Krachtbalcompetitie: Bevordering Heren:  Z.A.K. Beveren – KBC Heist: 27 – 17

Beverse krachtballers winnen van Heist

De derde competitiewedstrijd in bevordering voor de Beverse heren en eindelijk waren ze op volle sterkte:  Emry Truyman als achterman en sluitstuk van de verdediging, Peter Vandermeulen als aanvalsleider en geassisteerd door Peter Oosterlinck in de Beverse aanval en de vierde plaats werd ingenomen door Wim Nys in de eerste helft en Tom De Dobbelaer in de tweede helft.

Heist verraste in de beginfase iedereen in Beveren want Pieter Depondt wierp met sprekend gemak en maakte nog een paar verre rugworpdoelpunten zodat iedereen al dacht dat de thuisploeg niet veel te rapen zou hebben…  Maar na een aarzelend begin waarbij Beveren moest achtervolgen kwam ook Peter Vandermeulen onder stoom. Pieter Depondt had ook al veel doelpogingen buiten geworpen zodat er al 5 kruisjes voor rechtstreeks buitenspel op het wedstrijdblad aangeduid stonden. Beveren kon daarvan profiteren om naar het einde van de eerste helft toe de wedstrijd terug in evenwicht te brengen en net voor de rust konden Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen nog een kloofje van 4 punten bijeenwerpen: ruststand 14 – 10.

Na de rust konden de bezoekers aanvallend niets meer brengen tot na de 8ste minuut…  Beveren was ondertussen wel al 17 – 10 uitgelopen en bij de bezoekers was het geloof in winst weggedeemsterd. Vermits Beveren bleef scoren en Emry Truyman regelmatig een bezoekende doelpoging onschadelijk kon maken was de spanning al snel uit de wedstrijd. Beveren vergrootte de kloof nog zodat de eindstand een zwaar verdict liet zien: 27 – 17 eindstand.  Toch zal Beveren in de twee volgende ontmoetingen met Heist best niet aan overschatting doen…

Voor Beveren speelden Emry Truyman, Peter Vandermeulen (20), Peter Oosterlinck (6), Wim Nys en Tom De Dobbelaer (1).

Voor Heist kwamen tussen de lijnen: Pieter Depondt (15), Olivier Casier (2), Christof Casier, Wouter Acru (?) en Amaury Brouckaert.

De Beverse dames hebben tegen Klaverken Buggenhout een zeer goede wedstrijd gespeeld, maar nipt verloren met 16 – 18. In de eerste helft kon nog een beroep gedaan worden op An Vandermeulen die samen met Eline Bosman de Beverse aanval gestalte gaf. Buggenhout verdedigde heel secuur en de Beverse werpsters moesten alles uit de kast halen om met 11 – 9 voorsprong de rust in te gaan.  In de tweede helft zonder An Vandermeulen hield Beveren nog 20 minuten stand. Ida Roelandt nam nu de tweede worp voor haar rekening en Eline Bosman combineerde de andere twee worpen met de achtermanpositie. Maar in de laatste 5 minuten kon Buggenhout toch voorbij een moegestreden Beveren. Eindstand: 16 – 18 en voor Beveren speelden An Vandermeulen (9), Eline Bosman (7), Griet Peeters, Ida Roelandt en Sarah De Wolf.

De Beverse kadetten speelden zaterdag thuis tegen Koekelare.  De eerste 5 minuten was de wedstrijd in evenwicht, maar daarna waren de bezoekers een maatje te groot voor de Beverse jonge krachtballers. Na een 5 – 13 ruststand stoomden de jongens uit Koekelare door naar een 9 – 27 eindstand. Bij Beveren scoorden Dani Vonck (8) en Lukas Oosterlinck (1).

Volgende week is er voor de heren de derby in Temse op zondag 10.45 uur, de dames gaan naar Dudzele, voorlopig nog ongeslagen, en de kadetten zijn in Opstal verwacht, allebei op zaterdag.