Weekend 21 - 22 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren: KBC Heist – Z.A.K. Beveren: 35 – 11

Zware nederlaag voor Beveren in Heist

Na 7 competitieweken is er voor de Beverse krachtbalploeg nog steeds geen winst te melden. Volgend weekend is er even een onderbreking om daarna de heenronde verder af te werken. Maar zeker is wel dat het elke week knokken wordt om een poging te wagen om in derde nationale te kunnen blijven.

Zaterdagavond in Heist was de Beverse ploeg geen partij voor de thuisploeg. In de Beverse ploeg stonden 2 jonge spelers Lukas Oosterlinck en Nicholas Kochuyt om de verdedigende taken op zich te nemen en moesten Ruige Verfaillie en Peter Oosterlinck de Beverse aanval gestalte geven. Niet dat het niet ontbreken van Peter Vandermeulen en Emry Truyman een ander resultaat als gevolg zou gehad hebben, maar de Beverse nederlaag zou mogelijks toch minder uitgesproken geweest zijn.

Aan de rust, en eigenlijk al veel vroeger was de wedstrijd gespeeld. Ruststand: 16 – 6.  In de tweede helft zorgde de thuisploeg met nog een karrevracht doelpunten voor de zware 35 – 11 eindcijfers.

Bij Beveren speelden Peter Oosterlinck, Ruige Verfaillie (11), Lukas Oosterlinck en Nicholas Kochuyt.

Bij Heist speelden Dimitri Casier (3), Olivier Casier (18), Dirk Daveloose (4) en  Niels Boerjan (10)

De Beverse reserven speelden met 3 spelers en daardoor konden zij ook geen aanspraak maken op winst. Daar zou het met vier wel een ander verhaal kunnen geweest zijn, maar nu verloren Lukas Oosterlinck (2), Mike Santon en Bram Bats (5) kansloos met 23 – 7 na een ruststand van 14 – 3.

Bij Beveren kan het in de toekomst alleen maar beter gaan en de rest van het seizoen zal het toch “operatie redding” worden…  Op 5 november komt Temse op bezoek, maar ook voor dit burenduel zal Beveren nog niet echt klaar zijn…  Afspraak op zondagmorgen om 9.00 uur en om 10.15 uur in de Klapperstraat.

De Beverse krachtbaldames speelden zondagmorgen heel vroeg hun wedstrijd in Ingelmunster. Zij speelden hun beste wedstrijd van dit seizoen, maar konden niet op tegen de werpkracht van de thuisploeg die met Lies Defreyne en Charon Desmet twee sterke aanvalsters tussen de lijnen konden brengen.
In de eerste helft hielden An Vandermeulen en Eline Bosman aanvallend gelijke tred, weliswaar gesteund door de wind.  Maar toch kon Beveren met 12 – 13 voorsprong de rust ingaan.

Na de rust volgde de forcing van de thuisploeg met Defreyne en Desmet en kort na de rust stond het plots 19 – 14.  Beveren bleef daarna aanklampen maar was niet meer in staat om de thuisploeg nog te bedreigen.  Amber Meesters kreeg dan in het laatste deel van de wedstrijd haar kans om de Beverse doelworpen te nemen en ook nu gaf zij weer blijk van haar talent en mogelijkheden. Beveren verloor na een knappe wedstrijd met 25 – 19 van Ingelmunster.

Bij Beveren speelden kapitein Ida Roelandt, Amber Meesters (2), Eline Bosman (5) en An Vandermeulen (12).

De Beverse dames ontvangen op zondag 5 november om 11.30 uur Koekelare in de Klapperstraat.