Krachtbalcompetitie 2e landelijke heren:
                      Z.A.K. Beveren – Buffalo’s Sijsele :
  20 – 14

Moeizame thuiswinst voor leider

Halverwege de krachtbalcompetitie mag Beveren met fierheid terugblikken op de geleverde prestaties. Enkel Temse zorgde voor de enige nederlaag van de heenronde.
Beveren blijft alleen leider halfweg dit krachtbalseizoen.

Voor de wedstrijd tegen Sijsele waren 5 Beverse spelers beschikbaar en werd afgesproken dat iedereen een tiental minuten aan de kant bleef.
Omdat Sijsele in de kelder van het klassement vertoeft, schrok niemand van de 2 – 0 start. Maar de eigen kansen werden niet afgewerkt en op de tegenaanval van de bezoekers zag de Beverse defensie er enkele keren belabberd uit: 2 – 5 tussenstand na 10 minuten spel en kapitein Vandermeulen begreep dat het beter moest.
Het werd terug 7 – 7  maar dan bleven beide ploegen gelijke tred houden. Toen Mike Santon een bal onderschepte kon kapitein Vandermeulen met een verre rugworp zijn ploeg toch een kleine voorsprong aan de rust bezorgen. Ruststand: 10 – 8.

Net voor de rust en ook nog erna werd door de beurtrol Peter Vandermeulen  aan de kant gehaald. Het viertal tussen de lijnen verdedigde degelijk maar had moeite om zonder de aanvalsleider zelf tot scoren te komen. Peter Vandermeulen kwam er terug in voor Lukas Oosterlinck bij 10 – 10 en diepte onmiddellijk de voorsprong terug uit.

Daar kon ook geen rugworpdoelpunt van Kristof Degrande (Sijsele) voor 14 – 12 nog iets aan verhelpen.  De laatste 10 minuten had Beveren de wedstrijd in handen en achterman Emry Truyman zag langs de zijlijn dat zijn doublure (Lukas Oosterlinck) mee de bezoekers op achterstand hield.  Eindstand: 20 - 14

Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (16), Emry Truyman, Mike Santon, Tom De Dobbelaer en Lukas Oosterlinck (4).

Voor Sijsele  speelden Kristof Degrande (11), Kurt Willems (1), Damian Van Walleghem (2), Kristof Verhé en Jonas Bonte.

Volgende week zondagnamiddag wordt Beveren verwacht in Buggenhout om 15.00 uur om Buggenhout B te bekampen. Het zal niet evident worden om een voltallige delegatie te sturen en toch zal dat nodig zijn om Buggenhout B de baas te kunnen.