Weekend 8-9 november 2014

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:
SPW Wevelgem – Z.A.K. Beveren: 24 – 29

Moeilijke verplaatsing toch tot een goed einde gebracht.

Na een hele rustperiode stond er vorige zondag de laatste wedstrijd van de eerste ronde in bevordering heren op het programma. Net als de vorige wedstrijd moest Beveren zijn heil vooral gaan zoeken in aanvallend krachtbal omdat ook nu achterman Emry Truyman onbeschikbaar was. Gelegenheidsachterman Peter Oosterlinck was wel blij dat op het nippertje Pieter Van Landeghem speelklaar was, na een ernstige blessure die hem bijna 10 maanden aan de kant hield. Samen met Wim Nys en kapitein Peter Vandermeulen waren dit de vier spelers die beschikbaar waren in Wevelgem. In het verleden heeft Beveren in Wevelgem nog nooit veel punten terug mee naar huis genomen en nu ook konden de bezoekers in de eerste helft niet meer dan aanklampen. In de eerste helft hadden Maarten Vanneste en Tom Tijtgat Wevelgem een kleine voorsprong bezorgd die zij aan de rust nog nipt bewaarden: ruststand 12 – 10.
In de tweede helft trokken de bezoekers bewust de kaart van de rugworpdoelpunten, specialiteit van kapitein Vandermeulen. 4 doelpogingen leverden evenveel rugworpdoelpunten op en zetten de achterstand om in een voorsprong. Wevelgem probeerde terug langszij te komen, maar Pieter Van Landeghem verdedigde beter mee dan in het begin van de wedstrijd en Peter Oosterlinck slaagde erin om de rugworppogingen van Wevelgem te vangen.  Beveren bleef telkens tegenscoren en op 5 minuten voor affluiten werd het duidelijk dat de buit binnen was voor de Wase bezoekers.

Uiteindelijk werd het 24 – 29 voor Beveren dat hiermee op de tweede plaats in bevordering aan de tweede ronde (van 3) begint. Wevelgem achteraan in het klassement was toch geen hapklare brok en dat wil zeggen dat er geen echt gemakkelijke wedstrijden zullen aankomen in de toekomst…

Voor Beveren speelden Wim Nys op barrage, Pieter Van Landeghem en Peter Vandermeulen (25) op vleugel en Peter Oosterlinck (4) op achterman.

Bij Wevelgem speelden Maarten Vanneste (8), Tom Tijtgat (14), Hannes Dekyvere (2) en Niels Houtekier.

Ook de Beverse dames speelden op zaterdagavond de laatste wedstrijd van hun heenronde. Na twee ronden beginnen zij aan play offs en daarvoor moeten zij proberen bij de eerste 2 van de reeks te eindigen om daarna voor de titel te kunnen meespelen. De verplaatsing naar Opstal was dan ook een probleemwedstrijd omdat Eline Bosman en Griet Peeters afwezig waren en de Beverse dames dus maar met 3 speelsters en zonder coach naar Opstal konden trekken.

Toch brachten An Vandermeulen, kapitein Ida Roelandt en Sarah De Wolf deze opdracht tot een goed einde! Met 18 – 20 wonnen zij nipt van Opstal en blijven zij samen met Buggenhout en Dudzele op de eerste plaats. In de terugronde moet dus nog één van de drie ploegen afvallen voor de titelplay offs.
In Opstal kon Beveren aanvallend het verschil maken in de eerste helft. Met een krappe voorsprong van 11 – 13 bereikte Beveren de rust. De thuiswerpsters zaten toen gelukkig al door hun beste krachten zodat Beveren met drie en verdedigend dus wel gehandicapt weinig doelpunten moest toestaan in de tweede helft, waarvan dan nog
2 rugworpdoelpunten. Beveren zelf kon dank zij An Vandermeulen blijven tegenscoren zodat die kleine voorsprong uit de eerste helft voldoende was om met 18 – 20 de zege mee naar Beveren te nemen. An Vandermeulen scoorde 12 doelpunten en Ida Roelandt maakte de overige 8 doelpunten.

De Beverse kadetten speelden op zaterdagnamiddag thuis tegen Baasrode. De bezoekers maakten in de eerste helft het verschil en gingen rusten met 4 – 12.
Na de rust kwamen de Beverse jongeren eindelijk aan goed krachtbal toe. Dani Vonck (8), Jonathan Heyrman (1), Bram Bats (4) en Lukas Oosterlinck wonnen de tweede helft met 9 – 8 maar verloren de wedstrijd met duidelijke
13 – 20 eindscore voor Baasrode.

Volgend weekend moeten de kadetten op zaterdagavond naar Moerdamme. De Beverse heren en dames spelen thuis op zondagmorgen om 9.45 uur en 11.00 uur tegen de krachtballers uit Menen.