Weekend 6 - 7 december 2014

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:  Z.A.K. Beveren – KBK Temse: 21 – 16

Drie thuisoverwinningen voor Z.A.K. Beveren

Beveren beleefde een schitterend laatste krachtbalweekend, net voor de winterstop.  Alle drie ploegen wonnen hun thuiswedstrijd en kunnen nu rustig uitkijken naar de hervatting van de competitie in het weekend van 10 en 11 januari 2015.

De Beverse heren ontvingen de buren uit Temse en waren op Michel Goijens na allemaal present voor dit treffen. Vermits de scheidsrechter niet opdaagde moest Dirk Bosman als gelegenheidsscheidsrechter optreden.
Beide ploegen waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd en scoorden om beurten. Bij Beveren speelden Wim Nys en Pieter Van Landeghem de eerste helft samen met kapitein Peter Vandermeulen en achterman Emry Truyman. Beide laatsten speelden als enigen de volledige wedstrijd. Naar het einde van de eerste helft lukte Peter Vandermeulen een verre rugworp met een dubbel doelpunt als gevolg en een eerste kleine afscheiding: 11 – 9.  Uiteindelijk bereikte Beveren de rust met die krappe 13 – 11 stand.

In de tweede helft zaten de beide teams door hun beste aanvallende krachten… De verdedigingen konden de werpers op een grote afstand van het eigen doelgebied houden zodat er maar sporadisch meer gescoord werd. Bij Beveren kwamen Tom De Dobbelaer en Peter Oosterlinck Vandermeulen en Truyman vervoegen. Vandermeulen lukte geen rugworpdoelpunt meer en aan de overzijde moest Tom De Dobbelaer een rugworppoging uit het doelgebied houden. De werpkracht van Peter Vandermeulen gaf uiteindelijk de doorslag en Beveren won de burenstrijd met 21 – 16.

Voor Beveren speelden Wim Nys, Emry Truyman, Tom De Dobbelaer, Pieter Van Landeghem (1), Peter Oosterlinck (1) en Peter Vandermeulen (19).
Voor Temse speelden Ward Meersman (2), Niels Debbaut, Arne Van Vlierberghe (7) en Florian Blommaert (7).

Aansluitend speelden de Beverse dames hun thuiswedstrijd tegen Noordster Dudzele. Na het verlies vorige zondag tegen Klaverken Buggenhout moest Beveren deze wedstrijd winnen om nog in aanmerking te komen voor de play off-wedstrijden voor de titel in 3de nationale dames. De stress speelde de Beverse speelsters schijnbaar toch parten want in de eerste helft draaide de aanval helemaal vierkant. Eline Bosman en An Vandermeulen werden geringeloord door de bezoekende verdediging en kwamen amper tot scoren. Tot overmaat van ramp kwam Sarah De Wolf enkele minuten te laat voor de wedstrijd en begon Beveren met 3 speelsters aan de wedstrijd. In die tijd liep Dudzele uit tot 1 – 4  omdat de Beverse verdediging met 3 speelsters weinig kon beginnen. Naar het einde van de eerste helft kwam er via 2 – 7 toch meer evenwicht maar Beveren verzuimde het net voor de rust om echt de aansluiting te maken en bereikte de rust met een  4 – 7 tussenstand.

In de tweede helft kon de Beverse verdediging, met barragevrouw Griet Peeters in een glansrol, de bezoekers ver van het doelgebied houden en zo het scoren te beletten. An Vandermeulen kon wel regelmatig door Eline Bosman in stelling gebracht worden en Beveren sloop na een kwartier in de tweede helft langszij: 8 – 8.  Even viel het terug stil of was het een laatste stuiptrekking van Dudzele? Na  8 – 9  kon de Beverse defensie de bezoekende aanvallen afbreken of  toch het scoren beletten. Ook Sarah De Wolf had een groot aandeel in het feit dat Dudzele niet meer tot scoren kwam. Beveren ging erop en erover: in de laatste minuten stoomde het naar 13 – 9 om uiteindelijk met 14 – 10 te winnen. Bij Beveren scoorden An Vandermeulen (12) en Eline Bosman (2).

Op zaterdagnamiddag hadden de 3 aanwezige kadetten met 18 – 7 gewonnen van hun 3 collega’s uit Ingelmunster.
Dank zij coach Peter Oosterlinck konden zij best met de opstelling van 3 spelers om en de beide vleugelspelers maakten verdedigend het verschil. Lukas Oosterlinck en uitblinker Jonathan Heyrman konden veel bezoekende worpen vangen waardoor Dani Vonck (11)  en ook Jonathan Heyrman (7) hun doelpuntje konden scoren.

Na een ruststand van 9 – 5 konden zij in de tweede helft nog meer afstand nemen om uiteindelijk verdiend met ruime 18 – 7 cijfers te zegevieren.

Volgende zondagmorgen moeten de Beverse heren-krachtballers nog de bekervoorronde gaan spelen in Ingelmunster. Volgens de machtsverhoudingen verwachten de Beverse krachtballers eerder de uitschakeling dan winst, maar ja, alles moet eerst gespeeld worden, zeker?