Weekend 10-11 januari 2015

Krachtbalcompetitie bevordering heren: ‘t Klaverken Buggenhout – Z.A.K. Beveren: 12 – 30

Beveren hervat de krachtbalcompetitie met 3 overwinningen

Voor de winterstop begin december eindigde de Beverse krachtbalclub het eerste competitieluik met 3 overwinningen van zowel de kadettenploeg als de damesploeg en de herenploeg.

Bij de hervatting van de competitie dit weekend werd dit nogmaals overgedaan!

De Beverse heren moesten op zondagmiddag naar Buggenhout gaan spelen. Het krachtbalveld lag goed bespeelbaar, maar aanvankelijk was het wachten op een scheidsrechter…  Gert Nobels die opgeroepen was voor een andere (miniemen)wedstrijd leidde de wedstrijd in bevordering heren.

Beveren kon rekenen op Peter Vandermeulen en Pieter Van Landeghem voor het aanvallende werk en op achterman Emry Truyman in verdediging. Dirk Bosman startte op de barrageplaats. Buggenhout nam de beste start en kon uitlopen tot 4 – 2.  Pas dan kon kapitein Vandermeulen tenvolle zijn worpen besturen nadat hij toch enkele minuten nodig had om het effect van de harde wind in te schatten.  Beveren kwam langszij en kon hoe langer hoe meer vat krijgen op de worpen van de thuisploeg. Beveren liep in de laatste 10 minuten vier doelpunten uit tot
7 – 11 en verzuimde echter om de kloof nog uit te diepen aan de rust. Tussenstand: 9 – 12.

In de tweede helft kwam Peter Oosterlinck Dirk Bosman vervangen op de barrageplaats. Door het puike verdedigende werk van Peter Oosterlinck kon Buggenhout ver van het Beverse doel gehouden worden terwijl Peter Vandermeulen een droge 5 – 0 kon bijeen werpen. Met een tussenstand van 9 – 17 na 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Beveren bleef heer en meester en liep nog verder uit tot een ruime 12 – 30 eindstand.

Voor Beveren speelden Dirk Bosman, Emry Truyman, Pieter Van Landeghem (7), Peter Oosterlinck (2)
en Peter Vandermeulen (21).

Voor Buggenhout speelden Thomas Jansegers (4), Bart Roggeman, Matthias Moernaut, Jarne Goovaert
en Paul Verkempinck (8).

De Beverse dames reden op zaterdagnamiddag naar Sint-Michiels bij Brugge. In de eerste helft liepen de bezoekers uit tot 8 – 12 maar in de tweede helft was het heel wat moeilijker om verder afstand te nemen. An Vandermeulen (14) kon gelukkig wel blijven scoren maar Sint-Michiels klampte de hele tweede helft stevig aan zodat Beveren met 18 – 22 winst huiswaarts kon. Ook Griet Peeters, Sarah De Wolf, kapitein Ida Roelandt (1) en Eline Bosman (7) bewerkstelligden samen met An Vandermeulen deze zege.  Door het verlies van Buggenhout in Dudzele komen de drie ploegen terug samen aan de leiding.  Dit zorgt allicht voor een moeilijke play off-situatie…

Op zaterdagnamiddag stonden in de Klapperstraat ook nog 3 kadetten paraat om Dudzele partij te geven. Dani Vonck en Bram Bats moesten verstek laten gaan, maar Lukas Oosterlinck (1), Nicholas Kochuyt (5) en uitblinker Jonathan Heyrman (13) slaagden er toch in om hun 4 tegenstanders te verslaan.
Na een 11 – 5 ruststand kwamen de bezoekers uit Dudzele nog even dreigen maar Beveren hield stand en won met 19 – 12.

Volgende week spelen de Beverse dames en heren thuis op zondagmorgen tegen respectievelijk Loppem en Oostduinkerke.  De Beverse kadetten zijn in Heist verwacht op zaterdagavond.