zondag 19 september 2021 Meraki Aalst - Z.A.K. Beveren

Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:  Meraki Aalst – Z.A.K. Beveren:  7 – 20

Beverse krachtballers houden het maximum na tweede wedstrijd in Aalst

Vorige week startte de krachtbalcompetitie met een thuiswedstrijd in de Beverse Klapperstraat
die nipt gewonnen werd tegen Buggenhout B  met 17 – 15 na een gelijkopgaande wedstrijd
waar er geen duidelijke betere ploeg was. Na een ruststand van 8 – 8 maakten de bezoekers
in de tweede helft net wat meer foutjes in hun aanvallen zodat Beveren de punten kon thuis houden
na doelpunten van Peter Vandermeulen (11), Tom De Dobbelaer (1) en Lukas Oosterlinck (5)
en knap verdedigend werk van achterman Emry Truyman.

De tweede wedstrijd was deze zondagvoormiddag gepland in het Osbroekstadion te Aalst,
waar gastheer Meraki Aalst Beveren ontving na een overwinning in Sijsele op de eerste speeldag.

Beveren was met 5 spelers naar Aalst vertrokken, want trainer-speler Peter Oosterlinck kon
samen met zoon Lukas Oosterlinck, Tom De Dobbelaer, Emry Truyman
en kapitein Peter Vandermeulen de Beverse ploeg op het veld versterken.

De wedstrijd startte gelijkopgaand tot 3 – 3 na een kleine 10 minuten in de eerste helft.
Op dat moment had achterman Emry Truyman de bezoekende verdediging zo opgesteld gekregen
dat de werpers van Meraki Aalst niet meer tot scoren kwamen, en dat gedurende de hele eerste helft.

De Beverse aanvallers bleven wel de eigen aanvallen geregeld afwerken en
via Lukas Oosterlinck en vooral kapitein Peter Vandermeulen
stoomde Beveren naar een geruststellende 3 – 12 ruststand.

Natuurlijk was hierdoor voor het resultaat de tweede helft maar een formaliteit.
Bij Beveren kwam Peter Oosterlinck op de barrageplaats maar zijn optreden bleef beperkt tot