Weekend 18 - 19 maart 2017

Krachtbalcompetitie Bevordering Heren:  HO Beitem – Z.A.K. Beveren: 19 – 27

Beverse krachtbalploegen dit weekend aan het feest

Beveren heeft dit weekend ondervonden dat de voorbije seizoenen de spelerskern in de breedte aan kwaliteit gewonnen heeft.  Ruige Verfaillie en Pieter Van Landeghem, twee werpers, meldden zich afwezig voor de verre, vroege zondagochtendverplaatsing naar Beitem. Met Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Emry Truyman werden wel verdedigende spelers gevonden om de werpers Peter Vandermeulen en Peter Oosterlinck bij te staan.

Beveren startte het felst aan de wedstrijd en voor de Beitemse thuisspelers het goed en wel doorhadden stond er 0 – 5  op het scorebord. De Beverse verdediging kon regelmatig doelpunten voorkomen en zelf kon kapitein Vandermeulen de Beverse aanvallen afwerken. In zijn tweede competitiewedstrijd liet Mike Santon ondertussen zien dat hij uit het goede krachtbalhout gesneden is, met knappe assistentie in verdediging voor achterman Emry Truyman. Aan de rust stond het geruststellend 7 – 15 voor Beveren.

Na de voorgesneden appelsientjes bleef Beveren, nu tegenwind, de wedstrijd goed controleren. Peter Oosterlinck ging uit voorzorg naar de kant en Tom De Dobbelaer moest nu Peter Vandermeulen assisteren in de bezoekende aanvallen. De bezoekers lieten Beitem nooit dichter dan 7 punten komen en het rugworpdoelpunt in de slotminuut van Jan Vanoverschelde legde de eindstand vast: 19 – 27 voor de Beverse krachtballers.

Voor Beitem speelden Wim Ide, Ruben Denys (13), Dieter Bursan (1) en Jan Vanoverschelde (5).

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (19), Peter Oosterlinck (8), Tom De Dobbelaer,
Emry Truyman en Mike Santon.

De dames hadden een namiddagwedstrijd thuis in de Klapperstraat op zondag om 14.30 uur. Op hun normaal wedstrijduur was er namelijk een wedstrijd van de korfbalclub op het (gezamenlijk) krachtbalterrein. De derde gerangschikte, KRB Jabbeke, kwam op bezoek en vooraf was dit door secretaris Dirk Bosman ingecalculeerd als een verlieswedstrijd.

Maar de wind speelde zeker een rol in deze wedstrijd en had op de 2-kg bal meer invloed dan vooraf gedacht…  Kapitein Ida Roelandt won de toss en koos om met windvoordeel te starten. Hierdoor hadden de bezoekende werpsters de ganse eerste helft moeite om voor doelgevaar te zorgen en kon de Beverse verdediging optimaal haar werk doen. Achtervrouw Eline Bosman had de bezoekende aanvallers in haar greep en moest zich bitter weinig gewonnen geven.  Zelf had Beveren het wind mee niet gemakkelijk om te scoren maar An Vandermeulen en Eline Bosman konden af en toe toch de bal achter de doellijn op de grond krijgen. Gevolg: een 8 – 3 ruststand halverwege.

Na de rust kwam Sarah De Wolf even Amber Meesters op de barrageplaats aflossen bij Beveren, en werd Beveren wel onder druk gezet door de Jabbeke-aanval geholpen door de wind, maar Beveren kon verdedigend toch veel opvangen dank zij Eline Bosman. Met een rugworpdoelpunt  (9 – 6) sloop Jabbeke wel dichterbij terwijl Beveren maar zeer sporadisch meer wist te scoren. Maar als Jabbeke vanuit het eigen doelgebied moest komen kon de Beverse verdediging toch veelal de laatste worp van de grond houden. Enkele doelpunten van An Vandermeulen en Eline Bosman konden de krappe Beverse voorsprong blijven behouden, maar het werd nog wel spannend toen Jolien Deschacht met een rugworpdoelpunt er 12 – 10 van maakte. In de laatste minuut bij 12 – 11 wou ze terug een rugworp uitvoeren, maar door de gehaastheid werd ze door de scheidsrechter bestraft en kon Beveren de tijd volmaken en met 12 – 11 winnen.

Bij Beveren speelden alle speelsters een dijk van een wedstrijd met uitblinker Eline Bosman in een verdedigende rol maar ook aanvallend zeer sterk. Amber Meesters, Ida Roelandt, Sarah De Wolf, An Vandermeulen (7) en Eline Bosman (5) zijn zich van het behoud aan het verzekeren, maar er wachten nog 3 wedstrijden tegen rechtstreekse tegenstanders voor behoud of degradatie: Opstal, Ingelmunster en Baasrode A. Voor de laatste wedstrijd in Dudzele zal het al moeten gebeurd zijn…

De Beverse scholieren gingen op zaterdagvoormiddag met 35 – 10 verliezen bij medeleider Male.
Nicholas Kochuyt, Lukas Oosterlinck en Bram Bats (10) speelden voor wat ze waard waren.

Volgende week is het bekercompetitie en daarin spelen geen Beverse ploegen meer mee…

Op 1  april spelen de Beverse dames in Opstal, de scholieren in Koekelare en op 2 april spelen de heren tegen leider Varsenare in Varsenare.

 

Dirk Bosman