Weekend 7 - 8 oktober 2017

Krachtbalcompetitie 3de nationale heren:  Z.A.K. Beveren – Avanti Lissewege: 10 – 32

Bezoekers veel te sterk voor Beveren

Beveren ondervindt op dit moment dat promoveren niet altijd een zege is voor de sportieve prestaties…

De Wase krachtballers zijn nog steeds op zoek naar hun eerste zege en ook zondagnamiddag tegen Lissewege blijft die zoektocht zonder resultaat. Bram Bats en Ruige Verfaillie waren onbeschikbaar, maar Beveren had wel nog 8 beschikbare spelers voor deze competitiedag.

In de eerste ploeg waren werpers Pieter Van Landeghem en kapitein Peter Vandermeulen van dienst en vervolledigden barrageman Tom De Dobbelaer en achterman Emry Truyman de Beverse krachtbalploeg.

Lissewege was een goed op elkaar ingespeelde ploeg, zowel in verdediging als in de aanval. Beveren kon moeilijk gaten vinden in de bezoekende defensie en zelf kon het weinig verdedigen tegen de aanvallende kracht van Lissewege.  Aan de rust stond het al duidelijk 5 – 18 voor Lissewege.

Na de appelsientjes bleven de krachtverhoudingen ongewijzigd. Beveren was amper in staat om voor dreiging te zorgen en bij Lissewege lukte aanvallend bijna alles. Achterman Emry Truyman werd halverwege de tweede helft op zijn vraag nog vervangen door Lukas Oosterlinck en die bevestigde al het goede dat vorige week over hem geschreven werd. Maar natuurlijk kon hij evenmin voorkomen dat Lissewege met zware 10 – 32 cijfers deze wedstrijd won.

Bij Beveren speelden Tom De Dobbelaer, Pieter Van Landeghem, Emry Truyman, Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen (10).

Bij Lissewege speelden Gertjan Vanhoutte (10), Thomas De Fauw (9), Thomas Alderweireldt (10) en Ward Vanhoutte (3).

De Beverse reserven gaven vooraf partij aan de reserven van Lissewege. Hier zagen we een gelijkaardige wedstrijd, alleen was het nu de thuisploeg die aanvallend te sterk was voor de bezoekers, die ook over te weinig werpkracht beschikten om Beveren te verontrusten.  De Beverse spelers werden allemaal in de aanval betrokken, zeker nadat Peter Oosterlinck voor een geruststellende 9 – 3  voorsprong had gezorgd. Aan de rust stond het 13 – 4 en lag de wedstrijd in de beslissende plooi.

In de tweede helft konden de bezoekers geen weerwerk meer bieden en ook hierin werd de voorsprong voor Beveren verder uitgediept. Eindstand: 22 – 8 voor de Beverse reserven die bovenaan het klassement meedraaien…

Achterman Nicholas Kochuyt (2), Mike Santon (4), Lukas Oosterlinck (3) en Peter Oosterlinck (13) speelden allemaal een knappe partij krachtbal.

Als laatste wedstrijd was het dan aan de Beverse dames om Botterken Baasrode partij te geven. Beveren was voltallig met Amber Meesters op barrage, met Eline Bosman en An Vandermeulen als werpers en kapitein Ida Roelandt op de vleugelpositie.  De Beverse aanval draaide bij aanvang niet echt goed en Baasrode liep eerst 0 – 3 uit. Toen kreeg de Beverse verdediging wat meer vat op de bezoekende werpers en kon vooral An Vandermeulen via enkele doelpunten Beveren weer in het spoor van Baasrode brengen. Maar het moet gezegd: Baasrode verdedigde prima en er moest hard gevochten worden aan beide kanten om een doelpunt te kunnen maken.

Maar aan de rust was nog alles mogelijk gezien de nipte voorsprong voor Baasrode: 6 – 7 .

In de tweede helft nam de thuisploeg vlug het heft in handen en kon Beveren op een 9 – 8 voorsprong klimmen.

Maar alhoewel de thuisverdediging zeer goed was, mede dank zij het werk van Ida Roelandt en Amber Meesters, kon Baasrode naast en over de thuisploeg komen. De Beverse aanvallen misten scherpte en de bezoekende verdediging kon de Beverse worpen steevast onderscheppen. Zo liep Baasrode terug uit tot 11 – 13. Beveren bleef aandringen maar An Vandermeulen (6) noch Eline Bosman (5) konden nog een doelpunt scoren.

Eindstand: 11 – 15 voor Baasrode.  Volgende week geven de dames forfait wegens maar 2 speelsters beschikbaar…

De Beverse heren ontvangen dan Dudzele om 13.00 uur en 14.15 uur op zondagmiddag op het krachtbalterrein in de Klapperstraat.

Dirk Bosman