administratief nuttig te zijn als aantekenaar, vermits Dirk Bosman vooraf al wist dat hij gelegenheidsscheidsrechter zou moeten zijn…

Bij Beveren bleef telkens één van de vijf spelers aan de kant, te beginnen met Mike Santon. Beveren kende een perfecte start en mede dank zij de fouten van de bezoekers stond het na minder dan 10 minuten wedstrijd 8 – 0 voor de thuisploeg.

Buggenhout A herpakte zich wel en kwam na rugworp terug tot 8 – 4 maar kapitein Peter Vandermeulen stelde terug orde op zaken  en zorgde weer voor eenrichtingskrachtbal zodat de rust bereikt werd met een ruime 14 – 5 voorsprong voor de Beverse krachtballers.

Na de appelsientjes gaf de tweede helft éénzelfde spelbeeld: Beveren kon de bezoekende aanvallen rustig opvangen met weer een knappe prestatie van achterman Emry Truyman en via kapitein Vandermeulen diepte Beveren de voorsprong nog uit:
 22 – 7 op ruim 5 minuten van het einde van de wedstrijd. Omdat iedereen al eens aan de kant gestaan had, gunde Beveren ook kapitein Vandermeulen een applausvervanging, waardoor de bezoekers in de laatste minuten de eindstand nog wat konden milderen tot uiteindelijk 22 – 12.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Emry Truyman (2), Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Buggenhout A speelden Robin Van der Plas, Jarne Van Buggenhout (2), Matthias Maes (6), Glenn Venlo (3) en Koen Roggeman (1).

Temse en Torhout speelden de topper van deze speeldag in Temse en Temse won ruim met 30 – 13.

Laat dat toevallig de twee volgende tegenstanders van Beveren zijn…   Volgende zondagnamiddag gaan de Beverse krachtballers naar Torhout, maar Torhout thuis kan rekenen op ex-speler van het jaar Joos Anseeuw, dus in Beveren houdt men rekening met het einde van de zegereeks, alhoewel de leidersplaats nog niet ter discussie zal staan…

Dirk Bosman

 

bijgevoegd ook een foto van de Beverse krachtballers…