22 oktober 2022 LH D & W Koekelare - Z.A.K. Beveren

Krachtbalcompetitie Landelijke Heren:  Durf & Win Koekelare – Z.A.K. Beveren:  22 – 20

Beveren verliest in chaotische slotseconden

Uiteindelijk mogen we ons gelukkig achten dat dit krachtbalcompetitie en geen voetbalcompetitie is, want anders zou deze wedstrijd op zaterdagavond te Koekelare niet zo vreedzaam geëindigd zijn. Natuurlijk was Beveren ontgoocheld dat in de slotseconden de thuisploeg nog een discutabele rugworp kon verzilveren om zo de overwinning binnen te halen, die hen door de lokale gelegenheidsscheidsrechter aangeboden werd.  Beveren verdiende niet te verliezen na de prachtige, spannende wedstrijd die hieraan voorafging, maar misschien zegt de naam van de beide ploegen wel alles…  Bij Beveren speelt men krachtbal voor het plezier, bij grote club Koekelare spelen ze krachtbal om te winnen.  En in de huidige (sport)cultuur zullen zij wel gelijk krijgen, zeker?
Begrijp het niet verkeerd: Beveren wint ook graag, maar niet ten koste van alles…

Nu was het vermoedelijk geen cadeau om gelegenheidsscheidsrechter te zijn in een wedstrijd waarbij er voortdurende spanning is, want het was een boeiend kijkstuk dat beide ploegen op het terrein brachten. En natuurlijk zijn er nog momenten dat Beveren het zelf niet afwerkt en te weinig scoort in de tweede helft, waardoor het zo spannend is tot 20 – 20 in de slotminuut. Maar om zo flagrant dan in te grijpen en de laatste Beverse aanval af te breken op de middellijn over een beslissing om niet verlegd te geven en dat niet duidelijk te maken aan de werper, is toch wel een zware beïnvloeding van het resultaat.  En uiteindelijk kan hij de bedenkelijke rugworp ook affluiten, maar dan zou Beveren een vrije worp gekregen hebben met een grote kans op 20 – 21, dus…

Uiteindelijk beslist deze wedstrijd en dit resultaat niet over titelambities die er al dan niet zijn, maar het schetst het beeld wel dat al vele jaren leeft bij niet-Westvlaamse ploegen, dat je om te winnen (of niet te verliezen) op verplaatsing, je duidelijk veel beter moet zijn dan de thuisploeg.

Maar nu het verslag van de wedstrijd:   Beveren speelde tegen een ploeg uit eerste landelijke en mocht starten met 3 punten voorgift.  Die voorsprong maakte de thuisploeg toch wel zenuwachtig en de overhaaste aanvallen werden goed beoordeeld door Peter Oosterlinck op de rechtervleugelpositie en achterman Emry Truyman. De Beverse werpers, Lukas Oosterlinck en kapitein Peter Vandermeulen, konden de eigen aanvallen ook regelmatig afwerken en zo bleef Koekelare op achterstand in een gelijkopgaande eerste helft.  Beveren begon tegen de rust aan wel wat meer moeilijkheden te ondervinden om de aanvallen succesvol af te werken maar de ruststand
 10 – 14 was zeker niet gevleid voor de bezoekers uit tweede landelijke.

In de tweede helft ging Koekelare volop op zoek naar de aansluiting en via Klaas Casteleyn werd er aan de Beverse voorsprong geknabbeld.  De Beverse aanvallers hadden het moeilijker om de thuisverdediging te verschalken, daarbij zeker niet geholpen door de kleine doelgebieden (in vergelijking met Beveren…).

Na 15 minuten in de tweede helft was de inhaalrace van de thuisploeg gelukt bij een tussenstand van 17 – 17.  Toch bleef Beveren tegenspartelen en was het spelbeeld en de score gelijkopgaand tot 20 -20 in de laatste minuut. Beveren had nog een aanval te goed in de laatste minuut en zou misschien niet scoren, maar normaal wel het verdiende, hard bevochten gelijkspel uit de brand slepen tot de scheidsrechter er anders over besliste…   Eindstand: 22 – 20

Voor Beveren speelden Lukas Oosterlinck (5), Peter Vandermeulen (12), Emry Truyman en Peter Oosterlinck een voortreffelijke wedstrijd.

Voor Koekelare speelden Dieter Sys (11), Klaas Casteleyn (8), Robrecht Claeys (3) en Bram Vinckier.

Volgende week moet er gespeeld worden op zondagmorgen in Beitem, eveneens uit eerste landelijke.  Maar mogelijks zorgt de herfstvakantie, die dan gestart is, voor een spelersprobleem…  Dus wordt het de komende dagen bekijken of de Beverenaars aan een ploeg geraken voor deze trip.