Weekend 14 - 15 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren: 
                         Z.A.K. Beveren – Noordster Dudzele: 14 – 35

Zware thuisnederlaag tegen Dudzele

Beveren speelde weer op zondagnamiddag haar thuiswedstrijden in de Klapperstraat. Met de dames was vooraf al forfait gegeven tegen HO Beitem A wegens spelersgebrek.  De heren gaven de krachtballers uit Dudzele partij.

Vooraf stonden Dudzele en Beveren voorlaatste en laatste in de voorlopige rangschikking van 3de nationale en dus kon er van een belangrijke wedstrijd gesproken worden. Net voor aanvang van de reservenwedstrijd kwam de melding dat kapitein Peter Vandermeulen niet beschikbaar was voor de wedstrijd tegen Dudzele.  Peter Oosterlinck moest dan in twee wedstrijden aantreden om in het fanionviertal Ruige Verfaillie als werper te assisteren. Emry Truyman en Tom De Dobbelaer waren de meer verdedigend ingestelde Beverse fanionspelers.

Eigenlijk was het te zomers warm om te krachtballen, maar een kniesoor die moppert over te mooi weer… Van bij aanvang bleek al dat de bezoekers uit Dudzele te sterk waren voor de Beverse krachtballers. De werpkracht van Stijn De Brabander en Mathias Bossaert (altijd uit stand werpend) was verbluffend. Maar ook Peter Goethals, outstanding als achterman, en Jonas Van Houtte konden serieus overweg met de 4 kg-bal.  Ruige Verfaillie en Peter Oostelinck konden zich geen foutjes permitteren en moesten hard werken om hun worp aan de grond te krijgen.
Stijn De Brabander was veelal afwerker van dienst bij de bezoekers en hij bracht mee de 7 – 20 ruststand op de bordjes.

Na de appelsientjes bleef Dudzele gemakkelijk domineren en 10 minuten voor tijd kon Mathias Bossaert zich laten vervangen want de buit was dan allang binnen voor de bezoekers. Eindstand: 14 – 35 voor Dudzele.

Bij Beveren speelden Emry Truyman, Tom De Dobbelaer, Peter Oosterlinck (3) en Ruige Verfaillie (11).

Bij Dudzele speelden Stijn De Brabander (18), Mathias Bossaert (7), Peter Goethals (7), Jonas Van Houtte (1) en Dimitri De Keyser (2).

Beveren raakt na deze zesde opeenvolgende nederlaag geïsoleerd op de laatste plaats in de reeks en ondervindt dat aan promoveren ook een minder leuk kantje zit…

De Beverse reserven misten Lukas Oosterlinck en zo moest vader Peter Oosterlinck twee wedstrijden spelen om samen met Mike Santon, Bram Bats en Nicholas Kochuyt aan vier spelers te geraken. Beveren speelde niet echt slecht maar de aanvallen werden niet goed afgewerkt. Dat was ook de verdienste van de tegenstander, die 1 – 7 uitliep. Beveren kwam dan dichterbij en met de rust in zicht stond het 6 – 9.  Een desastreus einde van de eerste helft zorgde na ondermeer een rugworpdoelpunt van Dudzele voor een 6 – 12 ruststand.

In de tweede helft speelde Beveren goed mee, zonder echt aanspraak te maken op meer dan aanklampen…  Mike Santon speelde een knappe verdedigende partij op zijn vleugelpositie en Bram Bats liet aanvallend regelmatig goede worpen bewonderen. Ook de jonge achterman Nicholas Kochuyt kwam verdedigend en soms aanvallend bewonderenswaardig uit de hoek. Beveren verloor uiteindelijk met een duidelijke 14 – 22 eindscore na een aangenaam kijkstuk.

Voor Beveren speelden Nicholas Kochuyt (1), Mike Santon (1), Bram Bats (3) en Peter Oosterlinck (9).

Volgende speeldag, de zevende alreeds, moeten de heren op zaterdagavond om 18.45 uur en om 20.00 uur spelen in Heist. Het wordt alweer neuzen tellen, want Tom De Dobbelaer, Michel Goijens en Pieter Van Landeghem zijn al zeker afwezig…

De dames moeten zondagmorgen heel vroeg naar Ingelmunster om er om 9.00 uur te krachtballen. Hopelijk is het bobsleeseizoen al volop gestart…

Dirk Bosman