Weekend 11-12 oktober 2014

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren: Z.A.K. Beveren – Klaverken Buggenhout: 25 -14

Gemakkelijke zege voor de thuisploeg tegen Buggenhout

Nu zondagmorgen waren er weer twee thuiswedstrijden gepland in de Klapperstraat en de heren krachtballers moesten hun verre buren uit Buggenhout partij geven. Natuurlijk heeft men bij Buggenhout wel meerdere ploegen en was het even wachten wie in de bevorderingsploeg speelde.

Beveren moest Peter Oosterlinck, barrage en assistent-werper voor kapitein Vandermeulen, missen, maar Wim Nys nam de tweede worp op een puike manier voor zijn rekening zodat Beveren met Peter Vandermeulen, Tom De Dobbelaer, Wim Nys en achterman Emry Truyman zeker niet verzwakt aan “de aftrap” kwamen. In de eerste helft was de laaghangende zon de grootste vijand want verdedigend zag men niet altijd elke bal afkomen…  Buggenhout kon in de aanvangsfase nog de indruk wekken dat zij het Beveren moeilijk konden maken, maar na een kwartier en bij 6 – 6  forceerde Peter Vandermeulen via verre rugworpen een kloof en samen met Wim Nys diepte hij die uit tot een 15 – 7 ruststand.

Na de appelsientjes moest Beveren alleen maar verder controleren en zonder echt scherp te spelen vormde de bezoekende tegenstander geen bedreiging meer. De wedstrijd kabbelde verder en eindigde in een ruime 25 – 14 zege voor Beveren.
Bij Beveren speelden Peter Vandermeulen (19), Wim Nys (6), Tom De Dobbelaer en Emry Truyman.
Bij Buggenhout speelden Matthias Moernaut (1), Bart Roggeman (1), Paul Verkempynck (9), Maxim Nuytten (2) en Kris De Bleser (1).

Van de damesploeg krijgen we sinds vorig jaar mooie krachtbal te zien. Ook nu was dat tegen Sint-Michiels niet anders.  In de aanvangsfase van de wedstrijd werd eerst An Vandermeulen en daarna Eline Bosman even aan de kant gelaten, het gevolg van een correcte wijze om met 5 speelsters voor 4 plaatsen te spelen… Daarvan profiteerden de bezoekers uit Sint-Michiels om tot 7 – 7 gelijke tred te houden. Beveren stoomde dan onder leiding van An Vandermeulen in de aanval door naar een 12 – 7 ruststand.
In de tweede helft werd die kloof stilletjesaan nog uitgediept door An Vandermeulen gesteund door Eline Bosman, die ook verdedigend sterk bezig was. Enkel naar het einde van de wedstrijd toe viel het wat stil en werd er niet meer gescoord waardoor de invalbeurt van kapitein Ida Roelandt wel erg kort werd. Uiteindelijk won Beveren met 23 - 11  en door het thuisverlies van Buggenhout tegen Dudzele, komt Beveren nu met deze 2 ploegen mee aan de leiding.
Voor Beveren speelden Ida Roelandt (1), Sarah De Wolf (2), Griet Peeters, Eline Bosman (4) en An Vandermeulen (16).

Ida Roelandt trok met de Beverse kadetten op zaterdagnamiddag naar Aalst. Na een povere eerste helft, herpakten de Beverse jeugd zich en lieten toch nog zien dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Zij verloren met 23 – 9.

Volgende week spelen de kadetten thuis op zaterdagnamiddag om 14.00 uur tegen Jabbeke en de Beverse heren trekken naar zee in Oostduinkerke om daar om 19.00 uur te spelen.

De dames moeten op zondagmorgen 9.45 uur in Loppem spelen.

 

Dirk Bosman

  • Hits: 336