Weekend 25 - 26 april 2015

Dames 3de nationale play offs:  Noordster Dudzele – Z.A.K. Beveren: 20 – 15

Het eenendertigste krachtbalseizoen van Z.A.K. Beveren zit er helemaal op!

Dit weekend was het laatste competitieweekend van de huidige krachtbalcompetitie… De Beverse heren hebben al enkele weken rust, maar de dames moesten hun laatste wedstrijd nog spelen op het veld van Dudzele dat hen de voorbije week uit de bekercompetitie wipte.

Beveren kon slechts over 3 fitte speelsters beschikken omdat Griet Peeters nog herstelt van een knieblessure en Ida Roelandt vorige week in de bekerwedstrijd haar pols brak.

Beveren wist dus dat het voor een onmogelijke opdracht stond op het veld in Dudzele, maar dank zij het sportieve gedrag van de thuisploeg was er toch nog sprake van een gelijk opgaande wedstrijd, althans gedurende 40 wedstrijdminuten. Het was pas in de laatste 10 minuten dat de Beverse werpkracht het liet afweten en Dudzele naar een 20 – 15 zege kon spelen.

Voordien hadden Sarah De Wolf, Eline Bosman (2) en An Vandermeulen (13) zich meer dan behoorlijk verweerd tegen het Dudzeelse viertal. In de eerste helft kon de thuisploeg zelfs onder druk gezet worden doordat de bezoekende aanvallen goed afgewerkt werden en de thuisploeg van ver moest proberen tegenscoren, wat niet altijd lukte. Tegen de rust aan kon de thuisploeg toch langszij komen en in de laatste minuut kon de 8 – 7 stand door Eline Bosman nog in een 8 – 8 ruststand veranderd worden.

In de tweede helft begon het Beverse drietal de tol te betalen van de extra-inspanningen met een vrouw minder…   Nog een kwartier van de tweede helft kon aangeklampt worden, maar bij 14 – 12 moesten Sarah, An en Eline zich definitief gewonnen geven. De laatste wedstrijd van de Beverse kampioenen eindigde dan ook op een 20 – 15 nederlaag. Maar de vreugde om de titel was er niet minder om!

De Beverse kadetten hebben hun seizoen afgesloten met een overwinning in Ingelmunster. Zij waren voltallig naar Ingelmunster gereden en konden daar een 12 – 16 zege boeken.

Vooral in de eerste helft werd het bezoekend overwicht in cijfers uitgedrukt met een 5 – 9 ruststand met Bram Bats (11) als afwerker voor de bezoekers. Direct na de rust kwam de thuisploeg weer opzetten, maar Nicholas Kochuyt en Lukas Oosterlinck verdedigden sterk. Dani Vonck (4) en Jonathan Heyrman (1) scoorden ook nog voor Beveren en eindigden de wedstrijd zegevierend met 12 – 16.

Vanaf volgend weekend kan voor de Beverse krachtballers het zwaartepunt verlegd worden naar andere activiteiten dan krachtbal.