Weekend 21 - 22 maart 2015

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:  Z.A.K. Beveren – ‘t Klaverken Buggenhout:  23 – 11

Dames nog zonder puntenverlies na heenronde play offs.

De Beverse krachtballers speelden hun laatste thuiswedstrijd tegen ‘t Klaverken Buggenhout en konden beschikken over hun belangrijkste spelers.  Kapitein Peter Vandermeulen speelde al scherper, maar in deze wedstrijd was dat in de aanvangsfase toch goed genoeg om in de eerste helft uit te lopen. Hij beperkte zich tot veel voorbereidend werk zodat Pieter Van Landeghem al op de tweede worp in scoringspositie kwam.  Met een listige rugworp bracht Vandermeulen de tussenstand op 8 – 4 waarna Beveren rustig naar een 11 – 6 ruststand speelde.

Na de appelsientjes kregen wij hetzelfde spelbeeld. Beveren dat rustig domineerde en achterman Emry Truyman die de verre doelworpen van de bezoekers gemakkelijk kon opvangen.  Beveren verving barrageman Tom De Dobbelaer nog door Peter Oosterlinck en kon uiteindelijk een riante 23 – 11 overwinning boeken op streekgenoot Buggenhout.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (15), Pieter Van Landeghem (8), Emry Truyman, Tom De Dobbelaer en Peter Oosterlinck.
Voor Buggenhout speelden Pieter De Block (1), Matthias Moernaut (1), Paul Verkempynck (5), Glenn Gerb (4) en Maxime Nuytten.

Bij Beveren gaat al een paar weken de meeste aandacht naar de damesploeg. Voor het eerst in 31 clubjaren kan een Beverse krachtbalploeg kampioen worden en dus komt er een zekere animositeit in de club, niet in het minst bij de secretaris-medestichter…

Dudzele was de laatste tegenstander uit de play offs die nog moest bekampt worden. Het was  al de vierde ontmoeting dit seizoen en er zijn er nog twee te gaan…  Dank zij Dudzele spelen de Beverse dames mee voor de titel want de overwinning van Dudzele tegen Buggenhout in de testwedstrijd zorgde ervoor dat Buggenhout moest afhaken en Beveren kon deelnemen aan die play offs.  Dudzele verloor haar twee wedstrijden en is uitgeschakeld voor de titel.

Beveren startte zonder kapitein Ida Roelandt en al snel bleken er toch wat zenuwen bij de Beverse werpsters te zijn… An Vandermeulen en Eline Bosman slaagden er maar moeizaam in om de bezoekende verdediging te verschalken. Maar ook Dudzele had veel moeite om de Beverse defensie op fouten te betrappen.  Dudzele behield in de eerste helft altijd wat voorsprong maar Beveren liet nooit meer dan 2 doelpunten verschil toe. Coach Peter Oosterlinck schoof zijn pionnen wat anders en bij de vervanging van Sarah De Wolf door Ida Roelandt kregen de bezoekers het weer wat moeilijker om afstand te nemen van de thuisploeg. Er werd gerust bij een 5 – 6 ruststand in het voordeel van Dudzele.

Na de rust kon An Vandermeulen haar worpen veel scherper en gevaarlijker werpen zodat de Beverse aanvallen meer doelpunten opleverden. Beveren kwam langszij en nam een kleine voorsprong. Toen bij Dudzele werpster Inke Sijs zich kwetste bij een verdedigende actie, was de bezoekende aanval plots minder gevaarlijk. Bij Beveren kwam Sarah De Wolf haar positie op de barrageplaats terug innemen en ging Griet Peeters voor de laatste minuten aan de kant. Beveren ging in die tweede helft nog naar een ruime 15 – 9 overwinning na een sterke collectieve prestatie van Ida Roelandt, Sarah De Wolf, Griet Peeters, Eline Bosman (4) en An Vandermeulen (11).

Volgende week komt Opstal B op bezoek in  Beveren maar door een samenvallen van de korfbalkalender en de play off-kalender wordt deze wedstrijd om 9.30 uur in plaats van om 11.00 uur  in de Beverse Klapperstraat betwist. Dit weekend zal al duidelijk worden, na het duel tussen Ichtegem en Opstal, welke ploeg er nog met Beveren voor de titel strijdt. Maar op dit moment is die uitslag nog niet bekend.  Na deze wedstrijd komt ook Ichtegem nog naar de Klapperstraat op zondag 12 april.

Op zaterdagnamiddag speelden de Beverse kadetten tegen de jongens van Moerdamme. Door omstandigheden waren er maar 3 Beverse kadetten speelgerechtigd en die lieten wel mooie dingen zien maar waren niet opgewassen tegen de 4 bezoekende tegenstanders. Aan de rust stond het nog steeds maar 7 – 9 en leek nog niets beslist. In de tweede helft  maakten de bezoekers snel een grotere kloof zodat zij onbedreigd naar een 15 – 22 overwinning konden stevenen.
De Beverse supporters onthouden toch vooral het gemak waarmee Bram Bats kon afwerken (14 doelpunten) en de verdedigende acties van Nicholas Kochuyt (1) en de werklust en ondersteuning in aanval en verdediging van kapitein Lukas Oosterlinck.

Volgende week moeten de heren naar Oostduinkerke op zaterdagavond en spelen de kadetten thuis op zaterdagmiddag tegen competitieleider Male. De Beverse dames ontvangen op zondagmorgen 9.30 uur de meisjes uit Opstal.