Weekend 11 - 12 april 2015

Krachtbalcompetitie:   Play off 3e nationale dames:  Z.A.K. Beveren – KBK Ichtegem: 23 - 8

Beverse dames winnen vlot tegen KBK Ichtegem
en zijn krachtbalkampioen 3de nationale dames.

Na zondagmorgen is het zeker:  Z.A.K. Beveren heeft een kampioenenploeg na deze krachtbalcompetitie.  De dames zijn onbereikbaar voor de concurrentie met nog één wedstrijd te gaan. Het zat er natuurlijk wel al aan te komen, maar nu kan het echt niet meer mislopen. Beveren had van de 6 play off-wedstrijden voor de titel 3de nationale dames reeds 4 wedstrijden gewonnen en de andere ploegen stonden toen al op 4 punten achterstand. Beveren won nu ook de 5de wedstrijd op rij en met 20 punten op 20 kan de laatste wedstrijd in Dudzele op 25 april totaal niets meer wijzigen aan de eindstand met Beveren stevig op de eerste plaats.

Beveren moest Sarah De Wolf missen voor deze wedstrijd, maar Griet Peeters nam een laatste maal dit seizoen de barrageplaats voor haar rekening. KBK Ichtegem ondervond al snel dat de Beverse verdediging bijna onverslaanbaar is. Ook al begon de Beverse aanval wat aarzelend aan deze wedstrijd, de bezoekers konden zelfs van dichtbij aan de vrijeworplijn niet scoren. Achterspeelster Eline Bosman is zeker één van de belangrijke factoren die de Beverse damesploeg naar het succes geleid heeft. Beveren bleef de eerste minuten op 3 – 1 hangen, maar toen An Vandermeulen gemakkelijker de Beverse aanvallen kon afwerken en de Beverse verdediging de bezoekende aanvalsters tot wanhoop dreef, kon de thuisploeg met een ruime voorsprong van 9 – 3 gaan rusten.

Beveren bleef na de rust de bezoekers in bedwang houden en zelf verder uitlopen tot 15 – 4 met nog een kwartier voor de boeg. Toen al kon er ingetogen gevierd worden, want de bezoekers waren niet meer in staat om de kampioenen te verontrusten.

Uiteindelijk werd het ruim 23 – 8 voor Beveren tegen de dames van Ichtegem. De Beverse ploeg eindigt op één wedstrijd van het einde met al 20 punten en de naaste achtervolgers Opstal en Ichtegem hebben 6 punten achterstand en in de laatste wedstrijd zijn maar 4 punten te verdienen…  Dus: na 31 jaar Beverse krachtbal is er een seniorenploeg in geslaagd om kampioen te spelen na een krachtbalcompetitie!

Proficiat dames: Sarah De Wolf (afwezig), Griet Peeters, Ida Roelandt, An Vandermeulen (17) en Eline Bosman (6).

Het programma voor de damesploeg ziet er nog als volgt uit:

Nu zondag 19 april spelen de dames de kwartfinale van de beker lagere dames in Temse om 11.00 uur tegen Dudzele.

Op zaterdag 25 april wordt er in Dudzele de laatste play off-wedstrijd gespeeld en afhankelijk van de prestatie in Temse op 19 april gaat het bekerverhaal nog verder of niet. Halve finale op 9 mei en finale op 31 mei…

De Beverse krachtbalheren speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen in Wevelgem. Zij wonnen ook met sprekend gemak met 11 – 24. De tegenstand van Wevelgem was ronduit zwak en Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck gaven na een stevige voorsprong in de eerste helft (6 – 15) ook aanvalsgelegenheid aan de verdedigers Tom De Dobbelaer en achterman Emry Truyman.

Daardoor werd in de tweede helft de voorsprong wel niet zo overtuigend meer uitgediept, maar na 50 minuten stond het toch 11 – 24.

Peter Vandermeulen (14),  Peter Oosterlinck (6), Tom De Dobbelaer (2) en Emry Truyman (2) zorgden voor de Beverse doelpunten.

Maarten Vanneste (4), Tom Tytgat (5) Niels Houtekier (2) en Arend Vagauwe boden als thuisploeg weerwerk.

De Beverse heren zijn vice-kampioen in bevordering maar zullen niet promoveren omdat Beveren niet voldoende spelers heeft om in 3de nationale heren ook een verplichte reservenploeg te bevolken.