Weekend 8 - 9 april 2017

Krachtbalcompetitie
Z.A.K. Beveren in bevordering heren en 2e nationale dames

Het voorbije weekend waren er uitgestelde wedstrijden, maar de wedstrijden van de Beverse krachtbalploegen waren niet ingeroosterd zodat  de krachtballers een vrij weekend hadden.

Het weekend van 1 en 2 april hadden de Beverse ploegen wel competitiewedstrijden waarvan tot dus ver nog geen verslag gegeven werd.

De uitgestelde wedstrijden van de competitie zorgen voor onverwachte situaties zodat de omstandigheden eigenlijk de afloop van de huidige competitie mee bepalen…

Zo heeft Beveren zeker de tweede plaats in bevordering heren beet met nog twee wedstrijden te gaan.  Ondanks het verlies tegen kampioen Varsenare, waarover verder meer, kan Beveren niet meer bijgehaald worden door Aalter.  In de twee voorbije weekends waren vermoedelijk teveel basisspelers van KBC Aalter niet beschikbaar zodat er tweemaal onverwacht verloren werd tegen Moerdamme en tegen Ingelmunster.

Beveren moest op zondag 2 april naar Varsenare zonder kapitein Peter Vandermeulen. Maar omdat leider Varsenare ook met een vertimmerd viertal aantrad, kon Beveren toch nog voor de nodige spanning zorgen. Peter Oosterlinck, Ruige Verfaillie, Pieter Van Landeghem en Emry Truyman konden in de eerste helft niet veel meer dan achtervolgen, maar tegen de rust aan lukte Ruige Verfaillie nog een rugworp en een doelpunt in de laatste minuut zodat een 9 – 4 stand nog tot een 9 – 7 ruststand omgebogen werd.

Na de onderbreking probeerden de bezoekers met Mike Santon nu in de ploeg om naast Varsenare te komen, maar Verfaillie had rugworpen nodig om in het spoor van de thuisploeg te blijven: 15 – 13.

Dichter kwamen de bezoekers niet meer en dank zij de aanvalsopbouw van “de man van de match”, Tommy Houttekier, won Varsenare met 20 – 15 en verzekerde zich dan ook mathematisch van de titel in bevordering.

Bij Beveren speelden Ruige Verfaillie (13), Pieter Van Landeghem (2), Peter Oosterlinck, Emry Truyman en Mike Santon.

Op zaterdag 1 april ging een noodploeg van 3 speelsters naar Opstal voor een belangrijk degradatieduel. Maar als je met 3 moet opboksen tegen 4 tegenstanders is het vooraf al een hopeloze zaak. An Vandermeulen, Eline Bosman en Joke Bosman begonnen rampzalig en stonden snel 8 – 1 achter. Toen kwamen er 10 goede minuten waarbij het spel in evenwicht kon gebracht worden en Beveren naar een 16 – 8 ruststand kon spelen.

Na de rust bleef Opstal logischerwijze rustig domineren, maar Elise Dierickx was er geen reden om rustig te domineren, zij wou ook nog rugworpdoelpunten scoren tegen een ploeg van drie…

Een duidelijke 30 – 18 eindstand brengt Beveren weer volop in degradatiezorgen ondanks de inzet van An Vandermeulen (10), Eline Bosman (8) en Joke Bosman.

Nu paaszaterdag 15 april speelt Beveren om 9.15 uur en om 10.30 uur thuiswedstrijden tegen Beitem (heren) en tegen Baasrode A (dames).  Om degradatie te ontlopen moeten de dames absoluut winnen. De heren zijn het zichzelf verplicht om te winnen, ondanks de afwezigheid van verdedigend sluitstuk, achterman Emry Truyman.