Weekend 22-23 november 2014

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren: 
Inter Assebroek – Z.A.K. Beveren: 38 – 19

Leider Assebroek demonstreert tegen eerste achtervolger Beveren

Beveren was de verplaatsing naar Assebroek aangevat zonder zich veel illusies te maken. Achterman Emry Truyman kan zich op zaterdag moeilijk vrijmaken en ook tweede werper (en achterman in nood)  Peter Oosterlinck moest verstek laten gaan voor de verplaatsing naar Assebroek. Met Tom De Dobbelaer op achterman, en met Pieter Van Landeghem als werper en Dirk Bosman op barrage vervolledigde kapitein Peter Vandermeulen het Beverse viertal.

Assebroek startte verschroeiend met hun beste viertal en maakte in geen tijd het verschil. Peter Vandermeulen kon sporadisch eens tegenscoren, maar de thuisploeg was oppermachtig met uitblinkers Filip Vandaele op achterman en Jasper Sissau in de aanval. Aan de rust stond het al duidelijk 19 – 10 voor Assebroek.

In de tweede helft werd er dan gewisseld bij de thuisploeg en even was de wedstrijd in evenwicht toen de spelbepalers aan de kant stonden. Maar naar het einde toe begonnen de Bruggelingen ook nog eens met rugworpdoelpunten en stond het na de volle 50 minuten toch weer 38 – 19 als eindstand.

Beveren wordt na deze pandoering bijgehaald op de tweede plaats door KBC Heist en laat dat nu net de verplaatsing van volgende zaterdag zijn…  We zullen daar dan wel zien wie beschikbaar is om weerwerk te bieden, want nu al weten we dat Pieter en Tom onbeschikbaar zijn voor die wedstrijd.

In Assebroek speelden voor Beveren: Dirk Bosman, Tom De Dobbelaer, Pieter Van Landeghem (6) en Peter Vandermeulen (13).

Voor Assebroek speelden Dylan Lagast (10), Bram Simoen (2), Wouter Sissau (6), Jasper Sissau (9), Merijn Van Laere (8) en Filip Vandaele (3).

Volgende week spelen de Beverse kadetten thuis tegen Lissewege in de Klapperstraat om 14.00 uur op zaterdag en op zondag spelen de dames in Buggenhout om 12.30 uur. De heren gaan om 20.00 uur in Heist spelen op zaterdagavond.

 

Dirk Bosman

  • Hits: 327