Weekend 9 - 10 september 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren: KBC Male – Z.A.K. Beveren: 23 – 14

Beverse krachtbalploegen verliezen op de eerste speeldag van de nieuwe competitie

Dit weekend startte het nieuwe krachtbalseizoen en voor Beveren was er voorafgaandelijk onverwacht en heel slecht nieuws geweest. Oud-speler Luc De Loos overleed vorige woensdag plots en dat heeft toch wel velen die onze club genegen zijn met verstomming geslagen. Luc was nog altijd heel betrokken bij het tweejaarlijkse mosselfeest van de club waar hij de ganse tijd, samen met Jan, de mosselpotten voorbereidde in de keuken.

Beveren moest met de drie ploegen in competitie op zaterdag richting West-Vlaanderen. Gewoontegetrouw (en daar zijn we niet fier op…) waren de spelers niet echt klaar wat voorbereidende trainingen betreft. Anders zal dit wel gesteld zijn met de tegenstander, KBC Male, die op alle fronten ploegen voorbereidden op de competitie en waar men dus al wat verder stond bij de competitiestart. Een probleempje was ook dat de vergunning van Ruige Verfaillie wel in orde was maar niet in het bezit van de clubsecretaris geraakte, zodat Verfaillie niet met de eerste ploeg mocht meespelen op straffe van forfait voor Beveren. Beveren startte met kapitein Peter Vandermeulen, Peter Oosterlinck en Pieter Van Landeghem die beiden aanvallend in steun van Vandermeulen konden spelen en achterman Emry Truyman. De eerste helft kon dit viertal nog weerwerk bieden aan de thuisploeg, maar bij de rust stond er toch al een duidelijke 13 – 9 voorsprong voor Male op de bordjes.

In de tweede helft kon Beveren niet echt veel meer scoren en liep Male gemakkelijk verder uit. Uiteindelijk verloor Beveren met zware 23 – 14 cijfers van Male. Ook voor aanvang van de competitie is de doelstelling proberen het behoud in derde nationale zo vlug mogelijk te verzekeren en een rustig seizoen draaien. Na de eerste wedstrijd is er geen reden om hieraan te twijfelen of te veranderen… Bij Beveren speelden Peter Vandermeulen (13), Peter Oosterlinck (1), Pieter Van Landeghem en Emry Truyman. Bij Male speelden Brecht Anseeuw (10), Lukas Bonne (8), Tom De Temmerman (3) en Pieter Wargyne (2).

De Beverse reserven die nu konden gebruik maken van de werpkracht van Ruige Verfaillie speelden een spannende wedstrijd en stonden aan de rust voor met 10 – 12. In de tweede helft ging Male er alsnog over terwijl Ruige Verfaillie via enkele rugworpdoelpunten probeerde om toch nog iets buit te maken. Uiteindelijk won Male nipt met 27 – 25. Bij Beveren speelden Ruige Verfaillie (14), Bram Bats (4), Mike Santon en Lukas Oosterlinck (7).

De dames gaan (alweer) een zwaar seizoen tegemoet. Na het afscheid van Sarah De Wolf blijven er slechts 5 speelsters over, waarvan Joke Bosman de volgende maanden nog niet inzetbaar zal wezen. Voor de verplaatsing naar Lissewege kon er ook geen beroep gedaan worden op Amber Meesters die op een begrafenis aanwezig moest zijn op het moment van de wedstrijd. Beveren had dus maar 3 speelsters om Lissewege partij te geven. Lissewege komt van eerste nationale dames en beschikt over serieus wat werpkracht te veel. Verdedigend konden de drie Beverse speelsters toch niet veel inbrengen, maar de eigen aanvallen werden wel behoorlijk afgewerkt. Aan de rust stond het al duidelijk 17 – 10 voor Lissewege.

In de tweede helft kwam de vermoeidheid bij Beveren om de hoek loeren, doordat er met een vrouw minder gespeeld werd. Toch kwamen Eline Bosman en An Vandermeulen nog sporadisch aan scoren toe zodat de eindstand toch aanvaardbaar was: 37 – 18. Bij Beveren speelden kapitein Ida Roelandt, An Vandermeulen (15) en Eline Bosman (3).

Volgende zondagmorgen zijn er in de Klapperstraat drie thuiswedstrijden. De mannen spelen om 9.00 uur (reserven) en om 10.15 uur tegen Menen en om 11.30 uur krijgen de dames Beitem B op bezoek. Het wordt meteen ook de inhuldiging van het nieuwe krachtbalchalet, dus er zijn wel wat redenen om op autovrije zondagvoormiddag naar de Klapperstraat af te zakken. Wij verwachten jullie!

Dirk Bosman