Weekend 15 - 16 april 2017

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:  Z.A.K. Beveren – H.O. Beitem: 27 – 17

Beverse krachtbalploegen houden de punten thuis op paaszaterdag

Er moesten nog uitgestelde wedstrijden gespeeld worden in het paasweekend en voor Beveren waren er twee thuiswedstrijden gepland. De heren van Beitem stonden reeds vroeg klaar op het krachtbalveld van Beveren maar door omstandigheden kwam de scheidsrechter niet opdagen zodat de wedstrijd van start ging met ondergetekende als gelegenheidsscheidsrechter.

Bij Beveren waren Pieter Van Landeghem, Mike Santon en achterman Emry Truyman belet en afwezig, maar met kapitein Peter Vandermeulen, Peter Oosterlinck, Tom De Dobbelaer en gelegenheidsachterman Ruige Verfaillie stond er een zeer degelijke ploeg tussen de lijnen. Beveren had een grote aanvallende luxe en in de beginperiode werden de thuisaanvallen bijna allemaal in twee worpen afgewerkt. Beveren kwam 6 – 2 voor, maar Beitem kwam bij 6 – 6 terug langszij zodat alles te herbeginnen was.  Bij Beveren werd er verdedigend gewisseld en kwam Peter Oosterlinck op de vleugelpositie terecht en Peter Vandermeulen op de barrageplaats. Peter Oosterlinck deed dit zeer goed op die plaats in de verdediging zodat dat in de toekomst perspectieven biedt.

Naar de rust toe voerde Beveren dan terug een aanvallende forcing en met een rugworpdoelpunt van Vandermeulen  kon voor een kloofje gezorgd worden aan de rust: 14 – 9.

In de tweede helft hadden de bezoekers het moeilijker om nog regelmatig de eigen aanvallen af te werken en bij Beveren konden Vandermeulen en Verfaillie wel blijven afwerken. Na 10 minuten lag de wedstrijd dan ook in zijn definitieve plooi en stevende Beveren af op een duidelijke 27 – 17 winst in haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.

Bij Beveren speelden Peter Vandermeulen (14), Ruige Verfaillie (13), Tom De Dobbelaer en Peter Oosterlinck.

Bij Beitem stonden Wim Ide (1), Dieter Bucsan (2), Jan Vanoverschelde (11) en Andy Soenen (3) tussen de lijnen.

Aansluitend, maar met scheidsrechter Peter Oosterlinck voor deze wedstrijd, moesten de Beverse dames Baasrode A partij geven in 2de nationale dames. Van de laatste 3 wedstrijden die Beveren nog moest afwerken waarschijnlijk de enige die nog kans gaf op een mogelijke overwinning, en dat zorgde schijnbaar toch voor wat zenuwen, ook bij de coach…

Amber Meesters en Sarah De Wolf waren afwezig, maar met kapitein Ida Roelandt, An Vandermeulen, Joke Bosman en Eline Bosman stonden er toch 4 Beverse speelsters in de Klapperstraat op het krachtbalveld.

De bezoekers uit Baasrode verdedigden zoals verwacht heel sterk en de Beverse werpers An Vandermeulen en Eline Bosman kregen hun worpen bijna niet aan de grond. Gelukkig stond ook de Beverse defensie sterk te spelen, maar toch nam Baasrode een kleine voorsprong, 2 – 4.
Beveren probeerde van alles om de rol niet te lossen en door sterk verdedigen en toch sporadisch tegen te scoren vocht de thuisploeg zich naast Baasrode A tegen de rust: 5 – 5.

Na de rust had de Beverse coach een duidelijk plan over hoe het misschien wel zou lukken.  An Vandermeulen moest met de tweede worp zorgen dat de bezoekende verdediging Beveren niet van een derde doelworppoging kon houden en daardoor zou Baasrode A ook van te ver de eigen aanval moeten opzetten wat hen niet gemakkelijk toe zou laten tegen te scoren. Het probleem in dit plannetje was wel dat hiermee Eline Bosman naast de verdediging ook alle aanvalslast moest dragen met twee worpen per aanval…

Maar zij deed dit uitstekend en in verdediging werd ze ook goed geholpen door haar ploeg met kapitein Ida Roelandt sterk bezig op haar vleugelplaats op de verre worpen van Baasrode.

In de aanval kon Eline Bosman de gelukte tweede worpen van An Vandermeulen verzilveren en langzaam kwam er een 3 puntenkloof (9 – 6). Baasrode A werd het scoren belet door een sterke Beverse verdediging waarop ook barragevrouw Joke Bosman zich niet op een fout liet betrappen bij de verre worpen van de bezoekers.

Het bezoekende rugworpdoelpunt bij 11 – 6 bracht zeker geen paniek meer teweeg en het was Eline Bosman die de uiteindelijke 12 – 8 eindstand voor Beveren op het scorebord wierp.

De Beverse damesploeg deed wat ze kon om het verblijf in tweede nationale te verlengen.

Ida Roelandt, Joke Bosman, An Vandermeulen (3) en “vrouw van de match” Eline Bosman (9) speelden een volwassen partij tegen een sterk verdedigend Baasrode A.

Bij de heren volgt er volgende zaterdag de laatste wedstrijd in Moerdamme en in bevordering…  Samen met de 3 scholieren wil Beveren volgend seizoen hun plaats van 4 seizoenen geleden in 3de nationale heren terug innemen en als vice-kampioen in bevordering zal dat allicht ook kunnen.

De Beverse dames hebben nog 2 wedstrijden te gaan, nu zondag om 10.30 uur thuis tegen Ingelmunster en dan op zaterdag 29 april de laatste wedstrijd in Dudzele.

Ingelmunster is met Lies Defreyne, terug krachtballer en even geen bobsleeër, aan operatie redding bezig en versloeg op paaszaterdag Dudzele met 23 – 27. Dat maakt dat Beveren niet meer moet rekenen op nog een zege in de laatste wedstrijden.

De rangschikking in tweede nationale kan nog alle kanten uit bij onderstaande tussenstand op dit moment:        
                       7  Z.A.K.Beveren               (18)    46
                       8  KBC Opstal                   (18)    44
                       9 Sporting Brugge             (18)    44
                     10 HO Beitem A                  (16)    43
                     11 WWR Ingelmunster         (17)    42

Ingelmunster en Beitem A zullen zeker nog voorbij Beveren geraken, en als Opstal en Brugge nog twee keer winnen zal Beveren mogelijks toch laatste eindigen…  Maar deze week kunnen we nog van deze rangschikking genieten…

 

Dirk Bosman