Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      ’t Klaverken Buggenhout B - Z.A.K. Beveren:
  20 – 22

Prima start van de terugronde

Dit weekend startte in de krachtbalreeks van leider Z.A.K. Beveren de terugronde. Naast corona gooide nu ook het kletsnatte regenweer roet in het eten…  Drie van de vijf wedstrijden werden uitgesteld wegens onbespeelbaarheid van het terrein…  Enkel de twee wedstrijden op zondagnamiddag in Buggenhout vonden plaats in 2LH.

Beveren kon over 5 spelers beschikken, maar had wat zorgen over de beschikbaarheid van kapitein Vandermeulen. Gelukkig bleek hij in staat om te spelen, en meer nog, om weer beslissend te zijn bij het boeken van de negende zege dit seizoen.

Peter Oosterlinck bleef in de eerste helft aan de kant om zijn taak als grensrechter uit te voeren en zag de andere 4 Beverenaars een goede start nemen. De Beverse aanval gebruikte drie werpers: Lukas Oosterlinck en Tom De Dobbelaer brachten Peter Vandermeulen in stelling en die was goed bij worp zodat Beveren uitliep, maar dan telkens weer de thuisploeg wat liet terugkomen.  Na 20 minuten bij 10 – 14 liep het fout bij een bezoekende aanval en kon Nico Brusselmans via rugworp de thuisploeg op 12 -14 terugbrengen. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust kwam Peter Oosterlinck Tom De Dobbelaer gedurende een kwartier vervangen en werd de Beverse verdediging geherorganiseerd. Lukas Oosterlinck nam de barrageplaats voor zijn rekening en deed dit zeer behoorlijk, maar toch was de bezoekende defensie wat van slag. Buggenhout B nam het commando over en kwam eerst gelijk om daarna 10 minuten voor tijd op 19 – 16 voorsprong te komen.
Beveren wisselde terug en kwam in het systeem van de eerste helft, waarbij kapitein Vandermeulen twee worpen gooide in de Beverse aanval, geassisteerd door Lukas Oosterlinck. De thuisaanval zat door de beste krachten en de Beverse achterman Emry Truyman moest in de laatste tien minuten maar één tegendoelpunt meer toestaan.  Beveren scoorde wel bij elke aanval en zette de scheve situatie nog volledig recht. Eindstand: 20 – 22 tegen de derde gerangschikte…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (17), Emry Truyman,  Tom De Dobbelaer Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (5).

Voor Buggenhout B speelden Paul Verkempinck (13), Nico Brusselmans (5), Thomas Geernaerts (2), Jonathan Goossens en Merlijn Bieseman.

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt Meraki Aalst verwacht in de Beverse Klapperstraat. Natuurlijk als het weer en de corona-maatregelen niet als stoorzenders optreden.  Daarna volgt een lange winterstop, behalve voor Beveren die op zondag 12 december ook nog een voorrondewedstrijd in de bekercompetitie moet spelen tegen Beitem B.