Beveren sluit krachtbalseizoen af met een nederlaag thuis tegen buur KBK Temse

 

Het 39ste krachtbalseizoen van Z.A.K. Beveren zit er op.  Vorige zondag speelde Beveren thuis de laatste competitiewedstrijd tegen buur Temse.  Temse zal kampioen spelen en Beveren zal waarschijnlijk laatst eindigen in de eindrangschikking.

Beveren kon op deze laatste wedstrijd van het seizoen terug beroep doen op kapitein Peter Vandermeulen nadat die op 4 december 2022 in Temse een breuk had opgelopen in zijn voet tijdens de wedstrijd van de heenronde.  De test is positief verlopen, dus wij hopen en rekenen weer op de beschikbaarheid van de Beverse kapitein in het volgende krachtbalseizoen.

Beveren kon voor deze laatste wedstrijd beroep doen op achterman Emry Truyman en tweede werper Lukas Oosterlinck, net als op Timon Oosterlinck en Jibbe Thuy die afwisselend een halve wedstrijd speelden.  Bij Temse moest Jan Volckerick aan de kant blijven met een knieblessure.

Beveren had een voorgift van 3 punten, maar na een kwartier spelen hadden de bezoekers Beveren al bijgebeend (7 – 7). De bezoekende achterman, Maarten Claeys, maakte het Lukas Oosterlinck zeer moeilijk om te scoren en aan de overkant kon Erwin De Block en Jeroen Claeys regelmatig de eigen aanvallen afwerken.  Voordien had een listige rugworp van Emry Truyman Beveren nog even ademruimte gegeven (6 – 4), maar aan de rust was Beveren al op achtervolgen aangewezen: 9 – 12.

In de tweede helft werd er nog weinig gescoord omdat beide verdedigingen de doelworp ver van het eigen doelgebied konden houden.  De wedstrijd eindigde met een eervolle nederlaag voor Beveren, dat toch voor wat weerwerk had kunnen zorgen. Eindstand: 14 – 18

Voor Beveren speelden Jibbe Thuy een veelbelovende wedstrijd op barrage, Timon Oosterlinck op de vleugelpositie, Emry Truyman (2), Lukas Oosterlinck (3) en Peter Vandermeulen (6).

Bij Temse speelden Ben Van Raemdonck, Bert Rooman, Maarten Claeys, Erwin De Block (5) en Jeroen Claeys (13).

Voor de wedstrijd van zondag 23 april in Sint-Michiels gaven de Beverse krachtballers forfait(30 – 0), vermits zij over geen 4 spelers konden beschikken.

 

Overzicht seizoen 2022 – 2023

Beveren verloor 12 wedstrijden van de 24 te spelen wedstrijden. Beveren gaf 5 keren forfait en won 7 wedstrijden.   

Positief was wel dat er op papier meer spelers aangesloten werden in dit seizoen: de terugkeer van Pieter Van Landeghem en de nieuwe speler Jibbe Thuy bracht het aantal op 9 spelers…

Wel waren er drie spelers waarop langere tijd niet kon op gerekend worden:  Tom De Dobbelaer kwam maar na februari de ploeg terug versterken en in de terugronde kon door blessureleed niet gerekend worden op Peter Vandermeulen en Mike Santon.

De jeugdwerking kreeg terug een voorzichtige start in maart 2023 met 4 nieuwe jeugdspelers, die tot juni verder in zaterdagse jeugdtrainingen door Lukas Oosterlinck bekwaamd worden…

Sporadisch worden ook bij de Sportklassen van de Beverse sportdienst op donderdagnamiddag krachtbalinitiatie gegeven aan twee klassen van de Beverse basisscholen. En het scholentornooi Minikrachtbal van 30 november 2022 was ook een voltreffer met 16 schoolploegjes die 35 minikrachtbalwedstrijden gespeeld hebben in 3 reeksen.

Op vrijdag 5 mei 2023 hebben wij nog 7 krachtbalwedstrijden  begeleid op de Sportmarathon van JH DJEM voor 14 gelegenheidssportgroepen in Melsele.

Misschien was het seizoen 2022 – 2023 sportief gezien niet het beste Beverse krachtbalseizoen, maar toch kan het voor de toekomst een belangrijk seizoen blijken…

En noteer nu al:  op zaterdag 14 oktober 2023 plannen wij weer een Krachtbal-MOSSELFEEST, na onze vorige editie van oktober 2018, dat door corona geen vervolg meer kreeg…

Dirk  Bosman