Weekend 15 - 16 november 2014

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren: Z.A.K. Beveren – Grenskracht Menen: 27 – 22

Beveren houdt stand op de tweede plaats

De eerste wedstrijd van de tweede ronde in bevordering was de terugwedstrijd tegen Grenskracht Menen.
Maar nu stonden er twee andere ploegen tegenover elkaar dan midden september in Menen…
Bij Beveren was er voor het eerst dit seizoen een luxeprobleem: 6 spelers die paraat stonden om het op te nemen tegen de grensjongens. Pieter Van Landeghem bleef dan maar langs de kant en Beveren startte met Wim Nys op barrage, Tom De Dobbelaer en Peter Vandermeulen op vleugel en met achterman Emry Truyman. Peter Oosterlinck hield zich klaar om na een kwartier in te vallen.  Beveren begon niet echt scherp aan de wedstrijd maar stond na 10 minuten toch plots 7 – 1 voor. Een rugworpdoelpunt van Peter Vandermeulen en verdedigend goed werk van de volledige ploeg waren de oorzaak van die riante voorsprong. Menen kwam terug tot 7 – 3 maar weer twee rugworpen van Vandermeulen en geheel onverwachts ook van Emry Truyman zorgden weer terug voor een ruime kloof. Tegen de rust kwamen de bezoekers weer meer op het voorplan en de ruststand was 13 – 8.

In de tweede helft bleef Beveren die voorsprong verdedigen en zonder veel druk konden zij die voorsprong gemakkelijk vasthouden. Tom Vermael scoorde nu ook enkele rugworpen zodat Menen aanklampte, maar ook niet meer. In de laatste minuut had Peter Vandermeulen een mooie 27 – 20 voorsprong opgebouwd, maar in een verwarrende laatste bezoekende aanval werd toch nog met een rugworpdoelpunt de eindstand op 27 – 22 gebracht.

Voor Beveren speelden Tom De Dobbelaer, Wim Nys, Emry Truyman (2), Peter Oosterlinck (2)
en Peter Vandermeulen (23).
Bij Menen speelden Tom Vermael (18), Dries Bentein, Wouter Bentein, Mathieu Dedecker (4) Peter Vierstraete
en Jebbie Cappon.

Daarna kwamen de Beverse dames nog tussen de lijnen, zonder kapitein Ida Roelandt die zich vorige week nog kwetste in de laatste minuut van de wedstrijd op Opstal. Menen was ook nu de tegenstander, maar de jonge Menense ploeg miste gestalte en ervaring om het de thuisspeelsters lastig te maken. Vooral de Beverse verdediging toonde zich betrouwbaar met achtervrouw Eline Bosman als secuur sluitstuk. In de aanval kon bij Beveren iedereen scoren dank zij de aanvallende kracht van An Vandermeulen. Met een ruststand van 14 – 2 en een eindstand van 25 – 3 was het duidelijk dat het een zeer ongelijke strijd was.

Voor Beveren speelden en scoorden: Griet Peeters (3), Sarah De Wolf (3), Eline Bosman (9) en An Vandermeulen (10).

De Beverse kadetten hebben in Moerdamme een zeer verdienstelijk 13 – 13 gelijkspel uit de brand gesleept in een wedstrijd van drie tegen drie met voor Beveren Bram Bats, Lukas Oosterlinck en Nicholas Kochuyt.

Volgende week gaat Beveren op bezoek bij leider Inter Assebroek en zien we of Beveren co-leider wordt of de rol moet lossen voor de koppositie. De dames weten al dat Male forfait moet geven en de kadetten gaan zaterdagmorgenvroeg naar Male voor hun wedstrijd.