Weekend 28 - 29 maart 2015

Krachtbalcompetitie 3de nationale dames: Z.A.K. Beveren – KBC Opstal B: 16 – 8

Beverse dames ruiken de titel in 3e nationale dames!

Je leest het goed: niet de Beverse heren staan in de titel van dit artikel, maar de Beverse dames!
En… met recht en rede!  Voor het eerst in het bestaan van de Beverse krachtbalclub zit een ploeg op titelkoers!
31 jaar moest men in de Beverse krachtbalclub op zoiets wachten, en laat dat een les zijn voor alle ongeduldigaards onder ons.  Nooit wanhopen, het kan altijd nog…

Beveren had in de play off-reeks tussen de titelkandidaten een vlekkeloze heenronde gespeeld met 3 overwinningen tegen alle medekandidaten.  Natuurlijk groeide ondertussen de hoop en het geloof in een goede afloop.  Maar de eerste wedstrijd in Opstal hadden de Beverse dames niet de echte ploeg gezien, maar een noodploeg van Opstal en de 5 – 20 winst uit de heenronde was dus nog geen reden tot gerustheid.  Opstal had in de heenronde de andere wedstrijden wel gewonnen en bleef zo tot zondagmorgen de enige titelkandidaat die Beveren kon bedreigen. Bij winst van Opstal zou er mogelijk (nog eens) een testwedstrijd nodig zijn om de kampioen in 3de nationale dames te bepalen…

Zover is het dus op zondagmorgen niet gekomen! Met een gewijzigd aanvangsuur wegens een dubbele boeking op het krachtbalterrein met de Beverse korfbalclub (die geen enkele schuld trof!) stonden de dames reeds klokslag 9.30 uur tegenover elkaar.  Het was van begin af aan duidelijk dat dit een wedstrijd ging worden waar de verdedigingen de sleutelrol gingen spelen… Er werd voor zekerheid in de aanval gekozen zodat de derde en laatste worp van te ver moest geworpen worden om de achterspeelsters te kunnen verontrusten. Beveren kon toch het best uit die studieronde komen en stond na 10 minuten 4 – 1 voor. Opstal herstelde het evenwicht en bracht wat later de bordjes in evenwicht: 4 – 4.  Een beetje geholpen door de wind kon Beveren naar de rust toe toch een kloof bijeenwerpen, vooral omdat verdedigend van dan af aan niets meer werd weggegeven. Achtervrouw Eline Bosman stond souverein te verdedigen en dreef de bezoekende aanvalsters regelmatig tot wanhoop. Ruststand : 9 – 5  en coach Peter Vandermeulen mocht tevreden terugkijken op de eerste helft van zijn ploeg. Enkel de tegenwind in de tweede helft kon nog wat zorgen baren…

Na de pauze verving Griet Peeters Sarah De Wolf op de barragepositie. Ondanks het windnadeel kon de Beverse aanval via aanvalsleidster An Vandermeulen toch weer de eerste doelpunten aantekenen en stond het 12 – 5 na 5 minuten in de tweede helft. Opstal begon met wat wanhoopspogingen en zocht het succes van de rugworpdoelpunten op. Maar weer stond Eline Bosman superieur te verdedigen en er was in de hele tweede helft maar 1 minuut waarin de bezoekers konden scoren: eerst een gewoon doelpunt en onmiddellijk daarna een rugworpdoelpunt.

Maar bij een tussenstand van 13 – 8  was er nog geen reden tot paniek bij de thuisploeg.

De wedstrijd werd daarna niet meer spannend omdat Beveren Opstal verder nooit terug liet komen in de wedstrijd. Van iedereen in het Beverse kamp was het een glansprestatie: de barragespeelsters Griet Peeters en Sarah De Wolf, vleugelspeelsters kapitein Ida Roelandt en An Vandermeulen (13) en absolute uitblinker, achterspeelster Eline Bosman (3).

Met nog twee wedstrijden te gaan in de titelstrijd heeft Beveren een voorsprong van 4 punten op Opstal B en Ichtegem en Dudzele volgen al op 6 punten. Niet verliezen op zondag 12 april thuis tegen KBK Ichtegem geeft zekerheid over de titel in 3de nationale dames!

De Beverse heren behouden hun tweede plaats in bevordering heren, zelfs na een nederlaag in Oostduinkerke, voorlaatste in de rangschikking. Beveren had dan ook een goede reden in te roepen voor dit verlies. Zij konden maar over 3 spelers beschikken op zaterdagavond en stonden verdedigend dus kansloos tegen 4 tegenstanders… Aan de rust stond het 14 – 9 voor Oostduinkerke en die achterstand werd in de tweede helft niet meer opgehaald. De eindstand van 21 – 16 was nog eervol voor de drie dappere Beverenaars Peter Oosterlinck, Pieter Van Landeghem en Peter Vandermeulen (16) tegen Marc Rooms, Tim Goens (11), John Declercq (2) en Nick Rommeliere (8).

De Beverse kadetten speelden goed mee tegen leider Male die in de Klapperstraat in Beveren op zaterdagmiddag zekerheid haalden over hun titel in de kadettenreeks na 10 – 21 winst.

Aan de rust stond het 6 – 11 en ook in de tweede helft was er een duidelijk en logisch kwaliteitsverschil tussen Beveren en Male, maar een voltallige Beverse kadettenploeg speelde goed mee. Bram Bats (8), Dani Vonck (1), Lukas Oosterlinck, Nicholas Kochuyt (1) en Jonathan Heyrman lieten zien dat coach Peter Oosterlinck hoopvol naar volgend seizoen mag uitkijken.

Volgende wedstrijden zijn er in het weekend van 11 en 12 april. De heren spelen dan hun laatste wedstrijd van het huidige seizoen in Wevelgem op zondagmorgen 9.30 uur. De dames spelen hun laatste thuiswedstrijd om 9.30 uur eveneens op zondagmorgen tegen KBK Ichtegem en de cadetten moeten op zaterdagnamiddag naar Lissewege.

Dirk Bosman

 

 

  • Hits: 184