Spannende, nipte zege in Moerkerke

Na de winterstop werd de krachtbalcompetitie hervat.  Beveren moest op bezoek in Moerkerke waar Moerdamme haar thuisbasis heeft.

Voor Beveren was het geleden van 28 november 2021 dat de krachtbalploeg nog in actie gekomen was. Ook van training in deze coronatijden was niets in huis gekomen.

Met een minimale bezetting, gelukkig wel de vier basisspelers van dit seizoen, werd op een grijze, mistige zaterdagavond naar West-Vlaanderen gereden.  Coach Peter Oosterlinck en secretaris Dirk Bosman gaven om corona-technische reden (quarantaine) verstek en duimden vanuit Beveren voor een goede afloop. Want de jonge krachtballers van Moerdamme worden op termijn allicht serieuze kleppers…

Het Beverse viertal miste zijn start volkomen: de mistige, koude weersomstandigheden gecombineerd met de lange krachtbalinactiviteit van de winterstop zorgde ervoor dat het eerste bezoekende doelpunt pas na 5 minuten wedstrijd gescoord werd. De bezoekers moesten dus de hele eerste helft achtervolgen en kozen voor drie verschillende werpers in de aanval: Tom De Dobbelaer in de opbouw en afwisselend Lukas Oosterlinck en Peter Vandermeulen voor de afwerking. Maar de kloof werd alleen maar groter en vooral verdedigend werd te traag en te statisch gespeeld.
De 4 punten achterstand kon tegen de rust wat gemilderd worden tot uiteindelijk de 12 – 9 ruststand.

In de tweede helft koos Beveren voor de aanval met twee werpers. Beveren kwam nu onmiddellijk op twee punten achterstand en de bezoekende verdediging werd secuurder met ook een grotere rol op de barragepositie voor Tom De Dobbelaer.
Bij Moerdamme kwam er ook wat verval en enkel Bram Kerkaert was nog in staat om af en toe te scoren. Beveren sloop nog dichterbij dank zij koelbloedig, risicoloos voorbereidingswerk van Lukas Oosterlinck en de kracht en ervaring van afwerker, kapitein Vandermeulen.

Voorbij halfweg de tweede helft kwam dan de ommekeer.
Bij een 18 – 17 stand lukte achterman Emry Truyman een listig rugworpdoelpunt en bracht de Beverse bezoekers voor het eerst op voorsprong: 18 – 19.  Beide ploegen kwamen nog amper tot scoren, maar Beveren scoorde eerst 18 – 20 en kon dan de krappe voorsprong behouden tot op het einde.

Eindstand: 19 – 20 voor de voorlopige leider in tweede landelijke heren.

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (11), Emry Truyman (2),  Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (7).

Voor Moerdamme speelden Andreas Demilde (2), Bram Kerkaert (10), Laurens Millecam (6), Joris Naeyaert (1), Jan Buyck en Lennert Millecam.

Volgende week zondagvoormiddag om 9.30 uur wordt normaal Dudzele verwacht. Maar door de maatregelen van de gemeente Beveren (doucheverbod) zal deze krachtbalwedstrijd uitgesteld worden…

Afwachten of de bekerwedstrijd tegen Beitem B van 30 januari 2022 zal kunnen doorgaan na de update van de coronamaatregelen van 28 januari 2022 door de gemeente Beveren. Je hoort er nog van!