Dames in pole-positie in play offs!

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren: KBK Temse – Z.A.K. Beveren: 25 – 24

Nipt verlies voor de Beverse krachtballers bij buur Temse

Niet dat het er nog veel toe doet, in bevordering zijn de kaarten al lang geschud, maar natuurlijk wil buur Temse dolgraag winnen van Beveren en omgekeerd. Beveren had in deze competitie al tweemaal de bovenhand gehaald en voor deze derde ontmoeting waren de spelers van Temse opgeladen om er in de stand 2 – 1 van te maken in plaats van 3 – 0.

De eerste helft was zeer gelijkopgaand en bij Beveren, die in de sterkste opstelling kon optreden startte men met Tom De Dobbelaer op de barragepositie. Pieter Van Landeghem nam de tweede worp en zou dat ook na de rust gewoon verder blijven doen. Zoals gezegd was er in de eerste helft van de wedstrijd geen verschil tussen de teams, maar opmerkelijk was wel dat de verdedigingen onder lagen bij de aanvallers. Ruststand: een stevige 13 – 13.

Na de rust verving Peter Oosterlinck Tom  De Dobbelaer op de barragepositie, maar moeide zich verder niet met de aanval. Peter Vandermeulen gooide al eens een worp buitenspel en ging op zoek naar de aansluiting via rugworpen. Maar vermits Temse die van de grond kon houden, liep de thuisploeg snel 4 punten uit: 19 – 15.  Uiteindelijk lukte Vandermeulen toch nog 2 rugworpdoelpunten en door onnodige foutjes van de thuisspelers kreeg Beveren van scheidsrechter Brouckaert ook nog twee vrije worpen. Zo naderde Beveren nog tot op 1 punt van Temse maar sneuvelde het uiteindelijk met 25 – 24.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (22), Pieter Van Landeghem (2), Tom De Dobbelaer, Emry Truyman en Peter Oosterlinck.

Voor Temse speelden Ben Van Raemdonck (5), Florian Blommaert (14), Ward Meersman (2), Arne Van Vlierberghe (2) en Niels Dullaert (2).

Beveren blijft wel nog stevig tweede in de rangschikking na Assebroek.

De kadetten moesten op zondagmorgen vroeg in Baasrode spelen. Baasrode domineerde de partij vooral in de eerste helft waar het van 1 – 1 uitliep naar 5 – 1. Beveren kwam via Bram Bats terug naar 5 – 3 maar Baasrode drukte weer door tot een ruststand van 8 – 3.  In de tweede helft nam de thuisploeg weer afstand tot 13 – 3 en nam weer gas terug zodat Beveren weer op 13 – 8 kwam. Uiteindelijk werd de wedstrijd door Baasrode gemakkelijk gewonnen met 17 – 10. Bij Beveren speelden Lukas Oosterlinck (1), Bram Bats (9),  Nicholas Kochuyt en Jonathan Heyrman.

De dames moesten voor hun tweede wedstrijd in hun zoektocht naar de titel in 3de nationale dames naar Ichtegem. Ook nu weer met de nodige zorgen omdat Ichtegem Dudzele op de eerste speeldag met 14 – 23 had verslagen. Beveren startte volgens hun vast systeem en ondervond direct veel respect van de thuisploeg die de eerste worpen van de Beverse aanvallen voor zich hield, zonder druk te zetten op de aanvalsters. Het grote verschil was wel dat An Vandermeulen ook kon scoren vanop grote afstand van het doelgebied en dat aan de overkant de thuisaanvalsters dat niet konden. Beveren liep dus gestaag uit dank zij secuur verdedigend werk van de ganse ploeg en de werpkracht van An Vandermeulen. Aan de rust stond het 6 – 11 voor de meisjes uit Beveren.

Na de rust verving Sarah De Wolf Griet Peeters op de barragepositie. Het spelbeeld veranderde niet: Beveren scoorde op de eigen aanvallen en kon het merendeel van de tegenaanvallen afbreken of de doelworpen vangen. Eline Bosman assisteerde An Vandermeulen prima in de aanval en scoorde ook occasioneel, terwijl zij als achtervrouw samen met kapitein Ida Roelandt verdedigend uitblonk.

Bij een tussenstand van 10 – 18 gaf de thuisploeg zich gewonnen en Beveren kon nog een eindscore van 11 – 22 vastleggen.

Bij Beveren speelden An Vandermeulen (18), Eline Bosman (4), Sarah De Wolf, Ida Roelandt en Griet Peeters.

Opstal won deze speeldag met 17 – 12 van Dudzele, dat nu al uitgeteld lijkt voor de titel. Beveren is na twee speeldagen alleen leider met twee overwinningen op twee. Nu volgen nog 3 thuiswedstrijden en mogelijks weten we daarna al of voor het eerst in het clubbestaan een kampioenenviering moet georganiseerd worden… Maar de speelsters zelf roepen iets van “het vel en de beer…”.

Volgende week is het bekercompetitie en de dames moeten nog niet in actie komen en de heren zijn na een thriller met verlengingen en vrije worpen nipt uitgeschakeld in Ingelmunster, dus is er een krachtbalvrij weekend in het verschiet.  Op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart spelen alle Beverse ploegen thuis. Raadpleeg hiervoor zeker www.zakbeveren.be !