Z.A.K. Beveren – Krachtbal Torhout: 24 – 18

Knappe thuiszege tegen Torhout

Voor de zesde competitiewedstrijd en al de vierde thuiswedstrijd kwam Torhout op bezoek. Vorige week had Beveren bij gebrek aan spelers forfait moeten geven tegen Male, maar deze week was iedereen op de afspraak.
Torhout werd vooraf als één van de sterkste ploegen uit 2de landelijke geschat, vooral door de aanwezigheid van Joos Anseeuw, een speler die ook vandaag op het hoogste krachtbalniveau nog steeds niet zou misstaan…

Beveren kon op zijn beide aanvallers rekenen, kapitein Peter Vandermeulen en Lukas Oosterlinck, en in verdediging kon achterman Emry Truyman afwisselend rekenen op Timon Oosterlinck of Mike Santon als vleugelverdediger naast Vandermeulen.

Torhout begon het beste aan de wedstrijd en dwong de Beverse aanvallers regelmatig in de fout. Beveren moest zo bij elke aanval proberen aan te klampen, terwijl Anseeuw gelukkig de voorbereiding en minder de afwerking van de bezoekende aanvallen voor zijn rekening nam. Zo kon de Beverse verdediging toch ook wel enkele bezoekende aanvallen neutraliseren. Toch kreeg Torhout naar de rust toe een klein kloofje bijeengespeeld: 5 – 8. Bij Beveren bleef men erin geloven en bij een 8 – 10 stand in de laatste minuut van de eerste helft, lukte kapitein Vandermeulen nog een rugworpdoelpunt in de laatste seconden zodat bij de rust de bordjes gelijk hingen: ruststand 10 – 10.

Beveren begon het best aan de tweede helft en onderschepte via Timon Oosterlinck en Emry Truyman enkele aanvallende bezoekende worpen zodat Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen Beveren op voorsprong wierpen en de druk nog meer bij Torhout legden. Na een listige rugworp van Emry Truyman stond het plots 14 – 11 en probeerden de bezoekers de aansluiting te forceren.  Een knappe interventie van Mike Santon en een rugworp van Anseeuw die buiten het veld belandde, zorgde ervoor dat Beveren plots 20 – 15 voorstond met nog amper 7 minuten op de klok.

De bezoekers probeerden nog een slotoffensief, maar kwamen in tijdnood en vermits de Beverse aanval ook bleef scoren was een laat rugworpdoelpunt van Anseeuw onvoldoende om een bezoekende terugkeer in te luiden. De duidelijke 24 – 18 eindstand maakt duidelijk dat de thuisploeg meer dan de bezoekers een sterkere ploegprestatie konden leveren, terwijl misschien de beste speler wel bij de bezoekers te vinden was.  Beveren kan met deze prachtprestatie vol vertrouwen naar Koekelare op zaterdagavond om te kijken of de ploegen van 1e landelijke ook tot de mogelijkheden behoren.

Bij Beveren blonken volgende spelers uit: Emry Truyman (2), Timon Oosterlinck, Mike Santon, Lukas Oosterlinck (13) en  Peter Vandermeulen (9)

Voor Torhout speelden Joos Anseeuw (7), Kurt Vandepoele, Jan Deleu (2), Yenthle Vandersilcke en Andreas Vanneste (9)

Volgende zaterdag gaan de Beverse krachtballers op bezoek bij Koekelare, wedstrijd om 18.45 uur. De volgende thuiswedstrijd is op zondag 6 november tegen Assebroek.