6 november 2022 LH Z.A.K. Beveren - KSVV Inter Assebroek

Krachtbalcompetitie Landelijke Heren:
          Z.A.K. Beveren – Inter Assebroek :  25 – 21

Thuiszege tegen Assebroek met dank aan de voorgift

Nu zondagmorgen waren de weergoden de Beverse krachtballers weer gunstig gezind. De wedstrijd ging in ideale droge weersomstandigheden door om daarna na 11 uur in een kletsnatte zondagmiddag te veranderen…

Beveren moest voor de tweede keer tegen een ploeg uit 1e landelijke, terwijl het al tweemaal forfait moest geven tegen twee andere ploegen uit die afdeling. Vorige speeldag gingen de Beverse krachtballers niet naar Beitem wegens onvoldoende spelers…

Beveren mocht ook tegen Assebroek starten met 3 punten voorgift.  Beveren kon geen beroep doen op achterman Emry Truyman, maar die werd vakkundig vervangen door Lukas Oosterlinck. Op de vleugelposities speelden  kapitein Peter Vandermeulen en Timon Oosterlinck, terwijl Pieter Van Landeghem op de barrageplaats zijn wederoptreden als krachtballer vierde na vier jaar onderbreking!
Assebroek had er van bij de start van de wedstrijd veel zin in en wilde zo vlug mogelijk van de drie punten achterstand af. Beveren kon de eigen aanvallen niet afwerken en keek na 10 minuten wedstrijd tegen een 3 – 5 achterstand aan. Pas na 12 minuten kon kapitein Vandermeulen het eerste Beverse doelpunt aantekenen en daarmee was de wedstrijd terug in evenwicht. De bezoekers waren met 7 spelers en gunden iedereen evenveel speelminuten, waardoor in het tweede deel voor de rust niet altijd de beste vier tussen de lijnen stonden.  Toen ook Lukas Oosterlinck zijn worpen snediger kon gooien, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Waaslanders die met 13 – 11 de rust haalden.  De voorgift had wel degelijk het moeilijke begin van de thuisploeg mee opgevangen zodat ook de tweede helft spannend bleef.  Assebroek vocht zich weer naast Beveren maar kon dan toch weer geen voorsprong verwerven en middenin de tweede helft lukte Peter Vandermeulen een rugworpdoelpunt zodat het verschil terug drie doelpunten was: 20 – 17.

Assebroek haalde in de slotfase eerste werper Kenzo Depiere naar de kant om iedereen te laten spelen, maar verzwakte daardoor de eigen aanval.  Beveren kon zo verdedigend stand houden en zelf via Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen blijven scoren.  De tijd tikte weg in het voordeel van de thuisploeg en bij Assebroek zagen ze in het slot van de wedstrijd in dat ze moesten berusten in de nederlaag. Eindstand: 25 – 21 voor Beveren tegen een sympathieke en sportieve tegenstander.

Voor Beveren speelden Lukas Oosterlinck (8), Peter Vandermeulen (14), Timon Oosterlinck  en Pieter Van Landeghem een voortreffelijke wedstrijd.

Voor Assebroek speelden Rutger Simoen (6), Bram Simoen (5), Brecht Simoen, Kenzo Depiere (10), Tom Boutens, Jonas Raes en Elrond  Friedenstein.

Volgende zondagmorgen worden de Beverse krachtballers in Varsenare verwacht om 10.30 uur.  Het zal weer spannend zijn om 4 spelers te vinden die op dat moment de trip kunnen maken richting West-Vlaanderen.