Weekend 16 - 17 september 2017

Krachtbalcompetitie 3e nationale heren: Z.A.K. Beveren – Grenskracht Menen: 17 – 23

Menen te sterk voor Beveren

Nu zondag was het in Beveren een heugelijke krachtbaldag.
Na drie jaar afwezigheid uit de nationale reeksen was er terug een herenwedstrijd in 3de nationale te beleven en daarbij kwam nog dat het nieuwe krachtbalchalet voor de eerste maal gebruikt werd…
Grenskracht Menen kwam op die autovrije zondagmorgen met een sterke ploeg naar Beveren afgezakt. Bij Beveren waren veel afwezigen zodat Peter Oosterlinck voor de tweede maal tussen de lijnen moest verschijnen. Voor de rest kon Beveren rekenen op zijn typeploeg met Emry Truyman op de achtermanpositie en Ruige Verfaillie en kapitein Peter Vandermeulen op vleugel in verdediging en beide werpers in de Beverse aanval.

Enkele foutjes (van de Beverse aanvallers) en een quickstart van Menen zorgden onmiddellijk voor een 1 – 5 achterstand voor Beveren, dat zich daarna herstelde en een tussenstand van 5 – 8 liet optekenen. Maar op Tony Bocksoen stond geen maat en zijn werpkracht maakte in die eerste helft al direct het verschil. Hij bracht zijn ploeg in een comfortabele positie naar de rust die Menen bereikte met een 7 – 14 voorsprong.

In de tweede helft liet Menen duidelijk merken dat de wedstrijd in een beslissende plooi lag en zij lieten de wedstrijd verder “kabbelen”. Beveren kon hierdoor gelijke tred houden, maar de spanning om de overwinning kwam niet meer terug in de wedstrijd. Beveren verloor met 17 – 23 van een sterke bezoeker. Op dit moment zijn de Beverse krachtbalspelers nog niet in staat om hun voet naast Menen te zetten.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (12), Ruige Verfaillie (5), Emry Truyman en Peter Oosterlinck.

Voor Menen speelden Stijn Roze, Tom Vermael (3), Wouter Bentein (1) en Tony Bocksoen (19).

De Beverse reserven wisten dat Bram Bats, Tom De Dobbelaer en Nicolas Kochuyt afwezig zouden zijn. Maar toen dit weekend ook nog Pieter Van Landeghem en Mike Santon zich ziek melden, was er plots wel een probleem… De “bejaarde” secretaris Dirk Bosman (58) moest vader Peter en zoon Lukas Oosterlinck en Michel Goijens (56) vervoegen tussen de lijnen als vierde speler. Peter en Lukas Oosterlinck trokken zich de Beverse aanval aan en deden dit voortreffelijk. Zo stond Beveren aan de rust met 9 – 7 voor tegen Menen dat een rugworpdoelpunt nodig had om aan te klampen.

In de tweede helft voerden de bezoekers de forcing, maar de thuisploeg hield lang stand dank zij het knap verdedigend werk van Michel Goijens en vooral van achterman Lukas Oosterlinck. Toch kwam Menen in de slotfase nog langszij via alweer een rugworpdoelpunt: 14 – 14. Beveren kraakte maar brak net niet en kon net voor tijd weer langszij komen: 16 – 16. In de laatste minuut had Menen nog een aanval maar Lukas Oosterlinck kon die knap afbreken zodat de Beverse reservenploeg een verdiend gelijkspel uit de brand sleepte. Eindstand: 16 – 16.

Voor Beveren B speelden Lukas Oosterlinck (2), Peter Oosterlinck (14), Michel Goijens en Dirk Bosman. De dames moesten niet spelen want woensdagavond had tegenstander HO Beitem B laten weten dat zij over onvoldoende speelsters beschikten om de verplaatsing naar Beveren te maken. Zo won Beveren haar tweede wedstrijd zonder spelen met forfaitcijfers: 30 – 0.

Volgende zondag zijn er uitzonderlijk zondagnamiddagwedstrijden omdat de Beverse korfbalclub om 11.00 uur een thuiswedstrijd speelt op het krachtbal/korfbalterrein. Dan komen om 13.00 uur en om 14.15 uur de mannenploegen van Sint-Michiels (Brugge) spelen in de Klapperstraat en om 15.30 uur komt de damesploeg van Sint-Michiels spelen in 2de nationale dames.