Weekend 17-18 januari 2015

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren: Z.A.K. Beveren – KBC Oostduinkerke: 20 – 11

Verwachte overwinningen voor de Beverse dames en heren

Op zondagmorgen waren er weer 2 thuiswedstrijden van de Beverse krachtbalclub. Beveren moest de krachtballers uit Oostduinkerke ontvangen, die hekkensluiter zijn in bevordering. De kustdelegatie kwam dan noodgedwongen nog onvolledig naar Beveren. Vooral in de eerste helft werd dat soms pijnlijk duidelijk. Er was onvoldoende werpkracht aanwezig om de Beverse defensie in de problemen te brengen  en kapitein Peter Vandermeulen had samen met zijn assistent Peter Oosterlinck veel minder last om regelmatig te scoren. Van 9 – 2 halfweg de eerste helft liep Beveren nog uit tot een 14 – 2 ruststand. Beveren kende grote spelersweelde en zo moesten Peter Oosterlinck en Tom De Dobbelaer plaats maken voor Wim Nys en Pieter Van Landeghem.  Deze laatste moest nu aanvallend steun bieden aan Peter Vandermeulen en in het begin van de tweede helft schortte het daar een beetje. Oostduinkerke kon in het begin van die tweede helft terug scoren en kwam op een deftige score. Bij Beveren kon kapitein Vandermeulen het laatste kwartier nog van langs de zijlijn volgen toen Tom De Dobbelaer hem kwam vervangen. Het aanvalsduo Wim Nys en Pieter Van Landeghem hielden de bezoekers gemakkelijk op afstand en zo won Beveren met 20 – 11 van Oostduinkerke.

Voor Beveren speelden Emry Truyman (2), Peter Vandermeulen (8), Peter Oosterlinck (5), Pieter Van Landeghem  (5), Tom De Dobbelaer en Wim Nys.

Voor Oostduinkerke speelden John  Declerq (5) , Nick Rommelaere (2), Hans Lycke (4) en Christiaan Degrauwe.

Daarna moesten de dames onder slechtere weersomstandigheden (koude smeltende sneeuw) de dames van Loppem partij geven. Met nog twee gewone competitiewedstrijden voor de boeg mochten zij geen misstap zetten om de play off-plaatsing niet in gevaar te brengen. Dit leverde de nodige zenuwachtigheid op, mee veroorzaakt door het feit dat bij Loppem Sylvia Van Maele te duchten is voor haar rugworpkwaliteiten…   Vooral de werpers, An Vandermeulen en Eline Bosman hadden wat last van de zenuwen want ze lieten zich ringeloren door de bezoekende defensie. Maar de thuisverdediging is niet voor niets momenteel de minst gepasseerde in de reeks, zodat het eigen gebrek aan afwerking nooit reden was om Loppem te zien weglopen in de score. Na een gelijkopgaande eerste helft was er nog niets beslist bij een ruststand van 9 – 7.

Na de rust plaatste An Vandermeulen een droge 5 – 0 zodat er een geruststellende 14 – 7 voorsprong op de bordjes stond. Toch brachten 2 opeenvolgende rugworpen van Sylvia Van Maele terug onrust bij de thuisploeg. Plots stond het 15 – 11 en leek weer alles mogelijk. Maar Beveren bleef wel elke aanval afwerken met vooral An Vandermeulen (17) maar ook  Eline Bosman (6) scherper tegenover een vermoeide bezoekende verdediging en in verdediging was Griet Peeters onklopbaar op haar barrageplaats. Ook de vleugelspeelsters Sarah De Wolf en kapitein Ida Roelandt bleven baas over de Loppemse worpen zodat Beveren uiteindelijk nog met ruime 23 – 13 eindcijfers won.

Ook jeugdcoach Peter Oosterlinck was tevreden over de prestatie van zijn kadettenploeg in Heist.  De Beverse krachtbalbeloften bleven lang in het spoor van de tweede in de rangschikking en konden tot de laatste 10 minuten aanklampen (15 – 13). Pas in de slotfase moesten zij hun meerdere erkennen in Heist dat met 22 – 13 won.

Volgende week wachten er alweer twee thuiswedstrijden op zondagvoormiddag als de heren tegen Wevelgem spelen om 9.45 uur en de dames om 11.00 uur Opstal A partij geven in hun laatste wedstrijd voor de play offs en de voorafgaande testwedstrijden.

De kadetten worden op zaterdagnamiddag 16.00 uur in Koekelare verwacht.

Dirk Bosman

 

 

  • Hits: 283