Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – KBK Temse :
  15 – 26

Temse duidelijk sterker dan thuisploeg

Na zeven opeenvolgende overwinningen is er een einde gekomen aan de sterke reeks die Peter Vandermeulen en ploegmaats neergezet hebben in deze krachtbalcompetitie in de reeks 2e landelijke heren sinds de start in september.

Temse kwam met de vijf basisspelers afgezakt naar de Beverse Klapperstraat. Net als Beveren had Temse nog niet verloren, maar vermits zij een  forfait gegeven hadden telden zij 4 punten achterstand op leider Beveren.

Beveren kon rekenen op alle sterkhouders: Emry Truyman op de achtermanpositie en de werpers Lukas Oosterlinck en kapitein Peter Vandermeulen.  Bij gebrek aan Tom De Dobbelaer en Mike Santon werd Peter Vandermeulen gelegenheidsbarrage en nam Peter Oosterlinck plaats op de vleugelpositie.

De start van de wedstrijd was vooral gekenmerkt door wederzijds respect.  Alle risico werd geschuwd in de aanval en men was zich terdege bewust van de kracht van de tegenpartij. Temse maakte in het begin al een beetje duidelijk dat de Beverse aanvallers zeer goed zouden moeten zijn om de bezoekende verdediging te verschalken. Anderzijds hadden de bezoekers met Jan Volckerick een secure afwerker bij, die elke kans verzilverde.  Temse stond na 10 minuten op een 3 – 5 voorsprong en enkele missers in de thuisaanvallen, ook de verdienste van achterman Maarten Claeys, gaven Jan Volckerick de gelegenheid om de kloof uit te diepen.  Beveren had nog een rugworpdoelpunt van Emry Truyman nodig om te milderen. Toch stond het aan de rust 8 – 14 voor de bezoekers, zonder dat kon gezegd worden dat Beveren slecht speelde…

In de tweede helft kregen we ongeveer een zelfde spelbeeld waarbij de bezoekers de wedstrijd controleerden en via Volckerick bijna elke eigen aanval tot een goed einde brachten.  Beveren klampte aan maar ook niet meer dan dat. Nooit kwam de bezoekende overwinning nog in gevaar en zo eindigde deze Wase derby in een duidelijke 15 – 26 overwinning voor KBK Temse.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (9), Emry Truyman (2), Peter Oosterlinck en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Temse  speelden Jan Volckerick (22), Maarten Claeys, Jeroen Claeys (3),
Bert Rooman (1) en Ben Van Raemdonck.

In de rangschikking nadert Temse tot 2 punten op leider Beveren.  Volgende zondag staat de laatste speeldag van de heenronde op het krachtbalprogramma.

Beveren ontvangt dan Buffalo’s Sijsele uit de onderste regionen van de rangschikking op zondag 21 november om 9.30 uur.

Vorige maandag is ook een eerste loting voor de bekercompetitie gehouden en Beveren moet thuis een voorrondewedstrijd spelen op zondag 12 december 2021 tegen
HO Beitem B, momenteel leider in de regionale reeks A, een lagere reeks waardoor zij 3 punten voorgift zullen krijgen voor die wedstrijd.