Krachtbalcompetitie 3de nationale heren:  KBC Aalter – Z.A.K. Beveren: 26 – 13

Alweer geen overwinning voor de Beverse krachtbalploegen

De Beverse krachtballers moesten op zaterdagavond op bezoek in Aalter en vooraf waren er toch wel wat afmeldingen van spelers waarop gerekend wordt om het verblijf in 3de nationale te verlengen. Pieter Van Landeghem, Ruige Verfaillie en achterman Emry Truyman bleven thuis en Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck trokken met nog 5 jonge spelers richting Aalter.

Er werd in de eerste ploeg gekozen voor de ervaring van Tom De Dobbelaer naast de werpers Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen en voor de jonge Lukas Oosterlinck om op de achtermanpositie te spelen.

Aalter startte furieus en lukte vlug een rugworpdoelpunt. Maar Beveren kon toch aanpikken en volgde in het spoor van de thuisploeg. Vooral achterman Lukas Oosterlinck verbaasde vriend en tegenstander met sterk verdedigend werk en hij hield mee daardoor de wedstrijd in evenwicht. Toch gingen beide ploegen de rust in met een voorsprong van 12 – 9 voor Aalter.

Bij Beveren was na de rust het vet van de soep op aanvallend vlak. Omdat Beveren moeilijk tot scoren kwam, sloop Aalter verder weg en werd de kloof steeds groter. Goed verdedigend werk kon wat soelaas brengen, maar als je zelf niet scoort, brengt dat uiteindelijk niet veel op.

De eindstand: 26 – 13 voor Aalter.  Beveren wist vooraf dat daar de punten niet geraapt gingen worden…

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (7), Peter Oosterlinck (6), Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck.

Voor Aalter speelden Willem Van Eenooghe (7), Kylian Van Damme (6), Hannes Tamsyn (13) en Angelo Goeminne.

De Beverse reserven speelden een gelijkaardige wedstrijd. Een eerste helft waarin zij de bordjes nagenoeg in evenwicht konden houden, gevolgd door een tweede helft waarbij zij zelf niet meer tot scoren kwamen en waardoor de eindstand natuurlijk overduidelijk in het voordeel van de thuisploeg was.

In de eerste helft was de jeugdige ploeg verdedigend zeer goed en konden Bram Bats maar vooral toch ook weer Lukas Oosterlinck de eigen aanvallen regelmatig succesvol afwerken. De ruststand 8 – 7 was zonder meer knap te noemen.

Na de rust bleef de thuisploeg wel scoren en bij Beveren zaten de aanvallers door hun beste krachten heen.  De eindstand van 22 – 9 zegt genoeg over de krachtverhoudingen in de tweede helft.

Bij Beveren speelden Mike Santon, Nicholas Kochuyt, Bram Bats (3) en Lukas Oosterlinck (6).

Volgende week spelen de heren thuis op zondagnamiddag en moeten ze proberen om tegen Lissewege hun eerste zege van dit seizoen te behalen. Maar vanzelfsprekend gaat dit weer niet worden…

De Beverse dames hadden op zondagmorgen een verre verplaatsing naar Ichtegem B. Achtervrouw Eline Bosman kon niet mee en gezien de schaarste aan speelsters moesten de overblijvers met drie speelsters het lokale viertal partij geven. Ichtegem B was een jonge, talentvolle ploeg die zich aanvallend konden uitleven omdat Beveren verdedigend niet veel kon uitrichten.  Aan de rust stond het reeds 18 – 6 en nadat in de eerste helft kapitein Ida Roelandt als tweede werper in steun van An Vandermeulen mee de aanval had helpen dragen, werd er voor de tweede helft geopteerd om ook Amber Meesters mee te laten werpen. Amber deed dit zeer goed en liet zien dat de jaren training als jeugdspeelster hun vruchten afwerpen. Maar natuurlijk kon dit niet beletten dat Ichtegem B ruim won met 33 – 15.

Bij Beveren speelden An Vandermeulen (7), Ida Roelandt (2) en Amber Meesters (6).

Volgende zondagnamiddag ontvangen de Beverse dames hun collega’s uit Baasrode om 15.30 uur.