weekend 11 en 12 maart 2017

Krachtbalcompetitie bevordering heren: Z.A.K. Beveren – WWR Ingelmunster: 24 - 16

Duidelijke overwinningen voor de Beverse krachtbalploegen

De krachtbalcompetitie begint aan zijn laatste fase en in bevordering heren is alles al geweten.  Beveren kan leider Varsenare niet meer bedreigen en moet met KBC Aalter uitmaken wie er tweede zal eindigen…

Zondagmorgen kwam Ingelmunster op bezoek in de Beverse Klapperstraat, maar de bezoekers hadden maar 3 spelers kunnen vinden om de verre verplaatsing te maken. Dus reeds vooraf was duidelijk dat er geen spannende wedstrijd zat aan te komen vanwege de numeriek minderheid van de bezoekers. De 5 Beverse krachtballers gingen elk evenveel speelminuten krachtballen en bij hun vervanging als grensrechter fungeren.

De Beverse aanvallen werden in de eerste helft na een tijdje goed afgewerkt. Het duurde wel enkele minuten vooraleer Pieter Van Landeghem in de opbouw zijn vizier goed afgesteld kreeg.  Vooral in de verdediging kon de thuisploeg in de eerste helft het verschil maken. De Westvlaamse krachtballers konden Emry Truyman en zijn verdediging niet zo maar vlot opzijzetten en dat resulteerde in een 13 – 6 ruststand.

In de tweede helft moest het niet meer zo nodig en Beveren startte moeizaam terug op terwijl Ingelmunster nu beter de eigen aanvallen kon afwerken. Maar Beveren kon moeiteloos gelijke tred houden en beschikten met vier werpers ( Peter Vandermeulen, Ruige Verfaillie, Peter Oosterlinck en Pieter Van Landeghem)  over genoeg werpkracht om de wedstrijd te controleren en vlot uit te spelen tot een 24 – 16 eindstand.

Voor Beveren speelden Emry Truyman (1), Peter Oosterlinck (1), Pieter Van Landeghem (3), Ruige Verfaillie (11) en Peter Vandermeulen (8)

Bij Ingelmunster speelden Jochen Verhulst (2), Brecht Defreyne (6) en Jeroen Demasure (8).

De Beverse dames moesten (eindelijk) nog eens spelen en trokken op zaterdagavond naar Baasrode
om Baasrode B te bekampen. Beveren kon op 4 speelsters rekenen maar moest de jongeren Joke Bosman en Amber Meesters missen voor deze wedstrijd.

Kapitein Ida Roelandt verloor de toss en Beveren begon “bergop”.  Maar An Vandermeulen had een topdag en kon in de aanvangsfase niet afgestopt worden. Zo werd elke Beverse aanval een zeker doelpunt. Eens er op Sarah De Wolf kon gerekend worden op de barragepositie stond ook de Beverse verdediging sterk met als betrouwbaar sluitstuk achtervrouw Eline Bosman. Beveren kon door rustig spel stilletjesaan uitlopen en tegen de rust over 5 doelpunten voorsprong beschikken. Ruststand: 8 – 13.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg het dan moeilijker om vlot aan de overkant te geraken en werden de doelpogingen door de Beverse verdediging vrijwel altijd gevangen. Vooraan lieten Sarah De Wolf en Ida Roelandt een zeer betrouwbare indruk en vingen alle ballen in hun buurt. Voor het overige hield Eline Bosman de thuisaanvallers van de doelpunten. In het eerste kwartier wist Baasrode maar één doelpunt te scoren en liep Beveren via An Vandermeulen en Eline Bosman verder uit tot 9 – 19. In het slot van de wedstrijd kon Katrijn De Bleser wel nog een rugworpdoelpunt scoren, maar Beveren won overtuigend met duidelijke 12 – 22 cijfers na een knappe wedstrijd van Ida Roelandt, Sarah De Wolf, Eline Bosman (8) en An Vandermeulen (14).

Door deze zege trekt Beveren terug Ingelmunster en Opstal mee in de degradatiestrijd van tweede nationale dames en ook Beitem A komt nu terug in het vizier.  Beveren heeft nog enkele overwinningen nodig om zeker te zijn van een verlengd verblijf, maar die kans is nu terug serieus vergroot na deze uitoverwinning in Baasrode.

Volgende week spelen de dames op zondagnamiddag om 14u30 thuis tegen Jabbeke. Gezien de rangschikking zou winst voor de Beverse dames een heuse stunt zijn…

De heren moeten zondagmorgenvroeg naar Beitem zonder Ruige Verfaillie en Pieter Van Landeghem. Hopelijk zijn er geen verdere afmeldingen om met een volwaardige ploeg de verplaatsing te kunnen maken.

De scholieren gaven dit weekend forfait wegens te weinig spelers tegen leider Sporting Brugge. Volgende week moeten zij op zaterdagmorgen naar de tweede in de rangschikking, KBC Male. Met 3 spelers zal dit sowieso geen plezierreisje worden…

 

Dirk Bosman