Weekend 29 - 30 november 2014

Krachtbalcompetitie bevordering heren: KBC Heist – Z.A.K. Beveren: 20 – 21

Beveren wint de thriller in Heist

Nadat de vorige competitiedag door Inter Assebroek duidelijk werd gemaakt wie de terechte leider is in de bevorderingsreeks van de krachtbalcompetitie moest Beveren nu naar Heist, concurrent voor de tweede plaats.
Op zaterdagavond reden de Beverse krachtballers met toch wel een meer dan degelijke krachtbalploeg naar de koude, winderige kust.

Beveren startte wat ongelukkig in de aanval en er was een goede Emry Truyman op de achtermanpositie nodig om de schade te beperken tot 2 – 0. De tandem Peter Oosterlinck en kapitein Peter Vandermeulen als afwerker konden dan terug langszij komen (2 – 2) waarop Heist alweer naar 4 – 2 voorsprong speelde. Weerom kwamen de bezoekers langszij maar naar het einde van de eerste helft lukte de thuisploeg twee rugworpdoelpunten en moest Beveren met een 13 – 10 achterstand de tweede helft aanvatten.

De Beverse verdediging kon de bezoekers wat verder van het eigen doelgebied houden en Heist kwam moeilijker tot scoren. Beveren kroop via Peter Vandermeulen puntje per puntje dichterbij en een rugworp van Vandermeulen bracht Beveren terug tot 16 – 15.  De nervositeit was toch wel aanwezig en Vandermeulen miste nog een vrije worp na 3 rechtstreekse buitenspelworpen van Heist, maar toch kwam Beveren naast Heist: 17 – 17. Met nog acht minuten spelen lukte Vandermeulen een tweede rugworpdoelpunt en kwam Beveren voor het eerst op voorsprong: 17 – 19.
Verderop verzuimde Beveren die voorsprong uit te diepen, maar dat was zeker ook de verdienste van de felle weerstand van de thuisploeg. Zo kwam Heist toch nog tot op 1 punt: 20 – 21 in de laatste minuut. Bij de allerlaatste aanval wilde Heist absoluut de winst en zochten ze expliciet naar een rugworpdoelpunt, maar die poging werd gevangen door Vandermeulen die zo meehielp om de volle buit naar Beveren mee te brengen. Eindstand 20 – 21 voor Beveren in een wedstrijd die geen verliezer verdiende. Beveren zette een collectief sterke prestatie neer met uitblinkers Emry Truyman (in verdediging) en Peter Vandermeulen (in de aanval).

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (21), Emry Truyman, Michel Goijens en Peter Oosterlinck.

Voor Heist speelden Niels Boerjan (12), Dimitri Casier (4), Christof Casier (4), Willem Seru en Olivier Casier.

De Beverse kadetten wonnen met 30 – 0 na forfait (om studieredenen?) van Avanti Lissewege.

De Beverse dames moesten op zondagmiddag spelen in Buggenhout voor een plaatsje in de play offs.
Tot aan de rust kon Beveren gelijke tred houden met de thuisploeg: 9 – 9. In de tweede helft kon An Vandermeulen (14 doelpunten) maar sporadisch meer scoren en verloor Beveren met Sarah De Wolf, Griet Peeters,
An Vandermeulen en Eline Bosman uiteindelijk met 18 – 14 van Buggenhout.

Het is nu volgende zondag voor de dames een beslissend duel tegen Dudzele.
Bij winst kan Beveren nog altijd hopen op deelname aan de play offs waarbij voor de titel gespeeld wordt.

Volgend weekend zijn er drie thuiswedstrijden in de Klapperstraat: op zaterdagnamiddag 14.00 uur spelen de Beverse kadetten tegen Ingelmunster en op zondagvoormiddag ontvangen de Beverse heren hun buren uit Temse om 9.45 uur en spelen de dames zoals gezegd om 11.00 uur tegen Noordster Dudzele.  Komt dat zien!