Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                    Buffalo’s Sijsele – Z.A.K. Beveren:
  12 – 21

Beveren rondt mooi seizoen af in Sijsele

Mooi volgens de opgestelde kalender speelden Sijsele en Beveren vandaag hun laatste competitiewedstrijd in Sijsele. Hun uitgestelde wedstrijden konden ondertussen overal geplaatst en gespeeld worden, zodat na dit weekend voor de krachtbalspelers de focus ergens anders op gericht kan worden.

Bij Beveren was het weer even spannend wie het viertal ging worden om de vermoedelijke laatste zege van dit seizoen te gaan bevechten in Sijsele. Sijsele was voorlaatste en Beveren tweede, dus normaal mocht van de zege uitgegaan worden door de Waaslanders. Emry Truyman moest werken, maar op het laatste moment was Mike Santon beschikbaar voor de verplaatsing. Samen met de drie zekerheden vooraf, Peter Vandermeulen, Lukas Oosterlinck en Tom De Dobbelaer was er dus een typeploeg. Coach Peter Oosterlinck was vrijgesteld van dienst maar ging als begeleider natuurlijk wel mee.

In de beginfase van de wedstrijd liep Beveren direct uit tot 2 – 8. Gelegenheidsachterman Lukas Oosterlinck was de afwerker van de eerste bezoekende doelpunten. Maar na een kwartier namen de bezoekers wat gas terug en kwam de thuisploeg meer opzetten naar de rust toe, van  4 – 10 naar 7 -10, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft zaten de thuisaanvallers door hun beste krachten en ook de bezoekers scoorden de eerste minuten nauwelijks.  Verderop kon de bezoekende aanval de draad wel terug oppakken en via de Beverse werpers, kapitein Vandermeulen en Lukas Oosterlinck, werden de eigen aanvallen wel doeltreffend afgewerkt.
Het verschil in de stand groeide gestaag en Beveren bleef na een degelijke ploegprestatie de wedstrijd duidelijk domineren tot het eindsignaal.

Uiteindelijk stond gezien de rangschikking van beide ploegen een logische eindstand van 12 – 21 op het scorebord en behaalde Beveren de 14e overwinning van het seizoen in de laatste competitiewedstrijd.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Mike Santon,  Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (9).

Voor Sijsele speelden Jonas Bonte (2), Kristof Degrande (7), Kristof Verhé,  Damian Vanwalleghem (1), Kurt Willems (2), Matthias Vlaminck en Nico Van Poucke.

De eerste volledige competitie sinds de corona-pandemie zit er op voor de Beverse krachtbalspelers, waarin Beveren de “best of the rest” was na een ongenaakbaar KBK Temse maar toch knap voor Torhout, Aalter en Buggenhout. 14 overwinningen op 18 wedstrijden geeft ook voor iedereen een zeer voldaan gevoel. We mogen ook stellen dat Lukas Oosterlinck definitief doorgebroken lijkt als dragende speler zowel als werper in aanval, maar in nood ook als doublure voor achterman Emry Truyman in verdediging en zeker ook als betrouwbare vleugelverdediger. Het enige stresserende aan dit seizoen was wel de toch te kleine spelerskern waarover Beveren beschikt. Maar hoe dit moet opgelost worden, daarover zal nog wat gepraat moeten worden… Laten we vooral nu genieten van het voorbije seizoen en de spelers feliciteren met hun wekelijkse prestaties en inzet!