6 februari 2022 2LH Z.A.K. Beveren - KBC Aalter

 

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:  Z.A.K. Beveren  -  KBC Aalter:  20 – 22

Verlies thuis tegen KBC Aalter

Beveren is leider af in tweede landelijke.  Voorlopig deelt het de eerste plaats nog met KBK Temse, maar er is nog een onderling duel en in de heenwedstrijd van deze streekderby was Temse duidelijk baas over de Beverse krachtballers, dus…

Beveren moest na drie weken terug de draad opnemen in de competitie met de thuiswedstrijd tegen KBC Aalter. Aalter is een grote krachtbalclub met veel spelers en zij stuurden een krachtbalploeg naar Beveren die volledig anders was dan in de heenwedstrijd, met enkele zeer goede werpers, deels uit andere reeksen.
Bij Beveren moest Peter Oosterlinck, niet volledig fit, tussen de lijnen omdat achterman en verdedigende sterkhouder, Emry Truyman, werkverplichtingen had.
Daardoor kwam Lukas Oosterlinck op de achtermanpositie te staan en verder de vertrouwde namen: Tom De Dobbelaer op de barrageplaats en kapitein Peter Vandermeulen op de vleugel.

Er stond in Beveren op zondagmorgen een zeer natte stormwind, die zeker ook invloed had op de aanvallende prestaties van de beide ploegen, maar de Beverse werpers hadden er duidelijk het meeste last mee.

Beveren nam een zeer goede start en Peter Oosterlinck kon een listig rugworpje net tegen de zijlijn wegleggen in het bezoekende doelgebied. Beveren liep 5 – 1 uit, maar dan kwamen de bezoekers onder stoom. Vooral met rugworpdoelpunten, 7 stuks over de ganse wedstrijd, diepten zij vrij vlug een forse kloof uit en de Beverse aanval kon daar weinig tegenover zetten. Aalter had bij de rust al een ruime 9 – 15 voorsprong.

Na de rust controleerden de bezoekers de wedstrijd en diepten via Koen Vermeire de voorsprong nog verder uit tot een 8-puntenkloof. De bezoekers wisselden dan enkele werpers waardoor Beveren de wedstrijd terug in evenwicht kon brengen. Maar nooit werd de indruk gegeven dat het terug spannend kon worden.

Gezien de weersomstandigheden waren uiteindelijk alle spelers blij toen de gelegenheidsscheidsrechter de wedstrijd affloot bij een 16 – 25 eindstand in het voordeel van de krachtballers uit Aalter.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (9), Tom De Dobbelaer,  
Peter Oosterlinck (2) en Lukas Oosterlinck (5).

Voor KBC Aalter speelden Stef Vandevelde, Thomas D’Hollandere, Jannes Maes (6), Koen Vermeire (9), Stijn Van Deynze (4) en Stefan Van Damme (6).

Ook volgende week zal Beveren nog geen beroep kunnen doen op Emry Truyman als zij op zondagnamiddag op bezoek gaan bij Buggenhout A om 13.45 uur. We zien dan welke krachtballers voor de overwinning zullen proberen te gaan.

 

Dirk Bosman