Weekend 29 - 30 april 2017

Krachtbalcompetitie 2016 – 2017 voor Z.A.K. Beveren zit er op!

Dit weekend speelden de dames de laatste competitiewedstrijd van het huidige seizoen. Zij waren de laatste Beverse krachtbalploeg die in actie moest komen, vermits de heren op zaterdag 22 april hun laatste wedstrijd speelden in Moerkerke tegen KB Moerdamme.

De heren wonnen nog stevig in Moerdamme met 16 – 28 en maakten zo met een tweede plaats in Heren Bevordering duidelijk dat zij volgend seizoen in derde nationale heren willen tonen dat zij de promotie waard zijn…

De dames verloren hun laatste twee wedstrijden, eerst thuis tegen Ingelmunster en nu zaterdagavond in Dudzele maar kunnen toch met een 10de plaats hun ticket voor tweede nationale nog een jaar verlengen.  Wel zou versterking welkom zijn voor volgend seizoen, want anders mag er niet veel mislopen of het wordt een dramatisch seizoen…

Eerst een kort verslag van de wedstrijden van de dames in tweede nationale:

De laatste thuiswedstrijd in de Beverse Klapperstraat was tegen Ingelmunster. Met Lies Defreyne heeft Ingelmunster de beste speelster van de reeks in haar rangen. Beveren kon over 5 speelsters beschikken en maakte met een beurtrol dat iedereen kon spelen en iedereen ook even langs de kant moest…  Tegen het geweld van Defreyne was weinig te beginnen en Ingelmunster stond dan ook al ruim voor aan de rust:  7 – 15.

In de tweede helft kon de Beverse aanval nog weinig ballen aan de grond krijgen, maar een lichtpunt was wel de jonge Amber Meesters die enkele verre doelpogingen toch succesvol kon afwerken. In de absolute slotfase viel kapitein Ida Roelandt nog uit met een verzwikte voet en moest Beveren afdruipen met een zware 12 – 27 nederlaag.

Voor Beveren speelden Amber Meesters (2), An Vandermeulen (8), Eline Bosman (2), Ida Roelandt
en Sarah De Wolf.

Nu zaterdagavond in Dudzele speelde Sarah De Wolf haar laatste krachtbalwedstrijd.  Aanvalsleider An Vandermeulen moest verstek laten voor deze afscheidswedstrijd, maar gelukkig was Ida Roelandt terug paraat na de kwetsuur van de vorige wedstrijd tegen Ingelmunster. Samen met Eline Bosman en Amber Meesters waren zij de noodploeg om de twee verliespunten te gaan halen bij vice-kampioen Dudzele.

De afwezigheid van An Vandermeulen liet zich gevoelen en aan de rust stond Beveren met 20 – 4 in het krijt.  Na de rust werd er door de thuisploeg wat minder afgewerkt maar de verpletterende einduitslag was toch
 nog 31 – 6.  Wat dat betreft had Sarah zich een beter afscheid kunnen wensen…

Bij Beveren speelden Eline Bosman (2), Amber Meesters (1), Ida Roelandt (3) en Sarah De Wolf.

Sporting Brugge eindigt in tweede nationale dames nog achter Beveren en officieel staat Beveren niet op een degradatieplaats.  Maar er moet toch gezocht worden naar sportieve dames die de Beverse krachtbalploeg willen komen versterken om volgend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in tweede nationale.

De Beverse krachtbalheren zijn vice-kampioen in heren bevordering. Dat stond al een hele tijd vast, maar in hun laatste wedstrijd hebben zij dat nog eens bevestigd. Met Ruige Verfaillie, Pieter Van Landeghem en Tom De Dobbelaer waren toch enkele belangrijke spelers niet beschikbaar maar het viertal dat de verplaatsing naar Moerkerke maakte bleek toch goed genoeg om met overwicht de wedstrijd te domineren.

Kapitein Peter Vandermeulen had Peter Oosterlinck als tweede werper en in verdediging was achterman
Emry Truyman paraat en hij kon rekenen op Mike Santon op de vleugelpositie om mee de verdediging solide op te trekken.

De eerste helft ging gelijk op maar Joris Nayaert moest wel alles uit de kast halen om het aanvallend geweld van Peter Vandermeulen te benaderen. Aan de rust stond het 10 – 14 voor Beveren.

Beveren kon in de tweede helft de aanvallen blijven afwerken terwijl bij de thuisploeg de werpers meer in de greep zaten van de Beverse verdediging. Mike Santon speelde als “nieuwe speler” een zeer sterke wedstrijd in verdediging en was mee verantwoordelijk voor de ruime zege van 16 – 28.

Bij Beveren speelden Mike Santon, Emry Truyman (2), Peter Vandermeulen (17) en Peter Oosterlinck (9).

Vermits de drie Beverse scholieren aansluiten bij de heren seniors beschikt Beveren over 10 potentiële spelers voor volgend seizoen. Misschien kan er nog wel een enkeling aansluiten, maar om deze groep te behouden is er het voornemen om de promotie naar derde afdeling heren aan te vragen. In derde nationale spelen er telkens een reserveploeg en een eerste ploeg samen, wat met 10 spelers wel interessant kan zijn…

Het gebrek aan voldoende spelers was 3 seizoenen geleden ook de aanleiding om naar de provinciale reeks te degraderen, naast de sportieve reden natuurlijk.

De volgende maanden moet er eens bekeken worden hoe Beveren het volgende seizoen zal invullen.

Maar met een nieuw krachtbalchalet in de Klapperstraat op komst tegen de start van het volgende krachtbalseizoen zal het enthousiasme zeker wel weer groot genoeg zijn!