5 februari 2023 LH t Klaverken Buggenhout - Z.A.K. Beveren

Krachtbalcompetitie Landelijke Heren:  ’t Klaverken Buggenhout – Z.A.K. Beveren : 13 – 14

Nipte, felbevochten zege in Buggenhout

De Beverse krachtballers waren met 4 spelers afgereisd op zondagnamiddag om in Buggenhout hun wedstrijd te spelen.  Emry Truyman als achterman, Peter  Oosterlinck en zoon Lukas  op de vleugelposities en Pieter Van Landeghem als barrageman en tevens tweede werper in steun van Lukas Oosterlinck.

De thuisploeg had enkele goede jongere spelers in de rangen, maar aanvallend wel niemand die echt het verschil kon maken.  Bij Beveren kon Lukas Oosterlinck in de eerste helft wel geregeld de Beverse aanvallen afwerken, bij Buggenhout zocht men meer heil in rugworpen. In de aanvangsfase kon Timo Beyens twee rugworpen aan de vrijeworplijn scoren en hij bracht zo de stand op 5 – 2.   Zijn derde poging, een beetje later, werd door scheidsrechter Van Verre als foutief beoordeeld en Beveren kreeg een vrije worp, dus 5 – 3 ipv 7 – 2 …  Beveren sloop dichterbij omdat de bezoekende verdediging onder regie van achterman Emry Truyman de thuisaanval ver van het eigen doelgebied kon houden en de verre doelworpen konden vlot gevangen worden…  Lukas Oosterlinck bracht de Beverenaars dan ook op en over Buggenhout  en de rust werd bereikt met een krappe 6 – 8 voorsprong voor Beveren.

In de tweede helft kon Beveren de ploeg uit Buggenhout op afstand houden in de beginfase.  Halverwege kon Emry Truyman met een lepe rugworp voor wat meer ademruimte zorgen en hij bracht de tussenstand op 9 – 12.  Lukas Oosterlinck zat aanvallend door de beste krachten heen en een aanvallende wissel bij de thuisploeg zorgde daar voor scherpere aanvallen.  Maar Beveren met achterman Emry Truyman in een glansrol hield knap stand.  Op 7 minuten voor het einde van de wedstrijd stond de stand 12 – 14. Beveren kon de eigen aanvallen niet meer succesvol afwerken, maar wel moest de verdediging zich maar één keer meer gewonnen geven.

Alhoewel de beide ploegen elkaar waard waren, was het toch Beveren die het laken naar zich toe trok.   Eindstand: 13 – 14.

Buggenhout:  Paul Verkempinck (3), Timo Beyens (6), Jarne Van Buggenhout (3), Koen Roggeman (1) en Jonathan Goossens.

Bij Beveren speelden Pieter Van Landeghem, Peter Oosterlinck, Lukas Oosterlinck (12) en Emry Truyman (2)

Volgende zondag speelt de Beverse krachtbalploeg thuis in de Klapperstraat tegen KBC Male. Omdat Male in eerste landelijke speelt, krijgt Beveren 3 punten voorgift, maar dat zal zeker niet volstaan om ook dan de punten thuis te houden.
Supporters moeten om 9.30 uur ter plaatse zijn. Tot dan!