overzicht competitie februari - maart 2023

Krachtbaloverzicht competitiewedstrijden Z.A.K. Beveren

sinds  5 februari 2023 in Landelijke Heren

Het laatste verslag ging over de wedstrijd in Buggenhout waar Beveren een nipte overwinning behaalde,
voorlopig ook de laatste overwinning in competitie.

Maar daarvoor is een hele goede reden aan te duiden:  in de wedstrijd van 4 december 2022 in Temse
brak kapitein Peter Vandermeulen een beentje in zijn voet en sinds die tijd kreeg hij van de specialist nog geen toelating om terug te sporten.
Dit zal dus allicht voor de rest van het huidige seizoen zijn en het gemis van de Beverse sterkhouder
scheelt aanvallend meer dan een slok op een borrel! Hopelijk is hij terug paraat voor het volgende krachtbalseizoen
en ondertussen wensen wij hem een volledig herstel toe.

Op zondag 12 februari kreeg Beveren het bezoek van Male, een ploeg ingeschreven in eerste landelijke.
Dat bracht Beveren de bonus van 3 punten voorgift op.  Helaas bleef het er in de eerste helft haast daarbij.
Lukas Oosterlinck was duidelijk niet in zijn aanvallend dagje en slaagde er niet in de schaarse Beverse aanvallen af te werken.
Ruststand 5 – 11.  Na de rust eenzelfde spelbeeld waarbij de thuisploeg een maatje te klein was voor de bezoekers uit Male.
Eindstand: 10 - 25 voor Male.
Wel verheugend was dat Jibbe Thuy zijn krachtbaldebuut maakte en zijn eerste competitiewedstrijd ooit afwerkte.

Voor Beveren speelden kapitein Emry Truyman, Timon Oosterlinck, Lukas Oosterlinck (7) en Jibbe Thuy.

Op 14 januari had Beveren forfait gegeven in Aalter vermits er maar 2 beschikbare spelers waren.
Maar die zelfde dag werden de wedstrijden in Aalter afgelast door het slechte weer en verviel die forfait.
Zo werd de wedstrijd wel gespeeld op zaterdag 18 februari en Beveren zakte af naar Aalter
met dezelfde jonge ploeg als de week voordien en gelegenheidscoach Peter Vandermeulen.

In een gelijkopgaande eerste helft konden de bezoekers in het zog van de thuisploeg blijven met dank aan
de werpkracht van Lukas Oosterlinck en een rugworpdoelpunt van kapitein-achterman Emry Truyman. Ruststand: 12 – 12.
De tweede helft zat de Beverse aanval door de beste krachten en liep de thuisploeg geleidelijk aan verder uit met een 25 – 20 eindstand tot gevolg.

Voor Beveren speelden Emry Truyman (2), Timon Oosterlinck, Lukas Oosterlinck (18) en Jibbe Thuy.

Voor de wedstrijd van zondag 26 februari had de Beverse krachtbalclub helaas weer een spelersgebrek
en werd forfait gegeven voor de wedstrijd in en tegen Torhout: 30 – 0  forfaitnederlaag.

Op zondag 5 maart begon Beveren aan een reeks van 3 wedstrijden tegen ploegen uit eerste landelijke,
die toch wel telkens een maat te groot zouden blijken voor een Beverse ploeg zonder Peter Vandermeulen.
Gelukkig was er de terugkomst van Tom De Dobbelaer als ervaren speler,
die dit seizoen voor maart niet beschikbaar was, maar nu zijn eerste wedstrijd kon meespelen.

Koekelare kwam op bezoek en had toch bijna de ganse eerste helft nodig om de voorgift van 3 punten (voor Beveren) ongedaan te maken.
Aan de rust kwamen zij al met 3 punten voorsprong (9 – 12) en in de tweede helft gingen zij op dat elan verder.
De eindstand 12 – 24 laat niets aan onduidelijkheid over…

Bij Beveren speelden Emry Truyman, Jibbe Thuy, Timon Oosterlinck, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (9).

De volgende wedstrijd op zondag 12 maart was weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen Beitem, eveneens uit eerste landelijke.
Het was duidelijk niet het dagje van Lukas Oosterlinck voor wat betreft de afwerking van de Beverse aanvallen.
Letterlijk niets lukte en de voorgift van 3 punten verbloemt nog enigszins de ruststand van 5 – 12.
Na de rust kreeg hij hulp van broer Timon Oosterlinck, die zijn eerste doelpunten van het seizoen scoorde.
Eindstand  Beveren – Beitem: 9 – 21.

Voor Beveren speelden Emry Truyman, Jibbe Thuy, Timon Oosterlinck (2), Lukas Oosterlinck (4) en Tom De Dobbelaer.

Op zaterdag 18 maart waren de Beverse krachtballers in Assebroek (1LH) verwacht, maar de Beverse krachtbalclub
is nogal erg verweven met speelplein Bartje dat die avond het 50-jarig jubileum vierde en 6 krachtbalclubleden gingen naar dat jubileum…
Forfait geven was de enige mogelijkheid:  Assebroek – Beveren: 30 – 0.

De voorlopig laatst gespeelde wedstrijd op zondag 26 maart 2023 was in barre weersomstandigheden thuis tegen Atlas Varsenare.
Beveren kon over 6 spelers beschikken, maar liet zich in de eerste helft ringeloren door een uitgekookter Varsenare
dat de rust bereikte met een 8 – 12 voorsprong.  In de tweede helft kwam Beveren iets dreigender uit de hoek,
maar de zege voor de bezoekers kwam wel niet meer in gevaar. Beveren verloor deze wedstrijd met 15 – 17.

Voor Beveren speelden Jibbe Thuy, Tom De Dobbelaer, Timon Oosterlinck, Pieter Van Landeghem, Emry Truyman en Lukas Oosterlinck (15).

De volgende wedstrijd vindt ook plaats thuis in de Klapperstraat tegen Buffalo’s Sijsele en betreft de uitgestelde wedstrijd van 22 januari.
Op zondag 16 april om 9.30 uur krijgt Beveren een laatste kans om dit seizoen van de overwinning te proeven. Komt dat zien!

De laatste 2 wedstrijden zijn tegen de beste ploegen uit de reeks, Sint-Michiels en KBK Temse…