Beverse dames nemen droomstart!

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:  Z.A.K. Beveren – KBC Heist: 24 – 11

Beverse krachtbaldames nemen een droomstart in Opstal

De Beverse krachtbalmannen moeten er maar tegenkunnen dat zij voor de rest van dit seizoen slechts de tweede viool spelen…  De dames spelen namelijk nog mee voor de knikkers: de titel in 3de nationale dames.  Voor de heren staat het nu wel vast: zij worden tweede in Bevordering Heren na het ongenaakbare Inter Assebroek.

Na de beslissende testwedstrijd van woensdagavond in Moerdamme tussen Dudzele en Buggenhout was het duidelijk dat de dames van Dudzele en Beveren naar de play off-reeks mochten om tegen de twee ploegen uit de andere voorronde in 3de nationale, Opstal en Ichtegem in 6 wedstrijden uit te maken wie er kampioen zal spelen.

Beveren moest zaterdagavond al meteen naar Opstal voor de eerste wedstrijd. Vooraf was het enige dat er geweten was, het feit dat Opstal in de voorronde alle wedstrijden gewonnen had.  Dus gingen de vier beschikbare dames (Griet Peeters was verhinderd) toch wat met gezonde schrik naar Opstal, maar met de bedoeling om het zo goed mogelijk aan te pakken. In Opstal aangekomen werd het onmiddellijk duidelijk dat er nog een derde partij ging meespelen in deze krachtbalwedstrijd: de strakke wind die voor een duidelijk windvoordeel zou zorgen in de ene richting…  Kapitein Ida Roelandt won de toss en koos, zoals vooraf besproken, om te starten met windvoordeel.

Beveren startte zenuwachtig en dat vertaalde zich in 3 worpen van An Vandermeulen die door de wind mee buitengedragen werden. Hierdoor stond Beveren bij aanvang 3 – 1 achter. Toen de aanval wel lukte, bleek dat de Beverse aanvallers ook konden scoren. Na 3 – 3  kon Beveren geholpen door de wind de thuisaanvallen afbreken of vangen in het eigen doelgebied. Zelf scoorde An Vandermeulen, geassisteerd door Eline Bosman, nog zesmaal met wind mee en zo ging Beveren de rust in met 3 – 9 voorsprong.

In de rust werd gewaarschuwd voor de tegenwind die ging volgen en het gevaar voor een dichterbijsluipende tegenstander die voor onrust en paniek zou kunnen zorgen…  Maar de tweede helft begon en de thuisploeg kon de Beverse verdediging met ondermeer een uitblinkende kapitein Ida Roelandt niet uit verband spelen. Integendeel, An Vandermeulen (16) werkte de Beverse aanvallen tegen de wind in onberispelijk af en bracht Beveren op 3 – 13. Vanaf dan gooide Opstal eigenlijk de handdoek in de ring en ging Beveren zonder problemen door op haar elan. Ook Eline Bosman (3) en Sarah De Wolf (1) pikten een doelpuntje mee en brachten de eindstand op 5 – 20.

Deze overwinning was een collectief sterke prestatie waarbij de Beverse verdediging de thuisaanval tot wanhoop dreef en Beveren in een duidelijk systeem via verstandige worpen de eigen aanval kon afwerken.

De euforie werd wel enigszins getemperd door de uitslag van de andere wedstrijd. Dudzele verloor van Ichtegem met 14 – 23!  Waarbij gedacht kan worden dat Opstal niet de ploeg was van de voorronde en Ichtegem ook niet de ploeg is van de voorronde…  Maar dat zullen de Beverse dames volgende zondagmorgen zelf ondervinden als zij naar Ichtegem moeten gaan spelen.

Op zondagmorgen moesten de krachtbalheren uit Beveren het opnemen tegen de onmiddellijke belagers uit Heist.

De laatste wedstrijd in Heist kon Beveren slechts nipt het laken naar zich trekken met 20 – 21 winst maar in de eerste (thuis)wedstrijd haalde Beveren het overtuigend met 27 – 17 cijfers.
Op zondagmorgen, bij droog weer en dus beter dan voorspeld, kon Beveren rekenen op kapitein en aanvalsleider Peter Vandermeulen, tweede werper Pieter Van Landeghem, barrage Tom De Dobbelaer en achterman Emry Truyman. Peter Oosterlinck was als jeugdcoach mee naar Jabbeke waar zijn kadettenploeg na een goede wedstrijd met 12 – 8  verloor.

De wedstrijd begon gelijkopgaand en met de verdedigingen baas over de aanvallers. Heist zette veel druk op tweede werper Pieter Van Landeghem en kon zelf via de broers Casier sporadisch scoren zodat op een bepaald moment halfweg de eerste helft de tussenstand 2 – 5 was voor Heist. Maar de bezoekende aanvallers namen meer risico en de thuisverdediging kon enkele worpen vangen waaruit de Beverse aanval punt na punt dichterbij sloop. Aan de rust stond Beveren op 6 – 7 van Heist.

In de tweede helft bleef het maar enkele minuten meer gelijk. Bij de start van een bezoekende aanval kon Beveren de eerste worp vangen en direct scoren. Direct daarop werd ook de volgende aanval meteen gevangen en werd er tegengescoord. In twee dolle minuten plaatste Peter Vandermeulen een forse 4 – 0 zodat Beveren op rozen zat: 15 – 11.  Toen begonnen de bezoekers rugworppogingen te ondernemen die gemakkelijk gevangen werden door Tom De Dobbelaer. En Beveren bleef tegenscoren via kapitein Vandermeulen. Heist gaf er de brui aan en bakte er aanvallend niets meer van. Dat was ook de verdienste van de Beverse verdediging met Pieter Van Landeghem in een glansrol op de vleugelpositie. Uiteindelijk werd het nog een zware 24 – 11 nederlaag voor Heist, geheel onverwacht voor wie getuige was  van de eerste helft.

Bij Beveren speelden Peter Vandermeulen (21), Pieter Van Landeghem (3), Tom De Dobbelaer en Emry Truyman.

Bij Heist speelden Christof Casier, Wouter Seru, William Seru, Olivier Casier (8) en Amoury Busschaert.

Volgende week spelen de drie Beverse krachtbalploegen op verplaatsing op zondagmorgen: de kadetten in Baasrode, de heren in Temse en de dames in Ichtegem.