Actueel krachtbalnieuws

JANUARI 2024

 

Allereerst een gezond, sportief en gelukkig 2024 gewenst!

Een regelmatige bezoeker zal zich afvragen waar december 2023 gebleven is,
maar december 2023 was voor de club op sportief vlak geen echte hoogvlieger...

We genoten in december wel nog na van een zeer geslaagd scholentornooi minikrachtbal
in de Beverse gemeentelijke sporthal, maar zelf kon er niet gewonnen worden in Moerdamme
en de uitgestelde trip naar Ichtegem die afgewerkt werd zonder kapitein Vandermeulen
eindigde wel eervol maar met een nederlaag tegen Joos Anseeuw en ploegmaats... 
Onderweg was ook de wedstrijd van 3 december thuis tegen Varsenare afgelast wegens nattigheid alom...
Zo begon ook januari want op 7 januari werd alweer een thuiswedstrijd afgelast, nu tegen Aalter B...

Dus: er werd de laatste tijd niet veel gekrachtbald in Beveren en in de rest van Vlaanderen...

Als de weergoden ons gunstig gezind zijn, volgen er in januari enkel nog uitwedstrijden:
op 13 januari zijn we te gast in Aalter voor een wedstrijd tegen Aalter A en de nieuwjaarsreceptie,
op zondag 21 januari wacht ons in Temse een derby waarbij wij weinig kans maken
tegen de voormalige eersteklassers en op zondag 28 januari zouden wij in Sijsele
toch moeten proberen om met een overwinning naar huis terug te keren...

Op de JEUGDpagina mag je eerstdaags een verslag verwachten van het scholen tornooi van 29 november 2023...

En ondertussen moeten wij eens kijken of wij op het einde van dit seizoen onze 40ste verjaardag gaan vieren en op welke manier...

Wil je graag meer info over onze club en over het krachtbal spelen in Beveren, contacteer ons gerust op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. !

 

Actueel krachtbalnieuws (2)

NOVEMBER 2023

 

Op dit moment (12 november) zijn de voorbije weekends krachtbalvrij geweest.  De overvloedige neerslag van de voorbije herfst heeft vele krachtbalterreinen onbespeelbaar gemaakt, zeker ook in West-Vlaanderen waar de Ijzer voor WO 1- taferelen zorgde...

Dus voor de thuiswedstrijd tegen KBC Sint-Michiels en de uitwedstrijd tegen KBK Ichtegem zullen de kalendermakers nieuwe data moeten voorzien. Meer nieuws ten gepaste tijde.

Goed nieuws voor de jeugdspelers: vanaf zaterdag 18 november tot eind februari 20245 kan er op zaterdagnamiddag in de sporthal De Meerminnen, dicht bij het krachtbalterrein, indoor getraind worden van 14 uur tot 15 uur.

Voor de herenploeg zijn we in onderhandeling om via sponsoring nieuwe spelersuitrustingen te voorzien. Hopelijk volgt er binnenkort een ploegfoto in die nieuwe uitrusting... !

Het mosselfeest van 14 oktober was met 250 steunende mosseleters een succes!  We kunnen financieel weerom twee seizoenen onze favoriete krachtbalsport uitoefenen zonder (financiële) zorgen. Dank u wel aan allen die erbij waren en ook natuurlijk een dikke pluim en een stevig dankuwel aan alle medewerkers!

Op donderdag 16 november zal een krachtbalafvaardiging aanwezig zijn op de algemene vergadering van de Gemeentelijke SportRaad in het auditorium van het gemeentehuis Beveren. 

Belangrijk: op woensdagnamiddag 29 november 2023 vindt het scholentornooi minikrachtbal van de Beverse Sportdienst in samenwerking met de krachtbalclub plaats van 13.00 uur tot 16.15 uur.  Dit indoortornooi in de Gemeentelijke Sporthal, Klapperstraat  is voor ingeschreven schoolploegen van het vierde leerjaar en het vijfde leerjaar.  De krachtbalclub doet de tornooiorganisatie en zorgt voor scheidsrechters voor de minikrachtbalwedstrijdjes.

 

 

September 2023 Maand van de Sportclub

Ook dit jaar doet de Beverse krachtbalclub mee aan de maand van de sportclub!

 

Omdat wij eindelijk weer enkele jongeren enthousiast aan het krachtballen hebben gekregen, zou het fantastisch zijn om via dit initiatief de groep uit te breiden van 5 naar ????.

Bij JEUGD vind je het uitgebreide programma voor kinderen en jongeren vanaf 9 jaar.  Op woensdag 6 september is er van 14.00 uur tot 15.30 uur een krachtbalspeeltuin en elke zaterdagnamiddag van september is er een vrij toegankelijke jeugdtraining van 14.00 uur tot 15.00 uur.   Dit alles gaat door op het krachtbalterrein, Klapperstraat 103, Beveren, aan de parking van het gemeentelijk sportcentrum.

Voor nieuwsgierige, sportieve volwassenen vanaf 18 jaar hebben wij ook zeker nog veel plaats vrij.  Zij zijn verwacht op de krachtbaltraining van dinsdag 12 september 2023 om 20.00 uur tot 21.30 uur.
Graag vooraf even contact opnemen via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. 

 

Welkom | Antwerpen.be

Spelers gezocht voor het 39ste krachtbalseizoen

Op 11 september 2022 start de 39ste krachtbalcompetitie voor onze krachtbalclub Z.A.K. Beveren.
Alhoewel er slechts 4 spelers nodig zijn om de krachtbalwedstrijden aan te vatten, zal het weer een hele heksentoer worden om elk weekend een ploeg op de been te brengen.

Daarom:  Heb je zin om op zaterdagavond of vooral op zondagmorgen (dan spelen wij ook onze thuiswedstrijden!)
          in leuk gezelschap recreatief-competitief te sporten?


              Krachtbal is een sport waarbij een goede algemene conditie belangrijker is dan specifiek technische eigenschappen.  Vergelijk het met turnen of zwemmen... Niet alleen werpen met de 4 kg-bal, maar
              ook vangen(de bal van de grond proberen houden bij een worp van de tegenstrever), passen geven, om de weggerolde bal lopen, ...  zijn onderdelen van het spel.
              In eerste afdeling is het soms wel echt topsport, in de tweede landelijke afdeling waar wij spelen is het recreatieve sport waarbij één wekelijkse training (op dinsdag) kan volstaan 
              om een waardevolle teamspeler te zijn in de weekendwedstrijd!

              Ook jeugdspelers en meisjes/dames zijn welkom om te krachtballen. Het competitiegewicht van de bal is voor die reeksen vanaf 1 kg tot 3 kg voor de jeugd en 2 kg voor de dames.

Wil onze krachtbalclub niet volledig verschrompelen hebben wij dringend nood aan spelers.  Neem contact op met onze secretaris Dirk Bosman via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.